Sunday, August 28, 2011

SALAM RAYA.... SALAM MERDEKA...


Anak kerbau tergolek dahaga,
Anak kambing tersepit di tangga,
Sunyi sepi kini suasana,
Ramai perantau telah tiada,
Hari Raya menjelang tiba,
Sama-sama lah kita merayakannya..
*
Anak lembu penat berlari,
Takut disembelih untuk raya nanti,
Tinggal lah kami masih di sini,
Malam raya baru ke destinasi,
Sepuluh jari ku susun kini,
Ampun maaf dipohon se-ikhlas hati...
*
Pesal la syahdu semacam je raya kali ni...
Boring ada, sunyi ada, sedih di hati...
Maybe sebab kami masih di sini...
Takpe takpe, esok malam bertolak lah kami..
*
APAKAH MAKNA RAYA BAGI ANDA..??
*

" Anak kecik main api,
Terbakar hatinya yang sepi,
Air mata darah bercampur keringat,
Bumi dipijak milik orang...
*
Nenek moyang kaya-raya,
Tergadai seluruh harta benda,
Akibat sengketa di antara kita,
Cinta lenyap di arus zaman... "
*
APAKAH ERTI KEMERDEKAAN PADA ANDA..??

Monday, August 15, 2011

DAY 3 ~ CHELLES TO BOURG EN BRESSE, FRANCE

DAY 3 - 22 July 2011...
Lepas solat Subuh, kami rehat dulu.. Penat berjalan di Disneyland semalam..


Friday, August 12, 2011

DAY 2 ~ DISNEYLAND, PARIS

DAY 2 - 21 July 2011...
Takde dalam plan tapi sebab dah sampai, maka masuk je la Disneyland ni..


Tuesday, August 09, 2011

Monday, August 01, 2011

RAMADHAN KAREEM & HOME SWEET HOME...

MAAF ZAHIR BATIN...


Moga semua diberkati Ilahi,
Di bulan yang mulia ini,
Mari lah sama2 kita nikmati,
Ganjaran yang telah dijanji...
*
*
HOME SWEET HOME

ALHAMDULILLAH kami syukuri...
Dengan berkat izin Ilahi,
Safe & smooth journey,
6 negara kami rentasi..



Teman gilir2 bawak kereta,
Dengan suami tercinta,
Rasa takut mulanya ada,
Isshhh, lepas tu ku tekan 160km juga...
*
Wajib daku juga merasa,
German popular dengan AUTOBAHN nya,
Highway yang speed limit nya tiada,
Syok jugak merempit sama..