Wednesday, May 17, 2023

SYAWAL DI PULAU PERHENTIAN

 Assalamualaikum & Salam Sejahtera. Rindu betul blog ni. 

Taqabbalallahu minna waminkum. Maaf Zahir Batin. Salam Aidil Fitri. 

Jom beraya lagi dan lagi.


7-9 SYAWAL sementara anak2 soleh solehah ada bersama, dan lama sangat tak menyelam, ayah soleh ajak menyelam sebab nanti nak kena refresh bagai. Alhamdulillah ada slot dan bilik.


On the way ke Jeti Kuala Besut tetiba ternampak surau viral ni. Terlajak dan paksa hubby u turn haha. Dia tak kissh sebab dia dah pernah singgah.

LANGGAR RINDU namanya.


Terpegun tengok.


Macam susah nak assemble semua, nak cari kayu yang sesuai ikut bentuk tangga dll.


Kagum dengan usaha mereka.


Alhamdulillah cuaca elok ombak tak kuat sangat tapi melambung jugak lah.


Alhamdulillah sampai sudah.


Cuaca agak kelam tapi best.


THE BARAT RESORT


Bilik berempat. Ambik pakej siap dgn breakfast lunch dinner & dive.


Time ni tak ramai tapi memang ramai jugak. 


Syok aiihh, lama tak lepak pulau.


Tengok2 dive spot esoknya.


Senja nan syahdu. Ni area CORAL VIEW RESORT, jalan2 sebelum dinner. Ada masjid atau surau nun di hujung sana, ada Azan berkumandang.


Subhanallah cantik.


Tenang.


Satu hari 3 dive. Alhamdulillah dive suit muat lagi sbb baru puasa kan.


Memang enjoy la diorang ni.


Mak nya photographer aje nya. Duduk bilik layan drama Korea haha.


Dive Master dari Sabah, baik sangat.


Alhamdulillah cuaca cantik.


Dekat sejam tunggu diorang balik, panas tapi tak rasa sebab cantik dan berangin kot Alhamdulillah.




Lepas 2 dive. Kita lunch dulu ya.



Sebelum last dive yang ketiga. 


Saat  menunggu makanan untuk dinner.


Subhanallah cantik sunset.


Bye bye Pulau Perhentian.


Visibility tak baik sangat sebab ramai sungguh yang pergi scuba diving rupanya, traffic jam pulak underwater tu. Berkepuk2 la air dan pasir agaknya. Satu dive spot dekat 50 divers makkk aaaii.


My anak solehah.


Dengan anak soleh.


They had fun, Alhamdulillah 


Haha close up bebenor nya. Alhamdulillah smooth semua, memang seronok.


16 comments:

  1. Seronoknya pandai dive! Dapat tengok hidupan laut yang unik.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alhamdulillah memang best dpt tengok hidupan laut kan. Snorkeling pun best.

      Delete
  2. Indahnyer Pulau Perhentian

    ReplyDelete
  3. comelnya ikan nemo...cantik sungguh pemandangan di pulau ni...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Subhanallah luar dan dalam laut semua cantik kan

      Delete
  4. Replies
    1. Dah lepas hehe plan last minute

      Delete
  5. ya allah mulan. depa dah besar2 sungguh dah ye. dah sama baya yr hubby cam tu. ehh. u kenapa tak dive sama.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Lesen dah gantung Kak Yan hahahaha. Malas nak angkut semua tu, nak lepak santai je tunggu diorang share foto hahahaha. Layan Kdrama golek atas katil me time sensorang

      Delete
  6. baca entry ni trs teringat mama n arwah ayah ms adik baru kawen. ptg raya pertama adik trs 'angkut' diorg g bercuti kat sini... 😁

    ReplyDelete
  7. salam ziarah dan salam kenal jugak. tq sbb sudi drop by dan drop komen kat my lil blog. cantiknya gmbr2 kat entry ni...i bookmarklah yer blog u ni...menarik content nya :) anyway, cantiknya bilik kat Barat resort tu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam kenal Mama Zharfan. Terima kasih singgah sini, blog cacamarba je ni :)
      Bilik di Barat Resort mmg ok sangat bagi kami

      Delete
  8. Surau viral tu tepi jalan area besut ke. Klasik lah bentuk dia

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ya betul, on the way ke jeti Kuala Besut mmg sangat unik

      Delete

Thank you for the comments. Nanti singgah lagi ya. Take care & stay safe.