Wednesday, May 24, 2023

THROWBACK AWAL2 SYAWAL

 Assalamualaikum & Salam Sejahtera 



11 atau 12 Syawal tak silap, Shasha wsap ajak mengopi sebab ada di Kuantan. Kawan blogger yang saya kenal lama. Mengopi di kedai tak boleh lama, tak boleh ketawa mengekek2, kena sopan santun. 


Mai datang rumah je lah. Buat satu Butter Cake tapi 2 perisa, Matcha Green Tea & Marble Chocolate.


Risoles, Karipap, Temosa Raja, Popia Ubi Vietnam ada dalam freezer. Goreng sikit2, kami berdua je.


Alhamdulillah ada kuah Laksa Pahang frozen, defrost je & guna spaghetti. Sambal cili buat instant guna mini chopper.


Thanks Shasha nanti datang lagi ya, sorry hidang kat dapur je.


TURKISH PIDE. Ni kisah sebelum ke Pulau Perhentian.


Anak2 soleh solehah ada rumah sbb cuti raya, request macam2. Buat mana sempat, yang bahan nya ada. Macam pizza je cuma topping tu daging berempah. Cheese dll tu optional. Gugel je resepi, macam2 ada.


FOCACCIA. Juga guna resepi doh pizza.


Makan cicah dengan Sup Ayam Berkrim + Garlic Mushroom. Boleh gugel Chicken Stroganoff recepi. Lebih kurang je.


Hasil kejadian Focaccia.


Jemput uncle & sepupu beraya di rumah, yang baru sampai dari Oz, dan yang nak balik ke DE. Ajak mak sekali of course.


Order Nasi Mandy. Malas masak.


Pagi2 bakar Butter Cake satu adunan, buat 2 perisa. Orange Cake & Marble Chocolate + Agar2 Sirap Rose.


Alhamdulillah dapat jumpa setelah sekian lama. 5 tahun kot atau lebih sikit. Bye Atin, jumpa lagi Insya Allah.

12 comments:

  1. Macam-macam bestnya

    ReplyDelete
  2. Menggoda sungguh hidangan. Berseni.
    Focaccia…pertama kali tau.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Anak2 ni rajin mencari & ajak try buat hehe

      Delete
  3. sedap2 belaka laaaa mknn2 tuuuu

    ReplyDelete
  4. mengancamnya pizza👍👍👍👍👍👍

    ReplyDelete
    Replies
    1. Pizza Turkiye gitu topping je lain

      Delete
    2. lapar terus ni hehehe

      Delete
  5. meriahnyerr 👍

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alhamdulillah. Bila lama tak berjumpa, gather2 dan makan2 lah agenda nya 😃

      Delete
  6. sedap2 makanan tu. cantik betul buttercake dan kek2 tu minat mama tgk

    ReplyDelete

TERIMA KASIH ~ THANK YOU

:: POPULAR POSTS ::