Wednesday, June 29, 2011

PACKING & ON THE ROAD LAGI...!!!


Breakfast pagi tadi.. Sementelaah mengemaskini dapor, rumah, mengemas baju dan bagai2 lagi.. Jom kosongkan petisejok.. Gobek2 cari leftovers.. Jumpa sebekas Mee Goreng Mamak.. Kemarin dinner punya.. Heheh.. Sikit je so OK la untok perot sorang ni..

FOTO-GOOGLE
*
Beginilah ropa teman hari ni... Mengemas lagi.. Will be on the road again..


PWTC 1-3 July 2011
Anak2 ada program di situ..
Moh kita tengok apa yang ada kat situ...
Teman..??? Nak cari food yg sedap2 je.. 

Tuesday, June 28, 2011

BLOGGERS GATHERING & GOSSIPPING AGAIN.. YEEHAAAA..!!!

 Sunday night, Kak Rina (BLOG SILVERSARINA) sms.. Ajak jumpa Neeza (BLOG A SLICE OF BLEDHO) kat Kuantan.. Neeza balik cuti dari Saudi Arabia..


Berborak bagai nak rak.. Nasib suami Neeza takde.. Anak2 dia pon macam pelik je, awat la pompuan2 ni borak & gelak, borak & gelak... Gumbira sebab lama tak jumpa tu..


Pastu sessi memborong JUBAH dari Arab.. Cantik2 semuanya... Geram..!! Amik jugak masing2..


2pm drive balik Kemaman.. Kena amik anak2 abis sekolah.. Before that melantak soru @ OTAK2 & SATA CHE WAN dulu... Yumm yummm... 


Citer kelakar.. Dari rumah Neeza, kami dah terbabas masuk lane pi Kolumpo instead of to Kuala Terengganu... Borak gelak dalam kereta punya pasal... Heheheee... Siap reverse kete kat highway tu, amik balik lane to Kuala Terengganu laa... Pastu kami sambung gelak lagi...!!!

Friday, June 24, 2011

BACKPACKING WITH KIDS

Hubby ada kerje di Utara.. Dia bawak kereta 3 days ago, sebab itu HARVARD SUASANA HOTEL, GOLF & COUNTRY CLUB dalam hutan estet katanya.. So ini lah my journey with my adventurous kids semalam (Khamis).... 3 of us dengan 1 Daypack each... Bag besar sudah masuk kereta..


KERTEH --> HENTIAN PUTRA
By UTAMA EKSPRES
Bas lama tapi suspension banyak bagus, takde sentap2 punya... Tido banyak lena.. Enjot2 yang amat smooth.. Macam dalam buai.. Kids tak sekolah hari Khamis sebab cuti Sports Day, hari Rabu tu..


HENTIAN PUTRA --> KL CENTRAL
By KOMUTER KTM
Tersilap turun kat KL STATION instead of KL CENTRAL... tapi takpe, we jalan2 kat station lama tu.. bila lagi nak masuk..


KL CENTRAL --> PUTRAJAYA CENTRAL
By ERL(KLIA EXPRESS)
First time, macam ERL kat HONG KONG untuk pi Airport... Pastinya train yang paling best lah ni..


PUTRAJAYA CENTRAL --> ALAMANDA
By NADI PUTRA BAS
Although tersilap naik bas yang masuk Presint 9 dulu, seronok jugak sebab dapat pusing2 Putrajaya.. Kalo ta silap, takde pulak nak explore tanpa sebab...


YEY YEY.... Sampai jugak akhirnya.. Kids had great fun.. Depa memang suka...

Had dinner @ IRANIAN CUISINE ~ THE FOOD COURT with cousin EMY... Yumm yumm... Cari jugak sebab last week depa tutup kedai awal... Habis punya pasal...
*
SEMUA FOTO DI-GOOGLE..

Wednesday, June 22, 2011

WORDS ON WEDNESDAY

Kalau lah dapat satu hari,
Hidup seperti Si Turtle ini,
Di dasar laut bersendiri,
Melayari hari-hari sesuka hati,
Tiada yang ganggu juga iri,
Hidup untuk yang dikasihi,
Hanya bekerja ikhlas hati,
Mencari yang halal itu mesti,
Moga aman & iman teguh abadi...
*
"Tabah kan lah kami Wahai Yang Esa.."


~REMEMBER TO FORGET~

Always remember to forget
The things that made you sad.
But never forget to remember
The things that made you glad.
*
Always remember to forget
The friends that proved untrue.
But never forget to remember
Those that have stuck by you.
*
Always remember to forget
The troubles that passed away.
But never forget to remember
The blessings that come each day.
*
~PIANO LADY NANCY~

Tuesday, June 21, 2011

FOX BUSTERS = FOOD BUSTERS...

