Thursday, December 28, 2023

JEJAK KASIH VIETNAM. KECUNDANG AKHIRNYA. GATHERING DI KOTA

 Assalamualaikum dan Salam Sejahtera. Moga sihat ceria gembira bahagia dan dimurahkan rezeki sentiasa.

SALAM JUMAAT PENUH BERKAT

TERUSKAN BERDOA BUAT SAUDARA2 KITA DI SANA
..From the river to the sea, PALESTINE will be free..
..WE WILL NEVER FORGET..


Wednesday, December 20, 2023

PUDING RAJA HOME MADE. WEEKEND & GATHERING.

 Assalamualaikum dan Salam Sejahtera. Moga sihat ceria gembira bahagia selamanya.

DOA TERUS MENERUS BUAT PALESTINE

Tuesday, December 12, 2023

WEDDING2 DI KL/SELANGOR. MUFFLER GIVEAWAY. GATHERING KERTEH CLAN. DR SAHOL HAMID.

 Assalamualaikum dan Salam Sejahtera. Moga sihat ceria gembira bahagia sentiasa.

×××××××××××××××××××××××××××××××××××××

F.R.O.M.  T.H.E.  R.I.V.E.R.  T.O.  T.H.E.  S.E.A. 

P.A.L.E.S.T.I.N.E.  W.I.L.L.  B.E.  F.R.E.E.

××××××××××××××××××××××××××××××××××××


Sunday, December 03, 2023

KEK APAM BALIK. PATIN TEMPOYAK. NAIK MRT. WEDDING @ CINEREA HALL & TIMORRA VENUE.

 Assalamualaikum dan Salam Sejahtera. Moga sihat ceria gembira & dimurahkan rezeki selalu.

πŸ‡΅πŸ‡Έ πŸ‡΅πŸ‡Έ DOA BUAT PALESTINE πŸ‡΅πŸ‡Έ πŸ‡΅πŸ‡Έ


Thursday, November 30, 2023

BANGGA JADI RAKYAT MALAYSIA. PINTASAN SALOMA. DRIVER ON DUTY LAGI.

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera. Moga sihat ceria gembira bahagia dan dimurahkan rezeki sentiasa.

πŸ‡΅πŸ‡Έ πŸ‡΅πŸ‡Έ DOA BERTERUSAN BUAT PALESTINE πŸ‡΅πŸ‡Έ πŸ‡΅πŸ‡Έ


Monday, November 27, 2023

NASI GANJA BERDENGUNG. WARUNG ACHIK PATTA. ROJAK TAMAN GELORA ZAMAN ITM & DATING DULU2.

 Assalamualaikum dan Salam Sejahtera. Moga sihat ceria gembira & dimurahkan rezeki sentiasa.

πŸ‡΅πŸ‡Έ πŸ‡΅πŸ‡Έ DOA BUAT PALESTINE πŸ‡΅πŸ‡Έ πŸ‡΅πŸ‡Έ


Friday, November 24, 2023

LEFTOVER. LOTUS BISCOFF CHEESECAKE. PUDING ROTI. AYAM SUMBAT CHEESE.

 Assalamualaikum dan Salam Sejahtera. Moga sihat ceria gembira bahagia selamanya.

πŸ‡΅πŸ‡ΈπŸ‡΅πŸ‡Έ DOA BUAT PALESTINE πŸ‡΅πŸ‡ΈπŸ‡΅πŸ‡Έ

SALAM JUMAAT PENUH BERKAT 


Wednesday, November 22, 2023

NASI DAUN PISANG. MONSOON. ROTI KACANG POOL FAVORITE. NAIK BUKIT LAGI.

 Assalamualaikum dan Salam Sejahtera. Moga sihat ceria gembira bahagia sentiasa.

πŸ‡΅πŸ‡Έ πŸ‡΅πŸ‡Έ DOA BERTERUSAN BUAT PALESTINE πŸ‡΅πŸ‡Έ πŸ‡΅πŸ‡Έ


Friday, November 17, 2023

6 HARI DI LUAR NEGERI, MERIAH CUTI.

 Assalamualaikum dan Salam Sejahtera. Moga sihat ceria gembira bahagia selamanya. 

Salam Jumaat penuh berkat. 


Monday, November 06, 2023

HIKMAH HUJAN LEBAT. MACAM2 DI KUANTAN RUPANYA. JERING REBUS.

