Friday, February 23, 2007

I'VE BEEN TAGGED!!

I've been tagged by few beautiful ladies in the blogworld. Forgive me for being sluggish. Been trying so hard to post it asap, but with my 2 kids still at home, fuuhhh... it's been so hard to sit down quietly & update my blog.

RULES: People who are tagged should write a blog post of 6 weird things about them as well as state this rule clearly. In the end, you need to choose 6 people to be tagged and list their names. Don't forget to leave a comment that says 'you are tagged' in their comments and tell them to read your blog.
Flower Flower Flower

1) I have a lot of scarves (tudung), with different colours, designs, materials etc... but I keep wearing the same one most of the time!!!! This one (my frens call it tudung bibik "indon") is my most favourite one, easy to wear & black in colour!!! Can match any blouse colour maaa... Huhh.. I don't ever care what people call it but this piece (ada 3 lagi yang sama) has been a great aid.. Tak glamour pun takpe because life here has been always in "qui vive"...
Flower Flower Flower


2) I have a smelling sense like a dog!! Ha ha.. kalau ada (yeellkkk!!!) that black and white thing belongs to those lizards, I can look for it too!! Small area la. And also those BM belongs to rats & mouse. But I guess, as we grow old, my smelling sense level sudah tidak se-gah dulu2. Tapi ada kalanya, power lagi gitu!!! He he.. ingat masa kecik2 dulu, I called out my sisters & brother to look for rats in the store whenever I "captured" one ...!! My 3rd sis would yell back & blamed me for being born in Year of the Dog!! Ahaks, bukan salah ibu mengandung beb!!
Flower Flower Flower

3) Ahaaaa.. I'm one of the nailbiters in the world. Am still. Dunno when or how to stop. BUT I did stop @ pause for almost 2 weeks just before my wedding day!!! Lepas tu, tak boleh berhenti lagi. Actually once a while ada jugak pause/break jugak from this habit but .... susah lah nak berhenti completely. I read a lot about nailbiters, why they do it, how to stop, bla bla bla. Tapi my frens kata I'm a happy go lucky person!! I get mad whenever my son, Zharif bites his nails, sometimes behind the curtain or couch. Ahaaks, hubby would always defend his son laaa. "Mummy awak pun sama je, tak reti2 nak berhenti!!" Luckily, I've never seen Marsha doing it. Oh my darling girl, jangan lah gigit kuku!
Flower Flower Flower


4) Being scared to be labelled a "forgetful" person, I type & save all the important agendas (daily, weekly, monthly, yearly etc) in these 3 handphones as reminder @ alarm. As early as 4.50am for Subuh prayers (2 times for Subuh prayers tau sebab setan banyak time tu), 5.50am for Doa Bangun pagi, 6.00am showering time, 6.15am for Library Bags or Swimming gears or Homeworks dan berbagai2 lagi untuk sepanjang hari, minggu, bulan dll..!! Hubby tu toksah cite la tension dia kalau semua handphone tu bunyi at the same time. Nak buat camne, takde kereta sendiri. Kids use the compound shuttle to school. Hubby pakai kereta company. Kalau lambat, tak ke haru biru jadinya. To avoid being late la tu etc, ha ha... handphone tu la jadi penyelamat especially during weekdays (besides birthdays, anniversary, bla bla bla....)
Flower Flower Flower

5) Walllaaa... I'd spend $$ (within budget ler..) to buy the same handbags @ sandals @ bangles @ scarves etc BUT of different colours, if I really like the design or model. He he.. like the 3 handbags in the picture, nasib tak mahal, mampu la beli 3 sekali harung!! Sandals ada dalam shoecabinet downstairs la, malas nak amik!! Sama colour jugak!!
Flower Flower Flower


6) Ahaks... I have a pretty hot temper (but I control it fairly well) and I'd cry easily (very) too. My frens said that I kinda macho & strong & brutal & power la konon, agaknya dapat survive almost a decade here in Vietnam. Yup, I berani redah tempat2 yang foreigners tak pi. Hhmm.. never mind the TV program (reality show, sports, games, news, documentary, drama etc etc..) or in real life, senang air mata ni meleleh. Tapi sebenor2nya tak suka dilabel ratu air mata, dah cuba untuk maintain "cool", tapi tak buley la!! Huhh.. I'd get so emotional too when hubby tak layan (tadak respond) dengan apa2 yang I dok cerita pot pet pot pet esp pasal what the kids & I did the whole day!!! I'd cry in the bathroom & spend more than 1 hour in the tub!! Uhuk uhuk la sorang2... takde orang pujuk punya but at least keluar semua yang ada kat dalam ni...!!!