Ini lah mission Hubby bertolak awal dari KL.. Tak nyempat2 teman nak sambung ronda2 soping mall kat Kota Kolumpo hari Ahad baru ni.. Nyesal puloks ngadu bunyi bising atas siling.. Takot gaks sebab bebudak noti pernah naik atap rumah teman, curi wayar copper dolu..


Tahan sangkar hari Ahad petang tu jugak. Semalam (Isnin) Hubby naik atap terkejot besor tengok musang yang besor ni.. Ada dekat 2 kaki panjang badan (tak termasuk ekor laa).. Sangkar tu besor, dekat 3 kaki panjangnya... Pastu Hubby bawak pi hutan kat Kg Cabang, lepaskan musang ni..


Bangon pagi tadi, Hubby dok jerit panggil teman & anak2.. Ropanya ada 3 ekor anak musang, baya2 kucing dewasa... Tengah cari jalan nak panjat dinding.. Tapi tak lepas2.. Asyik terlekat kat gril je.. 


Salah sekor yang main2 atas Painting Board Marsha.. Tak lepas naik atap la tu.. Mana la kami tau depa ada kelorga besor kat atas tu.. Kesian pulak rasanya.. Kasi epal hijo tapi depa tak makan.. Tu je buah yg ada dalam fridge..


Ni malam tadi punya Family Event.. Outing makan2 celebrate macam2 kat Kedai Resipi Rahsia tu.. Ni pilihan untuk dikongsi for 1 Birthday Girl & 1 Little Girl..


Ni 1 Father punya pilihan... 


Ni feveret 1 Vietnamese Little Boy kat rumah ni... 

Sunday, June 19, 2011

JEJAK-JEJAK KAWAN-KAWAN & SEDARA MARA..

Suka sangat2... Kawan rapat dari Jakarta, TINI TINNEMEYER (kawan di Vietnam) datang bercoti di KL..


Jumpa di IKEA.. Potpet2 la dekat 2 jam.. Maakk.. The 2 doters macam budak habis high school.. Tapi baru 14 & 17 tahon.. Adik tinggi dari kakak...


Last year pi Jakarta, depa kidnap Zharif.. This time kami kidnap Edward pulak untuk sleepover.. 2 good buddies ketemu kembali & had fun di kolam ini..


Zharif & Edward Rahman...


Drop Tini & doters @ another fren's place kat Mont Kiara.. Re-union 3 budak laki PAN ASIAN + 1 budak laki (anak gue) "Frying Pan 1MALAYSIA"... Classmates from Kindy & Junior School @ ISHCMC, Vietnam.. Now dah balik ke negara asal masing2..


Wedding lagi.. Groom's side pulak kat Shah Alam.. Owwhh, itu my new cousin brother keje dengan "EVERYONE BOLEH TERBANG".. VIPs incld (kiri kanan pengantin) Dato' Aziz Bakar & wife Datin Norma Norell, Image Consultant tu kan.. But the baju she pakai malam tu macam susah nak naik untuk merenjis2.. Plus the shawl yang asyik2 nak jatoh.. But she's beautiful & sweet..


So last but not least... FOTO FAMILY KELAM KELABUT... Will wait for the PRO punya fotos nanti.. So keje kawin untuk my lovely cousin NATASHA AZRIN ni berakhir pada malam itu... Moga bahagia hingga ke akhir hayat..

Thursday, June 16, 2011

KUALA LUMPUR ~ HERE I COME....

Tepi semua.... Tepi semua.... Rimau MALAYA bawak kereta... Malam tadi (Rabu) kami gerak..


Sila berhemah di jalan raya.. Sebelom Rimau ini jadi paparazzi...!!! Hantar gambar aksi bahaya ke JPJ... Hehehe... 


Hubby ada meeting kat sini hari ni (Khamis), esok Jumaat anak ada apppointment kat spital belakang tu.. Sabtu malam ada WEDDING lagi..!! Ponteng Khamis, Ahad cuti free sehari... Wallaaaa 4 days weekend...  Yey yey yey...
*
Setengah tahon tak pi SOGO, jengah kejap pagi tadi sebab dekat jugak.. Kids demam/batuk.. So takleh pi tempat besor2.. Nanti mak budak yang pening sbb depa dok rengek2.. Ni pon sbb nak cari barang budak2 yg dah sendat ketat & gift utk apak budak... Mak budak tumpang sekaki sikit je.. Tapi sebelom tu kena isi perot dulu... Lama tak jamah semua ni..


GRILLED HERBAL MUSSELS.. (ingat2 lopa namanya)


FRIED MUSHROOM (cecah dia yg sedap tu..)


SEAFOOD CHOWDER SOUP..


GRILLED CHEESE SANDWICH... very cheezy...


BROWNIES + ICE CREAM.. Mak budak gila tengok ni..


Kat sini kami melantak...
*
Balik tertonggeng penat, sampai bilik pukul 4.. Golek sat naaa... Tunggu hubby balik keje nanti baru keluar semula... Entah petang ni atau malam siap keje nya... Bila penat ni, mau rasa lepak kat bilik je..