 Assalamualaikum dan Salam Sejahtera. Moga sihat ceria gembira bahagia sentiasa. 

 πŸ‡΅πŸ‡Έ DOA BERTERUSAN BUAT PALESTINE πŸ‡΅πŸ‡Έ 


Wednesday, November 01, 2023

JJCM PERAK. HOSPITAL BAHAGIA. LAKSA KUALA. PUTU CAWAN. APAM PASANG.

 Assalamualaikum dan Salam Sejahtera. Moga sihat ceria gembira bahagia selamanya.

πŸ‡΅πŸ‡Έ πŸ‡΅πŸ‡Έ DOA BERTERUSAN BUAT PALESTINE πŸ‡΅πŸ‡Έ πŸ‡΅πŸ‡Έ


Monday, October 23, 2023

KUIH BEKANG TELUR LEMAK. TAMAN GELORA. MEE CALONG SEDAP.

 Assalamualaikum dan Salam Sejahtera. 

 πŸ‡΅πŸ‡ΈπŸ‡΅πŸ‡Έ Doa buat Palestine. Doa dan doa. πŸ‡΅πŸ‡ΈπŸ‡΅πŸ‡Έ


Wednesday, October 18, 2023

CENTRAL MARKET. MASJID NEGARA. GORENG PISANG CHEESE. TAMAN BOTANI.

 Assalamualaikum dan Salam Sejahtera. Moga sihat ceria gembira bahagia selamanya. 

PRAY FOR PALESTINE πŸ‡΅πŸ‡Έ 

Doa berterusan. Doa dan doa. 


Saturday, October 14, 2023

ROTI BAKAR BESERAH VIRAL. PATIN TEMPOYAK DAUN BUSUK. MEE CHAMPA MAK WAN HERITAGE.

 Assalamualaikum dan Salam Sejahtera. Moga sihat ceria gembira bahagia selamanya.

 πŸ‡΅πŸ‡Έ PRAY FOR PALESTINE πŸ‡΅πŸ‡Έ 

Hati gundah gelana pikirkan saudara di sana. Doa non stop.


Tuesday, October 10, 2023

CHIFFON CAKE YANG GIGIH. PRAY FOR PALESTINE.

 Assalamualaikum dan Salam Sejahtera. Moga sihat ceria gembira bahagia selamanya.

Doa buat PALESTINE. Luluh jiwa raga. Moga mereka kekal tabah & sabar dalam perjuangan di sana. 

KITA, teruskan berdoa buat saudara2 kita di sana, serta menyumbang mana mampu. 


Thursday, October 05, 2023

Monday, October 02, 2023

GIVEAWAY. TENANG-TENANG. JANGAN MEMBAZIR.

 Assalamualaikum dan Salam Sejahtera. Moga sihat ceria gembira bahagia selamanya. Kemas2 rumah jumpa souvenir2, rasa nak buat giveaway tapi tak tau camna. Tengok lah nanti. Maybe soalan cepumas pada mana2 post yang baru2 atau yang akan datang. Tengok lah, harap nya jadi. Hehe.

Ada apple merah 3 biji hampir kecut dalam fridge. Kesian tengoknya. 

Friday, September 29, 2023

SEPTEMBER - SAIGON & SEOUL

 Assalamualaikum dan Salam Sejahtera. Moga sihat ceria sentiasa.

September memang banyak kenangannya bagi kami. September 1997 kami bermusafir dan bermastautin di Saigon (Ho Chi Minh City) dan September 2000 kami ke Seoul selama 10 bulan, then balik semula ke Saigon.

Foto2 lama dari gulungan2 Kodak Film. Abaikan kekaburan nya. Dah kuning2 foto nya.


Tuesday, September 19, 2023

THROWBACK TRIP BULAN 8 : HO CHI MINH CITY

 Assalamualaikum dan Salam Sejahtera. Moga semua sihat ceria sentiasa. Nak buat part 1, part 2 tapi takut tangguh je. So roll terus lah satu post. Kak Gee, yang saya kenal since ikut hubby kerja di Vietnam 1997 dulu, ajak ke Vietnam. Dia nampak FB story throwback trip bulan Mac hari tu. Kita jadi tour guide la kali ni. Cikyah travel buddy pun nak ikut, komplen backpack beli di Vietnam banyak dah kena rembat haha. Cuti semester anak solehah, bawak dia sekali. Rindu jugak Vietnam, 1997-2007 di sana, tapi 2000-2001, 9 bulan di Seoul.


