Monday, December 24, 2007

LAST RAYA IN VIETNAM..

SELAMAT HARI RAYA AIDIL ADHA...

Kami beraya pagi tu kat sini je, Bombay Restaurant, antara tempat makan yang halal & murah kat Saigon ni. OK la sebab dekat dengan Masjid Dong Du (disebut Dong Yu), lepas solat raya terus pulun roti canai dengan kari kambing... Malam raya baru sampai dari Hanoi, from north the highland2, then to south the pulau2  



Tuesday, December 04, 2007

HECTIC WEEKEND..

Been busy every single minute dah lately ni.. mak, bapak, anak2 sama naik je busy dengan agenda masing2.. tak layan nanti, kesian la pulak... Been waiting to go all around the city... shopping during the weekends, tapi busy la jugak dengan birthday party yang tak habis2 ni.. Went to Arikhta's b'day party, Marsha's classmate. Nanny cuti on Sundays, so mak bapak ni la yang kena tunggu..

SUNDAY, 2 DECEMBER 2007...ARIKHTA'S BIRTHDAY PARTY

B'day girl shy2 je, yang lain tu pulak over the river..

Marsha, Axia, Eloise & Arikhta..

Maxim, Marsha, Benjamin, Irfan & Zharif..


*****************

SUNDAY, 2 DECEMBER 2007..
ANNUAL TERRY FOX RUN FOR CANCER RESEARCH..


Starting point dekat dengan rumah, sonang je la nak pi.. but tak leh la nak lari. Edward came for sleepover last weekend. So ada extra sorang, gotta cycle la kami.. nanti kalau lari takut hilang pulak anak orang ni. This year paling ramai la, thousands join this charity run. Company2 pun banyak sponsor...


Zharif's 5955..



Makkkkk aaiii.. ramai nya manusia..!!



He he.. sebab cycle, kena la kami dok belakang2 tu je..



Alhamdulillah.. the weather was so nice....


SATURDAY, 1ST DECEMBER 2007...

Sending off Kak Maggi.. tapi tak pi Airport la sebab banyak hal tak settle lagi.. sedihnya laa.. We've been together for nearly 6 years now.. Salute betol dengan kakak ni. Anak 6 = 5 sons & last sekali dapat la rezeki anak pompuan.. Ini toke kuih, tangan tu macam food processor, mixer etc.. anak2 ramai, lain2 selera but still manage to cook ikut selera anak2... pagi, petang, siang, malam... Ini la antara my cooking, baking sifu.. Gonna miss u Kak Maggi...!!! Pandai nyanyi pulak tu. Pernah masuk Bintang RTM (zaman Jamal Abdillah) tapi tak boleh pi second round coz bawah umur..!!!


She's so helpful, generous, kind.... all will miss her..



PHOTO OF THE YEAR...

Tuesday, November 27, 2007

HISTORICAL VISIT, FAREWELL & AWARD..

This is the site of the Cu Chi tunnels, one of the most famous battlegrounds of the Vietnam War. Today it is one of the country's prime tourist attractions, part of a new industry of war tourism.



Saturday, November 17, 2007

FAREWELL DINNER...

Last nite,  "FAREWELL DINNER" for my family & 2 others who'll be leaving soon at Equatorial Hotel. Kak Maggi & family will move to Qatar and Kak Wan back to KL..

 Gonna miss them so much.. Thanx guys for the wonderful dinner, makan sikit je sebab kenyang berborak bagai nak rak.. Sedih la pulak..



Saturday, November 03, 2007

GOODBYES.....

