Tuesday, July 19, 2011

PACKING & PAUSE...


Kemas Cik Senah... Jangan tak kemas... Baju last weekend tak habis lipat pon lagi.. Pakat korek bakul je la.. Cari baju nak kemas masuk bag..


Apa2 pon, hubby baru amik satu hari annual leave tahun ni.. Jadi, jom kita ringan kan kaki.. Kosongkan minda... Tengok pokok, hutan, gunung, laut, tasik.. Ciptaan Ilahi.. Kalau ada rezeki.. InsyaAllah...


Jumpa OGOS nanti ya..

Wednesday, July 13, 2011

CELEBRITY & BLOGGERS GATHERING.. WELCOMING NEW MEMBER..

Welcoming new member on the block..!!!! Maklang from "DARI TERATAK MAKLANG" and she's famous dengan Jahitan RIBBON EMBROIDERY nya tu.. Fyi, Maklang baru saja resign dari kerjaya profesional nya beberapa hari yang lalu... Untuk menumpukan perhatian kepada keluarga tersayang... 


CHEF HANIELIZA, MAKLANG,, SILVERSARINA & MULAN+MOLOTNYA... Chef Hanieliza & Maklang.. Dua-dua baru keluarkan BUKU hasil buah tangan masing2... Buku Resipi Masakan & Buku Jahitan Ribbon Embroidery... Sebagai kawan, tumpang seronok & bangga dengan kejayaan mereka..


Kus semangat....!!! Berebot nak amik gambor makanan.. Nasib takde yang gaduh..


Antara nya ~ Owwhhh... Rojak..


Owwhhh.. Kuetiaw...


Owwhhh... Puding Cendol Cocktail..

Tuesday, July 12, 2011

Saturday, July 09, 2011

CIS BEDEBAH....!!!

Baru minggu lepas baca tentang kereta curi yang dijumpai di JALAN KLANG-BANTING... 

BAKRI  bersama sebahagian   kereta mewah di sebuah gudang di Kampung Black Water, Jalan Klang-Banting, semalam
FOTO-BERITA HARIAN
Fuuhh, berlambak nya kereta2 curi ni... Konon nya di-isytihar barang perabot.. Ini gudang tempat geder2 kereta curi sebelum dihantar ke luar negeri.. Prrgghh, bedebah sungguh...!!


Ni lah gudang haram kereta curi tu...


Upacara mencari kereta masing-masing...


Salah sorang dari mangsa nya...!!! 
Kak M.. Antara my best fren kat Vietnam sebelum ni.. Baru terbaca kat wall FB dia tadi.. Terkejot jugak sebab akak ni baru sangat balik UMRAH.. Rupanya Pak A (suami nya) dah dapat sms dari adik beradik tapi Pak A tak citer kat Kak M.. Takut Kak M seghiau tak kusyuk nak buat UMRAH.. Tumpang happy sebab Kak M dah jumpa kereta nya..


Kereta dah jumpa...!! Alhamdulillah... Bior lah kemek pon, janji dah jumpa..

SEMUA FOTO DI ATAS -> FB KAK M
Konvoi mangsa2 & kereta2 yang dicuri untuk ke Balai Polis..
*
"Wahai samseng2 di Malaysia, 
hentikan lah kerja haram kamu semua.."

Thursday, July 07, 2011

DENDAM-DURIAN-DINNER

Hoooraayy... Rejeki, rejeki... Pi visit kawan semalam, dia baru dapat baby... Dapat deghoyan 3 biji.. Dendam yang membara sebab Deghoyan Kijal banyak tak jadi... Tak dapat rasa sebiji pon..


So.. Dinner malam tadi.. Durian, Air Garam & Nasi.. Sape pernah makan camni..?? Ni versi Oghang Utagha... Kata hubby la..


Amik Deghoyan, cicah ayor garam.. Gaul dengan nasi & ngap.. Terkejot besau jugak sebab budak2 ni boleh makan dengan lahapnya... 


Bubur Kacang Hijau + Deghoyan.. Sedap tapi sakit jiwa...!!!


Sebab lately banyak sangat jumpa batu2 kecik... Nak ngelat timbang kacang hijau ke? Patut la ramai pesakit Batu Karang... Paling HOT sebab bila tergigit, rasa nak pecah gigi ni.. Nasib cukup Kalsium lagi, belum reput & rapuh...

Wednesday, July 06, 2011

PHYSICALLY & MENTALLY ABUSED...

Bangon pagi semalam.. Sakit & sengal2 rasa satu badan.. Terkejot besau tengok lebam2 pada badan, lengan & kaki.. Macam kena gigit HANTU..!!! 


Baru ingat, ni lah akibat ngurut dengan Kak Zarah baru2 ni.. Amik ko, nak sangat ngurut.. Memang sakit sebab lama tak urut.. Walopon kurus, kudrat dia kuat ooii.. Sekali dia tekan, rasa perit sampai urat rambot.. Tatkala rasa pedih tu, adakala rasa nak tertendang je akak tu.. Kalo dah ngurut dengan dia, memang dia suruh tahan lah.. Toksah nak adoi adoi laa.. Dia akan lerai kan segala urat yang kusut masai tu.. 

FOTO-GOOGLE
Nasib tak urut muka, kalo tak mau jadi camni kot..?? Huwa hahahaa... Mintak sisih laa.. Ater kalo report kat polis, mesti hubby kena tangkap kot.. Ngeh ngeh.. Tapi sape pulak nak jadi saksi..


Menu Dinner malam tadi... Pakat jadi Vegetarian semua.. Sebab susah sangat semua2 ni nak makan sayur2.. 


Teacher FA ATIP kasi Sambal Pecal mentah.. Mix with hot water je.. Sedap sangat sambal pecal ni.. Nak kena order banyak2..


Ohhooo.. Jiwa gersang..  Espresso Coffee Chocs jadi penghibur lara.. First time rasa cekelat ada biji kopi kat dalam tu.. Sampai hitam gigi sebab biji kopi yang kena gigit tu lekat celah2 gigi...


TIRAMISU DARK CHOCOLATE... Fuuhhh I tell u, lazat berzat yang ni..!!


Dark Chocolates coated with Extra Fine Dark Chocolate powder.. Memang PAHIT & POWER..

Monday, July 04, 2011