Saturday, September 16, 2023

Tuesday, September 12, 2023

HUBBY ft MAN BAI. HAZAMA. MUZZA & FRIENDS. PAK KODI.

 Assalamualaikum dan Salam Sejahtera. Moga sihat ceria sentiasa. Packed betul seminggu ni. Macam2 program, family gathering di Taiping, family day office hubby dll. Cerita pergi Vietnam tak sempat post lagi.


Tuesday, September 05, 2023

MASAK-MASAK DGN ANAK DI RUMAH - KUNAFA, KARI KEPALA IKAN, CREAMY LOBSTER

 Assalamualaikum dan Salam Sejahtera. Moga sihat ceria selalu. Bila anak2 balik rumah, mesti tanya apa nak makan. Apa2 bahan yang ada, kita buat sama2. Sebelum cuti Merdeka hari tu.


Saturday, August 12, 2023

LEFTOVERS CHOCOLATE, BISKUT & KEK = CHOCOLATE BISCAKE

 Assalamualaikum dan Salam Sejahtera. Moga sihat ceria sentiasa. Hasil meyimpan segala jenis biskut & kek yang tak jadi, sayang nak buang, sebab tak ada orang nak makan. Maka terlahirlah....


Tuesday, August 08, 2023

KARI KEPALA IKAN FRESH DARI LAUT

 Assalamualaikum dan Salam Sejahtera. Moga sihat ceria sentiasa. Masak KARI KEPALA IKAN petang semalam, untuk breakfast pagi tadi, cicah dengan roti canai frozen.


Monday, August 07, 2023

PEKAN SARI TEMERLOH & GREAT WEEKEND

 Assalamualaikum dan Salam Sejahtera. Moga semua sihat ceria. Jumaat baru ni, pagi2 ke KL lagi. Hubby ada meeting, ada majlis aqiqah anak sepupu dll.


Thursday, August 03, 2023

Sunday, July 30, 2023

POTLUCK LAUK KAMPUNG SUPER SEDAP

 Assalamualaikum dan Salam Sejahtera. Alhamdulillah syukur plan last minute tak sampai 48 jam smooth semua dengan izin Nya. Gathering kecil kawan2 sekolah menengah. Ada senior, ada junior. Ada satu batch, satu rumah sukan, satu dorm, satu persatuan & semuanya kami satu sekolah. 


Friday, July 28, 2023

SUP TULANG MERAH & FRENCH LOAF HOMEMADE

 Assalamualaikum dan Salam Jumaat Penuh Berkat.

Throwback lepas Raya Haji. Alhamdulillah dapat bahagian daging korban. Lama betul tak masak Sup Tulang Merah ni. First time makan masa di Singapore. Aunty Uncle kerja di sana bawak kami makan di Newton Circus.


Wednesday, July 26, 2023

TANGKAP IKAN DI LAUT CHINA SELATAN

 Assalamualaikum dan Salam Sejahtera. Moga sihat ceria sentiasa. 
Throwback. Minggu tak ingat bila. Ikan Merah besar. 


Sunday, July 16, 2023

JALAN2 KUANTAN - BENTENG, ART STREET & PASAR TANI.

 Assalamualaikum dan Salam Sejahtera. Moga sihat ceria sentiasa. Pagi tadi, cakap hubby dah2 lah naik Bukit Pelindung, jalan2 tempat lain la pulak, Kuantan ni kan besar. Lepas Subuh tiap weekend Sabtu atau Ahad, memang dia akan kerah kami keluar peluh tak kira la berdua, tiga atau berempat. Jom jalan2 Kuantan.


Saturday, July 15, 2023

Thursday, July 13, 2023

HO CHI MINH CITY REVISIT SEBELUM PUASA

 Assalamualaikum & Salam Sejahtera. Moga sihat ceria sentiasa. Revisit sebelum bulan puasa baru ni, tempat kami menetap selama 10 tahun dulu, 1997-2007. Pergi berdua, balik berempat. Mengandung dua2 anak soleh solehah di bumi asing, balik Malaysia tiap kali untuk bersalin.


Monday, July 03, 2023

RAYA HAJI TAHUN INI

Assalamualaikum & Salam Sejahtera. 

Taqobbalallahu minna waminkum. Maaf Zahir Batin. Syok Raya Haji sebab cukup korum kami 4 beradik dapat beraya dengan Mak. 