Fuuhh... miss blogging & everyone so much.. macam2 hal la lately ni. Fyi, we are going to leave Vietnam for good soon, anytime in December. Will start a new life in Kerteh, Terengganu, insyaAllah.. Sementelaah banyak benda nak disettle, laptop and handphone pulak buat hal. Rasanya nak kena ganti baru dua2 ni, depa sedih kot tak nak balik Malaysia ni..
***
Handphone tu kira panjang umor lagi, Marsha terrrrr-jatuh kan dalam kuah kacang on 1st Raya. Terjerit2 "Mum, mum your phone in the bowl." Ingat bowl kosong, rupanya dah kelemasan dalam kuah kacang dah. . Ni pon semua handphone, 2nd hand je semanjang. Asyik2 hubby je pakai yg baru, kita dapat saki baki dia je. Tak aci lah, balik ni it's gonna be my turn to get one brand new one lah pulak.
***
O2 ni dah bertukar skin pon, dapat pulak yang sudah ber-calar balar, kena la sarung kan baju baru je. Since drowned in the kuah kacang, the outer body tu dah licin kena kuah tu, therefore kena la ikat dengan getah nasi lemak yang power tu. I f u notice, ada bayang2 kat skrin tu, haaaahhh tu lelemak kuah telah pun meresap ke dalam skrin. Tapi umur masih panjang, masih boleh berbakti kepada tuan dia ni. Yes, dia memang banyak berjasa. Please, don't say goodbye yet.. hang on there..
***
********************

To My Laptop..!!!!! Please dont make me wish u goodbye now..!!!! I need u so much..!! Will definitely force the IT specialist in the opis to recover & save u..!! Tak lengkap sehari without me sitting there right in front of u, spit out everything in mind to u.. u are the one & only fren that listen to me any time, any day..
*************************

To all my frens (whom I knew & met here in Vietnam, since 1997),
wherever u are...

Thanks for staying alive & making me happy to live here..!!!

All the best in everything...!!

Will they remember me, miss me?

Forgive me for all my wrongdoings, zahir & batin..!!

Gonna cherish every moment together....

No matter where I go, happy memories that we've shared together, will always travel with me.. GOOD BYE & TAKE CARE..

Monday, October 15, 2007

UN DAY & DINNER ATAS BOAT..

 "CELEBRATION OF CULTURES" di sekolah pada 11 October 2007, bersempena United Nation Day yang disambut di seluruh dunia. Kesian budak2 ni kena perform walaupun bulan puasa..


Tuesday, October 02, 2007

Wednesday, September 26, 2007

SUASANA NAK RAYA..

Makkk aaiii... anak punya school project, mak ayah yang kena perah otak. Grade 2 punya Term 1 project - Facts About Malaysia. Kena ada cultural creation pulak dah. OK, kena buat deal dengan hubby. Dia tolong buat wau, den nolong tang2 oral presentation. Lega rasanya dah lepas last week. Esok & lusa ada pulak exhibition & assembly. Semua ni in conjunction with United Nation Day la, bulan October ni. Before raya nanti, ada pulak cultural performance.
******
******
Hubby just came back from KL petang tadi and look...!!!!!! OMG, banyaknya hasil mahsul untuk raya nanti. Alhamdulillah... nak raya sakan ke kita ni? Ada lampu lik lak (kelip kelap), ada sarung andpau (orang kasi), ada banner (free gift), cookies yang I hope & pray sedap lah rasanya tu and tak ketinggalan (my feverets) tem/rempeyek, muruku & batang buruk..!!! Tak pe la, daripada tak ada langsung. Lagi syok nak raya sebab my 3rd sis akan raya sini jugak. Semua adik beradik (hubby's & mine) kena raya sendiri2 or rumah in laws sebab mak ayah mertua & my mum pi umrah & raya kat Makaratul Mukarramah. Alhamdulillah.. semoga mereka dapat umrah yang mabrur..!!!
******
Actually suasana nak raya ni terbantut sikit sebab sedih & sayu pulak dah lately. Dunno why, nak menopause kot (biau pon belom 40). Dugaan bulan pose kot. Harapnya tidak lah berpanjangan.
Muko den ni muko emergency ko..?? Time2 emergency baru nak cari..!! 
******

Thursday, September 13, 2007

CONFERENCE & PUASA..



