March 31, 2014

GILI AIR, LOMBOK ~ DAY 2

Assalam & Salam Sejahtera..
Day 2 @ GILI AIR..


March 21, 2014

YEEEYYYY...!!!!!

Yeeyy.. Yeeeyyy.. Yahoooo..


Sekolah sudah cuti..!!! Best best... Dapatlah cuti dari menyupir anak2 dari pagi hingga malam. Sekolah, tuition & segala bagai.. Masak pon takde lah terkejar2 macam biasa sebelum ni.. Ya lah kisah maknya pon belajar part time.. Ngeh ngeh ngeehhh..

HAPPY HOLIDAYS & SAFE JOURNEY..!!

AND KEEP PRAYING FOR MH370..!! MOGA SEMUA PULANG DENGAN SELAMAT..!! 

March 15, 2014

BILA PROFESIONAL BERKATA..


Bak kata Ustaz, "ALANGKAH BAIKNYA KALAU PROFESIONALS BERDAKWAH.. SEBAB ORANG SENANG TERPIKAT KERANA MEREKA PANDAI ILMU DUNIA & ILMU AKHIRAT..."

March 13, 2014

BAJU MUSLIMAH @ ZALORA..

Assalam & Salam Sejahtera...

Fesyen baju Muslimah sekarang makin menyerlah di pentas fesyen tanah air malah dunia juga! Sejak akhir-akhir ini ramai pihak yang mula membuka mata dengan potensi baju gaya Muslimah. Antaranya ialah ZALORA.. Memperagakan pelbagai rekaan untuk semua golongan..



Rayhanah by Zalora

Golongan hijabista telah meninggalkan kesan yang cukup dalam bagi industry fesyen. Kebanyakannya adalah fashion blogger, aktif dalam social media menggayakan trend Muslimah. Ini memberi kesan terhadap follower atau pengikut mereka untuk mencari dan menggayakan stail yang sama. Walaupon begitu, pemakaian hendaklah mengikut Syariah yakni tidak terlalu ketat atau singkat.. Zalora mempromosikan pelbagai saiz & design untuk Muslimah dari semua golongan..


Haaaa, kalau malas nak ke SHOPPING MALLS, apa kata buat sahaja pembelian secara online shopping. Semua dah biasa kan, bukan pon sesuatu yang asing di Malaysia & di dunia kini. Boleh jimatkan masa dan wang. Follow je @zalora twitter untuk latest informasi terkini untuk koleksi baju Muslimah dengan harga yang murah & berkualiti tinggi. Tapi berbelanjalah berpada-pada ya..!!


KEEP PRAYING FOR MH370..!!!

March 11, 2014

SANGAT TAK BOLEH FOKUS..

Jiwa sangat terganggu... Buat kerja semua macam tak puas..


Please come back..!!!


SALMON TERIYAKI, FRIED BEANS & JAPANESE RICE..
Masak semua yang cepat siap.. Lepas tu lari pi depan TV... Airfryer (goreng tak guna minyak & set je timer) memang heavy duty lah sekarang ni.. Senang kojo den...


CHICKEN ENCHILLADAS..
Dinner Sabtu baru ni.. Bakar ayam dalam Pemanggang Ajaib (kejap je masak tau), carik2, gulung dalam Tortilla, taruk dalam baking dish, spread Salsa & Cheese, bakar kejap sampai cheese cair.. Makan dengan Yogurt sebab tak ada Sour Cream..
***
Dah kebiasaan, kalau hati risau, mulut asyik nak makan... Tapi hari2 biasa pon camtu jugak...

KEEP PRAYING FOR MH370..

March 6, 2014

QUARTER BUNDT PAN

ASSALAM & SALAM SEJAHTERA..  Yeeyyy Alhamdulillah dah dapat toy baru..!!


MY NEW TOY.. Bikin gemuruh jiwa, semangat membara kan kan Faizal Tahir...!!


Semangat baru dapat, terus bikin Choc Cake.. Tapi berat ya ampun pan ni.. Lenguh membasuh.. Kids love the 4 different shapes.. Nak kasi orang pon senang kan.. Sape nak mai laaaa.. Heheee..