Tuesday, June 20, 2023

KERTEH & KIJAL REVISIT

Assalamualaikum & Salam Sejahtera. Moga semua sihat gembira. Alhamdulillah last week, day trip ke Kerteh. Thanks for the ride Yati. Rindu tempat ni. Bermula tahun 2008, 7 tahun di Kerteh, 1 tahun di Cyberjaya, 5 tahun semula di Kerteh. 


Sunday, June 11, 2023

HAJI - KENANGAN TERINDAH

11 • JUN • 2022

Alhamdulillah. Setahun sudah. Kenangan terindah. 

Panggilan 30 Syawal (30 Mei), jam 6.30 petang, terus terima. Flight 11/6/2022, 11 hari lagi, persediaan selaju2 nya, flight KT14B. Ke Madinah dulu sebab kami antara penerbangan awal. Alhamdulillah syukur semua dipermudah kan, Alhamdulillah.

Moga semua saudara mara & sahabat bakal menyusul menjadi tetamu Nya, dapat mengerjakan ibadah Haji nanti In syaa Allah. Moga kita semua mendapat HAJI YANG MABRUR. Aamiin Ya Rabbal 'Aalamiin.





Thursday, June 08, 2023

Tuesday, May 30, 2023

HOMEMADE SUSHI

 Assalamualaikum & Salam Sejahtera. Bila anak soleh ada di rumah, mood memasak memang up lah Alhamdulillah. Bila berdua je dengan suami mithali sebelum ni, masak simple sebab dia banyak makan di kantin pejabat.


Wednesday, May 17, 2023

SYAWAL DI PULAU PERHENTIAN

 Assalamualaikum & Salam Sejahtera. Rindu betul blog ni. 

Taqabbalallahu minna waminkum. Maaf Zahir Batin. Salam Aidil Fitri. 

Jom beraya lagi dan lagi.


Thursday, April 27, 2023

Salam Aidil Fitri

 Taqabbalallahu minna waminkum. 

Maaf Zahir Batin. 


Taqabbalallahu minna waminkum. 
Salam Aidil Fitri. Maaf Zahir Batin. 

Throwback. Alhamdulillah. 

πŸš— 1 Syawal. Kuantan - IM. Taman Guru. Kg Tengah. Medan Tok Sera. 
LPT 1. Karak Highway. PLUS Highway. Taiping.
πŸš— 2 Syawal. Perak - Lake Garden. Sungai Bayor. Taiping.
πŸš— 3 Syawal. Perak - Karai. Chepor. Kuala Kangsar. Ipoh. Batu Gajah. 
PLUS Highway. Karak Highway. LPT1. Kuantan.
πŸš— 4 Syawal. Kuantan - IM. Taman Guru. IM. Taman Guru. IM.

Alhamdulillah syukur pada Nya.
Seronok sangat tak terkata. 
Penat, jem tu biasa, ni kan Raya. 
Alhamdulillah smooth semuanya.
Semoga terus ceria di hari raya. 

Thursday, April 13, 2023

MOGA DIKETEMU...

Ψ§Ω„Ψ³َّΩ„Ψ§َΩ…ُ ΨΉَΩ„َيْΩƒُΩ…ْ وَΨ±َΨ­ْΩ…َΨ©ُ Ψ§Ω„Ω„Ω‡ِ وَΨ¨َΨ±َΩƒَΨ§ΨͺُΩ‡ُ 


Moga kita diketemu malam LAILATUL QADAR. Moga Allah ampunkan semua dosa kita & terima semua amalan kita. Aamiin Ya Rabbal 'Aalamiin. 

Wednesday, March 29, 2023

ITINERARY - MEMANDU DI TURKIYE

Assalamualaikum & Salam Sejahtera. Moga dipermudah kan segala urusan, selamat berpuasa. Moga Allah terima semua amalan kita.

Travelog. Throwback December 2022. Compilation percutian kami dari hari pertama hingga akhir. Simpan untuk kenangan. Sementara mood elok, kena siapkan cepat.

Alhamdulillah smooth semuanya. Bumi Turkiye memang cantik dengan geografi yang berbeza dengan negara kita. Bila tengok peta, kawasan gempa di Kahramanmaras tak jauh sangat dari Cappadocia tu kan. Moga Allah permudahkan rakyat Turkiye yang terkesan juga doa buat semua yang terlibat. 



ITINERARY MEMANDU DI TURKIYE DECEMBER 2022