Haaa... kot dah habis seminggu konperen tu, nak citer la jugak sikit2. Memang la penat giler tapi disebabkan sume kenkawan bagi 100% (lebih pun ada) commitment, kepenatan tu hilang camtu je. Kami persatuan pompuan ni diminta oleh Country Manager untuk bukak booth jualan la kononnya, atas nasihat Puan Sri Presiden Persatuan. Takut pun ada sebab sini mana boleh jual semedang camtu je. Kena cekup, silap2 masuk jail. Tapi sebab bawah naungan kompeni, den buat la jugak atas pujukan Madam Chairlady persatuan. Nak cari barang dagangan satu hal, last2 kami jual la mana patut. Last 3 years masa HSE Conference kat sini pun kami buat. Me & Kak Maggi ada time tu. Sales ribu2 RM beb..!!! Jangan tak caya, dalam banyak2 limitation time ni, kami break record sales & profit masa HSE 2004 dulu.
*
Part yang best sebab makan mewah yang tiada hadnya. Sini kan susah makanan ya halal wahsahlal. Sampai kami dipaksa tapau lagi. Syiioookkk giler. Seafood pulok tu lol...!!! Orang kasi, amik je la. Senang sebab tak susah nak prepare food untuk anak kat rumah yang kena tinggal beberapa hari tu. Keluar subuh hari, balik tengah malam. Yang fening lepas tu, Muslim kat Vietnam ni sibuk nak pose hari Rabu. Depa ni teropong dengan mata kasar je. Lain daerah lain hari pose & rayanya. Pelik tapi tu lah ustaz2 sini. Tak de nak sepakat pun. Ikut dan dia je...!!! Kami doa habis2 biar puasa hari Khamis, sebab booth tutup Selasa malam, kot puasa Rabu, bersilat la kami nak kemas barang, nak terawih, nak masak sahur bla bla bla... Alhamdulillah pose hari Khamis sama dengan Malaysia..
*
Tahun ni baru nak ajar Zharif (7) pose. Dah citer kat dia pasal pose. Dia paham, tapi dia tanya pulak.. "how if I die because I don't eat..!!!??" Sabor je la mak nya.. Kejut Zharif sahur pun senang je. Alhamdulillah, habis dia pose sehari first day tu. Takde start belajar pose half day pun. But I did talk to his teacher earlier. Miss Jo tu memang dah paham, siap tanya, nak kasi pose half day or full day. Full day la beb..!! Recess & lunch time disuruhnya Zharif pi library. OK la tu. Time PE pulak, main ringan2 je. Kesian jugak, sebab dia berdua dengan Edward Rahman je pose. 18 classmates lain tu bangsa lain. Ada geng pose si Edward tu ok la jugak. Cikgu sini memang tau semua kehendak agama & bangsa se-antero dunia. Nama pun International School, kot tak paham memang saja je la..!!!! Alhamdulillah depa very helpful & encourage Muslim students untuk puasa..

Tuesday, September 11, 2007

HAPPY RAMADHAN...



MAY ALL YOUR PRAYERS BE ANSWERED
ON RAMADHAN AND ALWAYS...

(I've been very very busy with Plant Management Conference.. company hubby yang buat, with nearly 300 pax from Malaysia & other parts of the world, participants & se-angkatan dengannya... Dok keje ngalahkan orang yang keje, 6am to midnite.)

Saturday, August 25, 2007

GATHERING & MAKAN-MAKAN..

Waaahh.... Today another session of makan2.. Kak Za asked me last week to sms all Malaysian Ladies for our next gathering, today la yang paling sesuainya..

This session la yg paling ditunggu2 oleh kami semua.. Gathering & makan2..

Lepas potluck tadi, straight to school to fetch the kids. Kasi makan sikit2 untuk alas perut, tukar baju dalam kereta then off to Parkland-Saigon Country Club, to attend Ellen Jane's birthday party. 

Monday, August 20, 2007

CERAMIC FACTORY TRIP...

Hubby ada mention last week, maybe kena balik for good..



Sunday, August 12, 2007

Friday, July 06, 2007

HELLO MELBOURNE

Alhamdulillah & Insyaallah....
will fly to Melbourne tonite, come back on 17 July..




Wednesday, June 27, 2007

GATHERINGS...

 Sedih.. Banyak nya farewell..

Ohhh...! Ini kek hadiah dari Chef Hotel... Family gathering, kami 4 beranak kat Hotel Equatorial, Sabtu lepas. 15-20 Jun ada 3 tarikh penting untuk disambut. Anniversary, Father's Day & Birthday. Kami baik dengan Chef situ. Kenal lama since we got here in 1997. He was posted back to Equatorial Hotel in KL for 4 years, and early last year, came back to Saigon.

