Wednesday, May 20, 2009

IKEA & KL LAGI..!!!

Tak terkata seronok nya, pi KL lagi. 3 minggu berturut2 pulak tu. Hubby ada meeting hari Jumaat (sini udah wiken gitu), so Khamis malam lepas, kami ngekor la dia ke KL. Ya la, apa nak buat kat sini kalau time2 wiken gitu. Luas pemandangan, dapat keluar dari Kerteh terchenta ni.. (wiken ni tak leh aarr, budak periksa.. isshh syok pulak dapat jalan berbilang wiken)..

Bilik hotel ngadap KLCC.. baru nampak cantik amat.. Bangga jadi rakyat Malaysia. Tapi tinggi bebenor bangunan tu, seghiau jugak darah rasanya..

Best nya pagi2 kot dapat jogging sinun tu.. Sape2 yang ada property kat area ni, kus semangat seronok nya..

Dah jalan2 KL, hilang sikit stress akibat kolestrol yang mengada2 tinggi tu. Doctor kasi Lipitor tapi dasat sungguh penangan ubat ni. Badan jadi lemah longlai pening lalat.. TAPI sebab nak jalan punya pasal, ku tabah kan diri dan ku gagah kan kaki.. sebab nak ke sini. Thanx GPS, sebab bawa saya ke sini. FYI, jalan2 & simpang sior kat KL tu, memang saya fail. Tak pon as always, fill up tank & tajam kan mata tengok signboard.. and make sure HP fully charged. Nanti nak call orang sana sini tanya arah tujuan..

IKEA lagi...!!!!! Dulu mak ngomel marah kan adik yang sokmo2 nyoping entah apa2 kat IKEA tu. Habis2, dia lak yang order suruh beli mende ni.. plastic compartment tray yang amat berguna bagai tu.. Cewah gitu, tersoson la segala mala korongsang & golang2 bagai kepunyaan ku gitu.. Sebelum ni, compartment tray yang ada comes with cover. Maakk aaii, susah nya nak bukak..

Dan ku borong ini jua... tempat letak bebarang dalam but kereta.. ikan boleh, ayam kambing lembu pun boleh (yang dah semelih ler), barang plastic kan senang, kotor boleh basuh je.. Almaklum barang IKEA banyak sangat dari segi design nya, dan juga kepelbagaian kegunaan nya.. tapi ada yang kata, tang2 perabut tu, kalau dah assemble, takleh dismantle sebab nanti dah ter-herot merot.. ya ka..?? Dono meehh..
*******
Balik dari KL, terkena penangan LIPITOR lagi.. ter-jatuh demam & tersangkut pulak FLU nya.. Alhamdulillah dah OK, dah dekat 2 tahun tak demam/Flu rasanya.. Iiisshhhh, tak terkata tak sedap sungguh badan rasanya, duduk tak senang, berdiri tak senang, tido tak lena, mata tak bernyawa.. Alhamdulillah berkat doa, tawakkal dan togokan 100Plus berbotol2... saya bisa cergas & ligat semula.. tak biasa aahhh duduk diam2 ni.. tak reti..

Thursday, May 07, 2009

HAPPY BIRTHDAY ANAKKU..

Jemputan ni khas untuk kenkawan kelas 3 Naim je...

Friday, May 01, 2009