Wednesday, June 15, 2011

Tuesday, June 14, 2011

HOOORAAAAYYY.... CUTI LAGI... KUDOS TERENGGANU...!!!

Walo tak dapat cuti 2 hari sebab menang SUKMA & Piala FA, dapat cuti sehari AHAD depan pon dah best  sangat dah.. 

(FOTO - GOOGLE/TEGANUKU.BLOGSPOT)

Sape lagi nak kasi cuti free kan... Kalo tak MB tersohor Terengganu, Dato Mat Said ini.. TQs Dato MB.. 

(FOTO - GOOGLE/TEGANUKU.BLOGSPOT)

Well done to all...!! Main lagi komer elok2, menang banyak2 & kita coti lagi...
*
11 JUNE 2011, SABTU, 8 MALAM
DUCHESS PLACE, JALAN AMPANG
(NEXT TO BANGUNAN PERKESO)


Banyak bebenor foto2 wedding baru2 ni.. Teman amik awal2 je, sebab lepas tu busy.. Ni dalam main hall.. Masing2 tengah gabra sebab uncle teman, Tuan Askar itu  telah bising2.. Lambat katanya...


Ni meja panjang utama..


Tu pelamin dalam main hall...


Sesape lambat atau nak selesa dengan anak2, kita makan kat GARDEN ok..  Cuma keciwa sebab takde depa taruk skrin TV.. Paneh jugoks malam tu.. Tapi kami kat luor dapat makan awal dari orang kat dalam.. Best best...!! Ada SUP KAMBING MINESTRONE tau.. Teman makan dengan lahapnya... Kolestrol duduk diam2 tau...


Setting meja makan.. Ada cekelat & cupcakes untuk doorgift.. Semua dapat sama, baik dalam hall or kat garden...


Masing2 dah kekenyangan agaknya.. Seronok ramai2... Apa2 pon saya suka tempat ni sebab main building dia macam rumah.. Tingkat atas senang nak lepak kalo ada baby, jugak yang utama sebab senang nak solat sebab banyak bilik2 & bilik air... Sape sampai awal boleh solat dengan senangnya kat tingkat atas tu.. Sewa satu hari macam sewa rumah & dewan kawin..


Ni gambor Jumaat malam... Seronok sebab ramai aunty/uncle, sepupu sepapat dll berkompol... Bukan senang tau nak kompol camni..


Hehehe, anugerah Pekerja paling dedikasi.. Hubby & cousin berusaha gigih dengan papan tanda tunjok arah rumah pengantin untuk Jumaat malam tu.. Tapi kan, jalan kat Putrajaya memang la rumit.. Ramai yang sesat & sampai lambat.. Tapi kami tetap melayan hingga ke lewat malam...

Monday, June 13, 2011

STATUS UPGRADED.. TAPI MASIH TETAP SABAR... HEHEHE...

Baru tengok foto2 wedding weekend baru ni..


Nyonya tumpang amik foto kelorga je la kat atas pelamin MALAM AKAD NIKAH (Jumaat malam) kat rumah aunty.. Pengantin dok sibuk entah ke mana.. Depa tengah makan besar kat luar rasanya.. 


Ni corner DESSERT, opposite pelamin... Anak2 sedara yang kecik2 dok bertenggek kat situ.. Ada Macaroons, Cupcakes, Biskuts macam jenis, Candy dan banyak lagi.. Kaler silver2 & purple2.. Pengidap DIABETES adalah dilarang sama sekali untuk mengusik apa2 pon atas meja ni.. 


Siap ada nama pengantin kat taman luor rumah..


Teman bertugas kat luar, sama2 berdiri tunggu & sambut tetamu..
*
Tetamu 1 : Ini kakak Natasha ke?
Nyonya : Tak.. Cousin Natasha..
*
Tetamu 2 : Ini Aunty Natasha ke?
Nyonya : Ohh tak.. Saya cousin dia...
*
Tetamu 3 : Ini mak Natasha ke?
Nyonya : Mak Natasha yang tu sorang2 pakai jubah hitam kelip2..!!!
(sambil tunjuk jari kat aunty gue)
Dalam hati rasa nak laser je molot ni, tapi sabar.. Hahahaa..
*
Mungkin malam hari, muka ni depa tak nampak sangat kot...
Atau pon... sah2 dah nampak tua sangat.. Huwa hahaa...


Part yang tak tahan... Ada 2 ekor KAMBENG PANGGANG... Nasib adinda simpan sepinggan, kalo tak gonggong tulang le jawabnya.. Memang tak cukup untuk 400 tetamu..


Malam tadi masih penat... Campak Ikan Dory, sayor2 & cheese... Tabor Lada Hitam, Oregano, Garam & Olive Oil jugak...


Masuk oven & bakar je...