*
Farewell & Well Wishes gathering at Angela's house. A Singaporean friend will leave soon, back to Singapore. 

Ni pulak "Malaysian Ladies" gathering. Syok sangat penuh meja dgn Malasyian food..!!

Saturday, June 16, 2007

FAREWELL & SURPRISE..

What a surprise..!!!! Went to Somerset Apt to get my beef & chicken.. I ran into Kanae Nakamura, my Japanese fren, who left us to join her husband in Manila together with her kids, yang mana one of them is Syuntaro, Zharif's classmate in school..

Later in the afternoon, we bid farewell to another Japanese fren & neighbour, Magumi who will be flying back to Japan after 4 years in Ho Chi Minh City..

Zharif will definitely miss Katzuki..

Friday, June 15, 2007

RELIEVED.... LAST DAY IN SCHOOL..!!!

Fuuuhhhh... I'm so so relieved. For the past 2 weeks, I've been so busy travelling to fetch Marsha from school @ 11am. (Kacau schedule ku, no time to surf/snooze etc... with so many things in my head too - saturated dah dok pikir2 ni..) The compound management cancelled the 11am shuttle service to town. Mangkuk punya manager. I've been using the 11am shuttle for almost a year, picking up Marsha from school & suddenly they cancelled... just like that.. Thot I was the only one complaining, but I saw the Japanese & Koreans gathered at the office to protest too..
*
Ha ha.. some even didnt notice about it, plus my fren Janet. She got so crazy waiting without knowing there's no more bus service at 11am. Me & hubby called them to consider becoz school will finish in 2 weeks time only. Huh.. he made dunno one..!! Prrgghhh.... Spanish tu memang mangkuk..!! All this while, it's either me or my nanny will go. But without the 11am bus, I dare not send my nanny to take the 10am bus and wait until 11am, then get a cab to the bus stop and wait for another hour for the next 12.45 bus back to the compound. Take a cab?? Aiyaahh.. RM30 one way, plus traffic's so heavy during lunch hour.
*
Aiiyyaaahh... they made me go out everyday la for the past 2 weeks. Very very tiring...!! Instead of going out at 10am, I made appointment with frens earlier at 9am for breakfast and window shopping. Grrrhgghh... I'm not that type of person actually but... no choice maaaahh.!!!! Pheewww... now I can rest (maybe la kot coz now already the summer holiday, surely the house will turn out like war zone with the kids at home..)
*
Today, 15 June's the last in school for Marsha & Zharif. Zharif asked me to attend the school assembly at 8am but I need to go to Marsha's school for year end concert too at 9-11am. Huh.. managed to bribe him, lunch at Japanese Restaurant yg murah later. Hubby's in KL for meeting. It was a hectic day for me, both schools are far ~ 12km.. with the traffic etc. Alhamdulillah, after things settled at Marsha's school, we rushed to Zharif's school to fetch him becoz today... early dismissal laa... @ 12 instead of 2.30pm..
*
MARSHA, LAST DAY IN SCHOOL..
*
Marsha & Ms Percy Copioco..
* Marsha & Irfan.. Students of the Term..
* On the stage, getting medals from Ms Unta Taiwo for their outstanding achievements in various field.. Happy gila the kids dapat medal.. Some kids query Marsha got 4 medals.. Kesian la pulak tu.. Ya tak ya, ngapa Marsha dapat sampai 4 medal tu..??
*
EE2/3 Class of 2006/7..
* The twins at front row tu, likes to play with Marsha. So cute tapi mak depa Cik Som la.. Orang Africa Selatan tapi berkulit putih..
*
ZHARIF, LAST DAY IN SCHOOL..
*
Last day in school, with Miss Katherine. She'll be leaving soon, to Norway..
*
Yesterday was "Class Party Day". Zharif's frens expected I'd bake choc muffins. Takde la pulak. Kesian punya hal, I baked last nite & brought to school today. Sengih la kot takde gigi pun, melantak muffin tu. Not so tasty, but I put lots of choc chips je..
*
With one of his close buddy, Nicholas. Will be leaving for good, to Bangladesh.
*
Close buddy, Edward Rahman.. Excited gila la ni coz next August, they'll be in the same class again. Separated last year but soon will reunite, (sob sob sob) without Nicholas..
*
"HAPPY SUMMER HOLIDAY..."

