Saturday, March 19, 2016

KERTEH & PULAU TENGGOL DLL..

ASSALAMUALAIKUM & SALAM SEJAHTERA.. Moga sentiasa sihat, dilindungi & dirahmati Allah.. 

Happy sunggoh dapat balik Kerteh.. Ikut En Suami kerja.. Sambil nyelam minum lah air kaaann.. Terjah kawan2 & melantak sakan..


Subhanallah view dari bilik di Awana memang awesome cantiknya.. Tumpanglah 1 mlm sbb ikut orang kerja kan..


Lepas hantar En Suami kerja & kids dating dgn kawan2, omaknya pon dating jgk dgn bff..


Bff Penang mai mmg power dgn Laksa Penang dia.. Yeeyy Alhamdulillah seperiok atas dapoq..


Petang tu ke Pasar Malam paling besar di Kerteh.. Terjah kita apa yg lama tak dapat.. Sesungguhnya kami bukan regular di Pasar Malam.. Terjah masa bermusafir aje nyer.. ROTI JOHN for my ahboy..


APAM BALIK SPECIAL..


TAUFU FA..


MINI APAM BALIK INTI KAYA.. Lupa nama nya..


AYAM PANGGANG MADU.. Sejak di tempat baru ni memang tak pernah ke pasar malam.. Sebenornya besar pelaburan kalau tak plan walopon pasar malam aje nyer kan.. Malas pon ya..


RABU lepas subuh.. Tunggu Uncle Tan PP, apak punya bff.. Deme nak ke PULAU TENGGOL.. Apak, Uncle Tan & kids aje nyer.. Omak ada dating lagi..


Next geder2 @ MESRA MALL dgn akak2 awesome.. Potpet & makan2 memang seronok.. Dalam mall ada aircond so boleh la lama2..


Belanja sekeping dulu underwater photo di Pulau Tenggol.. Banyak nau nak kena pilih.. Beratus2 you..!! Batfish yg sangat friendly ikut my amoi dalam air sampai dia annoyed sangat.. Follow dekat pulak tu.. Nak berkawan agaknya..


1 malam je di Awana @ RWK sbb urusan kerja.. Lepas check out Awana, kami check in di KERTEH DAMANSARA INN.. Bagus tapi location atas sikit je dari airport.. Still ramai jugak pengunjungnya.. Kami amik FAMILY ROOM.. 


1 Queen bed & 2 Single beds RM205..


Ada flat screen TV..


Bersih.. Penting..


Sofa di Living area & Dining set di tingkat bawah banglo 2 tingkat ni..


Ada hot cold water dispenser.. Ada 2 bilik di bawah..


Semua unit adalah banglo 5-6 bilik.. Style homestay tapi managed by company.. Service bagus bagi kami lah..


The KDI Cafe..


Malam tu kami dinner IKAN BAKAR.. Warung apa ehh lupa nama.. Awesome & harga reasonable dlm RM60 utk 4 org..


Khamis pagi kids makan di KDI Cafe.. Mak apak merempit cari Nasi Dagang & Nasi Kerabu..


Takde ayam daging bakar pon takpe.. Janji sedaapp..


Tapau Kuih Pulut Sira ni.. Tak sempat balik KDI pon dah santap dlm kereta..


Check out 10am terus ke Kuantan nak balik tido rumah mak..


Jumaat lepas habis ziarah tok nenek aunty uncle mana yg uzur, kami gerak nak balik CJ.. Singgah Chenor utk solat Jumaat, dah ngam2 lunch time so kena lah cari PATIN SG PAHANG.. Alhamdulillah sampai hajat ke GOBANG MAJU yg tersohor kini di Temerloh..


Alhamdulillah awesome lunch.. Harga sangat reasonable RM60 utk 4 orang.. 2 mangkuk PATIN yg utama dll nya lah.. 

Friday, March 11, 2016

BYE BYE KINABALU..

ASSALAMUALAIKUM & SALAM SEJAHTERA.. Moga sentiasa sihat, dilindungi & dirahmati Allah.. 

Entry yang tergendala & tercicir.. Pagi Jumaat pada cuti CNY yg lepas, kami dah siap book teksi sehari awal utk ke airport..


Rindu kamu KINABALU.. Stay strong ya..!! See you again In syaa Allah.. 


Missing this senja view also.. Tempat Dinner tiap hari.. Food & view pandang ke langit memang sangat awesome.. TAPI sayangnya kalau palingkan mata ke gigi air di tepi bot, sedih sayu hati sangat2.. KOTOR ya amat penuh dgn sampah sarap yg dibuang ke dalam air tu.. Sayang sangat.. Dah banyak dipertikaikan tapi hhmm..


Haaaa the famous JAMILAH JEWELLERY.. Tak sempat dah lagipon takde tour masuk town..


Pakat snap je building otw to airport hari tu..


Next trip lah jalan area ni pulak.. Very the happening here..


Banyak kedai awesome..


Hello & Babai SABAH..


Packed sungguh airport.. International patutlah..


Will come again In syaa Allah..


Hello aircraft..!!


Woaahh breathtaking nya..


Snacks for us..


Muffin, Juice & Peanuts (habis sudah)..


Ohh so beautiful..


1 je bag baju dll.. Yang 2 besau2 semua barang scuba diving.. Camna mak nak nyopping kaaann..


Balik naik ERL ajenyer..


Nice weather..


Home sweet home kita..


YES VERY THE TRUE KAAANN..!!

Monday, March 7, 2016

MENGEJAR SINAR MENTARI..

ASSALAMUALAIKUM & SALAM SEJAHTERA.. Moga sentiasa sihat, dilindungi & dirahmati Allah..

Alhamdulillah kami berpeluang menikmati keindahan ciptaan Ilahi sejak berada di tempat baru.. Semalam Ahad kali ke 3 berhempas pulas dikerah hubby utk habiskan masa berkayuh seawal pagi yg mungkin.. The best time sememangnya sebelum mentari bersinar penuh..

Biar saja gambar 4 beranak ini berbicara..
Lokasi : Tasik Putrajaya/Cyberjaya

6 March 2016 menunggu mentari bersinar..












Uncle Woon yg sangat regular di trek berbasikal di sekeliling Tasik Putrajaya/Cyberjaya & sekitarnya.. Semalam kami kayuh sama2 & breakfast pon bersama2.. 








30 Jan 2016 (Ride ke 2) menanti Sang Mentari..
















10 Jan 2016 (Ride Pertama) menunggu mentari..


















Refill air @ rumah Aunty..






Tandem Bike Vietnam yg setia kukuh bersama kami Alhamdulillah..