Flower Flower Flower

Wokey, I'm done with this virus (kata Simah) and now I'm tagging:
1)kak elle
2)jokontan
3)cikdinz
4)yus
5)goboklama
6)melayu in london....
....sebab tak nampak lagi post 6 weird things about them!!!!..

Flower Flower Flower

Monday, February 5, 2007

MY FRIEND, JANET...

Nak cite semalam tapi tak dapat sebab keep on failing to sign in to old blogger account. End up kena sign up dengan google account tu jugak. Awat la jadi camtu..


Thursday, February 1, 2007

MY COLLECTION


Terpanggil untuk bercerita pasal hobi, lepas baca entry Kak Elle pasal hobi dia collect candies/sweets made from crystals tu...

I didn't plan to go out today.. But takut boring je, so I decided to follow Kak Mai, my Malaysian neighbour to Ben Thanh Market. Boleh la window shopping, sambil tengok gelagat orang2 kat pasar tu. Now the town is flocked with tourists and Viet Kieus (Vietnamese living abroad) because it's nearly Chinese New Year Holiday (they call it TET here). Haaaahhh.. all prices shot up overnight..!! Prrgghhhh...

Actually before pi Ben Thanh, singgah rumah my another close friend dulu, Kiah... Kak Mai nak hantar baju untuk repair. Then went off to Ben Thanh with Kiah's car. Biasa la kalau pi Ben Thanh tu, lain yang dicari lain yang dibeli. Ha ha.. but I already set my mind, cari tepung jagung tu je.. Tepung jagung tak de, tapi yang tu ada. So.. OK, done shopping for me.

Ha ha.. Kak Mai nampak ada Bohemian Crystal Bowl baru, green colour!!! "Jap, jap... nak tanya berapa, design baru tu." Kiah pun dok nengok2 apa yang ada. Dan kemudian pula, Kiah teruja dengan candy bowl bertutup warna hijau. Baru jugak tu. Tup tap tup tap... jadi beli. Kak Mai booked (tak bawak duit banyak) green bowl & Kiah booked 2 candy bowls tu. Altogether USD 450.00. Bayar USD 100 deposit, esok baru ambik & pay full... Kecik je, ada la lebar sejengkal and tinggi sejengkal setengah.. 3 items tu agak sama je saiz dia. Ya la tu, satu item around USD 150.. I'M NOT SO SURE, BUT THEY SAID THOSE BOHEMIAN CRYSTAL ARE SOOOOO CHEAP HERE IN VIETNAM... Kalau dah memang suka memang lah patut beli sebab MURAH kan..

Those girls have been pestering me to buy, "Madam, you only take your friends here but you never buy from me.." Hahhh.. tak minat camne nak beli.. dah le tu mahal pulak. Nak pakai pun takut!!! I'd rather spend on things yang practical, to use or to keep. Nanti anak buat pecah, tak pasal2 jadi gaduh satu rumah.

Tapi most of my friends knew, though I've been here for nearly 10 years, sebijik pun Bohemian Crystal tak de dalam rumah ni. Actually ada jugak few ladies (yang baru datang la) thought I keep them in my bedroom or under my bed!!! Haaahhhh..dah beli mahal2 takkan nak letak bawah katil. Dah beli tu, mestilah pulak display dalam LEMARI cermin kiri kanan atas bawah plus lighting atas bawah untuk kasi nampak all the glittering tu, betol tak??? There were times I felt like getting 1 or 2, bawak duit, duduk & pilih2 with hubby... pastu tak tau mana nak pilih untuk guna or display, dok pikir2 lagi nak pakai ke tak, worth buying or not, bla bla bla... last2 angkat punggung and blah dari situ. Those girls pun macam bengkek je dah.. Nak buat camne, dah tak berkenan or maybe belum terpanggil untuk beli.. but hope to get few before balik for good... hhmmmmm...

I ni collect bangles je. Macam dalam gambar kat atas tu, those are part of my collection la. Ada few lagi dalam drawer downstairs or dalam handbag (simpan as emergency, bila keluar cepat lupa nak pakai). Ada yang tukar dengan kenkawan, ada few I got it as gifts etc... Ada yang buat dari kayu tu (the one very thick one tu.. ada 3, berat tau), kalau ketok kepala orang, mau panggil ambulance tu. Ha ha.. adornment cum senjata!!! Berani dekat!!!!