Wednesday, March 26, 2008

LINE DANCE...

A Line Dance is a formation dance in which a group of people dance in one or more lines (British English, "rows"), executing the same movements.. For more details about Line Dance, click here...



Monday, March 24, 2008

MISCOMMUNICATION...

Click the picture & READ :


I'm sure many had read this via emails etc... Berlaku pada sumer2 orang dalam donia ni kan kan kan.. suami & isteri, majikan & pekerja, antara kenkawan, antara pemerintah dan sumer2 lah.. There was one day, a fren's hubby & BIL pi one hyper market ni. Cik Kak tu lupa pulak ada barang tinggal daaa, so she called him but cud only talk to his BIL je (hubby tengah driving lol..!!), "Tolong pesan kat Abang, belikan Roti Pratha 1 packet. Dalam tu ada 5 keping je.." Buley aje kata si BIL tu..!! He he yang sampai ke tangan Cik Kak ni = 5 packet Roti Pratha dengan jumlah 25 keping kesemuanya!! Me & hubby?? Banyaaaakkkk.. kes2 seangkatan dengannya...!!! Tak terkira lol..!!
*****
Mesti ramai terkena pasal benda2 camni kan. Pesanan pon buley jadi lain. Kenkadang soalan atau andaian dijadikan fakta sesetengah pihak. Tak ke jadi kontroversi lepas tu?? Aiyyaa.. buleh sakit jiwa dibuatnya. Saya dulu2 suka dok ikut je orang sebab takut takde kawan. Bila berpersatuan, tak larat la pulak sebab keje2 volunteer dah jadi macam terpaksa. Priority kita kan lain2, agenda & interests kita kan lain2. Tapi tu lah, tak ikut kang, dikata tak nak bercampur orang pulak dah. Tapi takde la saya boikot langsung. Saya selalunya jadi bidan terjun or 911. Menetap jauh dari community yang biasa meringankan otak & minda saya. Huh... I dont mind the distance at all..!! As hubby always mumbled dulu2, "Lead your own life la, buat apa yang u suka, make frens with everyone, grab the chance & experience bla bla bla.." I did that & I was happy then.. I've made lots of frens & I miss them so much..
*****
Apa2 pon, syok gak dok Kerteh ni. As for now, sini aman & tenteram.. Aiyaa.. sunyi la pulak kenkadang.. Close frens saya dulu selalu kata.. "JUST BE YOURSELF, girl.." ~ I did & I will.. ~

Wednesday, March 19, 2008

HOLLA FRENS...


Ullalaaa.. been away for genap sebulan. Miss laa the everyone in the blogosphere the so very very much one la. Nak buat camna, semua hal pun di bawah kemampuan kita. Moga saya dipermudahkan segala urusan di hari2 yang mendatang. Prrgghh.. moral dari pengalaman saya, janganlah start business dengan sesape pun. Nak buat, buat lah sendiri2. Pasal duit2 ni, boleh jadikan manusia buta, putus sedara mara tau. Saya yang angkat kaki tanpa dapat se-sen pun, kena tempias jugak. Semoga Allah beri petunjuk pada semua yang terlibat.. Ingatlah, rezeki ada kat mana2, selagi kita usaha sendiri, tawakkal & sentiasa lah berdoa kepada Allah..
***
Dah kena camni, mak kat Kontan tu pun apa lagi, membebel la bagai nak rak. Nak buat camna, arwah bapak yang start. Percaya kat orang bulat2 tergolek. Bila dah meninggal, kita lak yang kena take over. Tak pasal2, daku yang semput napas. Ingat dah nak abis nyawa dah.. Badan tak sakit, jadi sakit. Nak pi jumpa doktor, belum nazak lagi. Lagi tak kena hangkut, takde la nak pi jumpa doktor tu. Ingat pregnant dah, tak pulak pun. Alhamdulillah, googled... googled... surfed this link - PURSED LIP BREATHING.. baik dah semput daku..
***
Mata pulak buat hal, pikir punya pikir, sampai tak leh tido. Paling lama 3 jam je buleh lelap. Nak surf pun, tak leh sebab tak tahan dok ingat benda yang tak settle ni. Eiiyy.. Nauzubillah.. Mata dok jadi kabur, kadang berair, kadang jadi kering kontang. Nak pi doktor pun tak guna. Googled lagi... Alhamdulillah.. Try la ni.. EYE EXERCISE, memang berkesan. My blurry blurry vision tu baik sudahnya.. Malas nak pikir, symptoms untuk ini itu sana situ dah.. lagi fening nanti..
***
Barang2 dari Vietnam dah 95% keluar dari kotak2 & bermastautin di tempat yang patut. First 2 months dulu, occupied dengan barang2 untuk dikemas. Masuk bulan ke 3 ni, buat hal pulak. Terkadang rasa sunyi yang amat sangat. Ada jugak kawan2, tapi sibuk dengan baby, ada yang keje, segan nak kacau. Nak meronda pun, takde tempat nak dironda kat sini..!!%$^&#* Dok tunggu shopping mall baru yang tak siap2 tu, aduhaaaiii..
***
Alhamdulillah last week masa school break ada cousin's wedding, takde la kami stuck kat rumah.. Pastu hubby ada pulak forum kat Marriot Putrajaya, Tuesday to Thursday. So melepak la kami kat Putrajaya. Dok tido je kat hotel, tapi pagi2 terus bertenggek kat Precint 8, my aunty's place.. Another aunty yang baru dapat menantu tu ada kat Sg Merab, Kajang, 10 minit je lalu dalam hutan.. Kesian tetamu datang, ramai tak jumpa rumah tapi datang jugak walaupun lambat. Dok taruk 28 papan tanda tapi.. memang susah nak cari sebenornya tempat tu.. Yang ada driver, awal2 lagi the day before wedding tu, dah pi recce tempat tu.. Pada kad, ada 4 suggested route, entah mana depa masuk. Yang pelik, special guests dari Singapore, senang sangat cari rumah ikut North-South H'way tu.. Depa kata ikut map pada kad je..!!??%^$#

***
Tapi semenjak blogging semula ni, hati rasa berbunga2 semula untuk jumpa kenkawan bloggers, rindu beb... walaupun tak nampak kat mata, dalam hati tak leh lupa punya..
Nun di seberang, mau pun se-dekat JALAN CABANG..


Glitter Words