Saturday, December 24, 2011

LEPAK, LELAP, LEMAK, LEMBAP, LESU, LETER, LELAH


LEPAK : ikot hubby nak abiskan cuti...
LELAP : dia pi diving, kita sleeping...
LEMAK : makan & makan je...
LEMBAP : Wifi ni haaa...!!!! tensen...
LESU : tetiba kena FLU...
LETER : bila budak2 gaduh sama sendiri...
LELAH : bila tak dapat signal Wifi...

Thursday, December 15, 2011

LAST DAY IN EUROPE + STORIES BEHIND THE JOURNEY

Its good that hotel @ Brussels dekat dengan Airport.. Takde nak terkejar2 pon... Barang tak banyak, so takde la susah nak kemas pon.. Yang banyak sangat adalah kenangan yang tak akan dilupakan hingga bila2 pon.. Alhamdulillah, Yang Esa memudahkan segalanya buat kami..


Wednesday, December 14, 2011

DAY 9 (Part 2) ~ EDAM & ZAANSE SCHANS, AMSTERDAM TO BRUSSELS

DAY 9 - 29 July 2011..

OK.. Episode Travelogue-EUROPE kami tiba ke penghujungnya.. Hari terakhir ni walopon tak jauh, tapi banyak tempat yang dilewati.. Semuanya akan tetap terpahat dalam hati kami.. Pengalaman & memori yang tidak dapat dijual mau pun dibeli..


Tuesday, December 13, 2011

STEAMBOAT..

Let's have STEAMBOAT.. Lets take everything in a positive way.. Moga ada hikmah disebaliknya...


Monday, December 12, 2011

BLOGGERS GATHERING ~ ALAM MAYA TO ALAM NYATA..

5 tahun yang lepas kami mula kenal antara satu lain di alam BLOG.. Bertukar2 komen, cerita & pengalaman tatkala menjadi perantau di bumi asing.. JORDAN, SHEFFIELD & VIETNAM.. Opss, ada doktor dari UKRAINE jugak.. Moga silaturrahim kekal abadi.. Terkejot & excited dapat message kat FB.. Ada kawan blogger, YUS (maz-naz.blogspot) yang belum pernah jumpa akan ke Kerteh.. Buzzed KAK RINA @ Kemaman pagi semalam untuk geder2.. Alhamdulillah.. Hasrat tercapai..


Friday, December 9, 2011

Sunday, December 4, 2011

DAY 9 (Part 1) ~ DE RIJP & EDAM, HOLLAND

Day 9 - 29 July 2011..
Sebagaimana kisah lalu, hotel yang kami book awalnya di Warder, Holland rupanya tiada dalam sistem mereka. Kami tiba hampir malam ie 10pm.. Terpaksa menunggu sejam untuk mereka cari sebab jadi camtu.. Namun kami memohon untuk dicarikan bilik di hotel yang lain sebab penat tunggu. Depa pon talipon sana sini dengan bersunggoh & Alhamdulillah dapat jugak bilik hotel. Mamat tu kata, "You'll love the place".. 20km from Warder.. OK la sebab PAPAGO dapat cari..