Thursday, May 10, 2007

BUSY, BUSY & BUSY...

7 MAY 2007
Zharif turns 7 today..
" To the son-shine of our lives...
Who make our everyday a special day,
with his warm smile...
Wishing you all the happiness life can bring.."

Birthday gift (the Spidey bottle holder) from Aunty Elle, Zharif likes it so much. Brought to school for his "show & tell" turn ( + showing off laaa...), telling everyone that it's very expensive because it's from Singapore.. The Barbie pouch belongs to Marsha & the Briyani pack was a lovely gift from lovely Kak Elle.. Thank you so much for the wonderful gifts Kak Elle, it was so thoughtful of you.. Sini nak pi makan briyani.. mahal tau..!!! Sekali makan for 4 of us, ada dalam RM100 tau.. So ini pack kena kasi simpan & masak jimat2... Restauranters here claimed briyani spices kena import from Pakistan, India bla bla bla... bestnya dapat briyani pack ni..!!

I can't organize Zharif's birthday party today as the school will be organizing "Swimming Gala" for the Junior students. It's not a swimming competition, but only a swimming fun day, for the kids to show parents how confident they are in the water. But some did show their speed & skills..

Zharif, waiting for his turn..

Briefing from Mr. Jones..

He made it.. only one lap's allowed..
************
8 MAY 2007

Malaysia Cultural Lunch was organized as part of the school's Parents Teachers Organization activity. This is the first time ever for us, the Malaysian Parents to prepare such an exclusive (konon2 la) lunch & cultural show.. (p/s-I was unable to update blog/hop2 because of the preparations etc, aiyaaa penat gila..) Bravo to all the Malaysian Ladies involved, all the guests loved the traditional scrumptious food (we cook all the food ourselves - cut costs maaa...), the ambience (with slideshow, traditional dance from 2 "mums") and the deco (thanks to Tourism Malaysia).. We had nearly 50 guests from various nations, plus the Principals from High, Elementary & Junior school. Sorry, not enough pictures to upload.. later maybe, if I can get some from my friends..

************
9 MAY 2007

Zharif & Marsha's Birthday Party & Ladies' Gathering..

Foods (desserts ni..), yang frozen tu dah prepare in advance dah, since last week.. Chocolate cake yang depan tu, a friend gave it to my children (mahal woooo..), so my 2 cakes yang sempoi but colorful tu dah pindah belakang laaa..

Main dish corner.. close up gambar ada banyak kekaburan.. ada la Spaghetti Bolognese (budak2 makan..), Karipap, Popia, Risoles, Keria..

Aunty Janet was there (all day long..) to assist the children..singing & cutting the cake bla bla bla.. We couldn't wait for others as some had to attend after school activities.. as always we started the party once Zharif ( & Marsha too) arrived from school.. they have 85 friends (Malaysians plus lain2 too...) invited for today's party..!! One shot maaa...

Parents corner... (2 guys tu, sempat drop by after office hour but poor hubby tak dapat balik cepat, nak cuti pun tak dapat, as always laa..), Zharif & Marsha did ask their daddy when they saw the uncles... Poor them..but they had fun with all the friends..

Kids corner.. ada TV (with lots of kids' channel) ok la.. It was raining (now rainy season) & therefore some kids prefer to stay indoor. But some ( ramai.. ) dapat lari keluar.. (most of my friends live in a service apartments & therefore the kids don't have enough space/area to play like cycling, playing basketball ka, skate-board ka, roller blades ka etc macam kat compound we all ni...

Zharif & Marsha with their gifts... rezeki depa la dapat hadiah tu. It was actually a gathering for all... ladies and children and I didn't expect that they will come with lots of presents.. I have been missing lots of friends, semua busy je etc.. and I thought this is the chance for all to catch up with each other.. YES, we did.. I was so grateful that some did make an effort to come though they live quite a distance from my place.. AND LAST NIGHT, SAYA PENGSAN AGAKNYA & TIDO LELAP HABIS....!!!! Tuhan je tau sakit nya badan ni.. nak postpone party tak boleh sebab banyak hal lain.. ALHAMDULILLAH semua berjalan lancar..