Friday, December 26, 2014

PRAY FOR ALL...!!

Rabbi yassir walaa tu'assir... Moga Allah lindungi semua.. Aamiin Ya Rab...


Take care all..!!

Wednesday, December 24, 2014

Sunday, December 21, 2014

DAY 8 : SOUTH AFRICA - STORMSRIVIER TO PORT ELIZABETH..

ASSALAM & SALAM SEJAHTERA.. Today 20/12/2014 kami check out dari Andelomi, Stormsrivier.. Drive to Port Elizabeth dlm 180km.. Masih lagi update dgn handphone.. 


Saturday, December 20, 2014

DAY 7 : SOUTH AFRICA ~ MOSSEL BAY TO STORMSRIVIER..

ASSALAM & SALAM SEJAHTERA.. Semalam 19/12/2014 kami drive dari Mossel Bay to Stormsrivier dlm 180km.. Alhamdulillah smooth journey.. Cuaca hujan dari Subuh pagi.. Sejuk gigil.. Masih lagi update dgn handphone.. 


Thursday, December 18, 2014

DAY 6 : SOUTH AFRICA : SAFARI @ BOTLIERSKOP GAME RESERVE..

ASSALAM & SALAM SEJAHTERA.. Today 18/12/2014 masuk Safari.. Here they call it GUIDED GAME..


DAY 5 : SOUTH AFRICA : HERMANUS TO MOSSEL BAY...

ASSALAM & SALAM SEJAHTERA.. Masih lagi update dgn handphone.. Maaf ya alignment text & foto huru hara sikit.. Today 17/12 pagi tadi check out from Whale Coast Logde, Hermanus.. 


Wednesday, December 17, 2014

DAY 4 : SOUTH AFRICA : HERMANUS - GANSBAAI - HERMANUS..

ASSALAM & SALAM SEJAHTERA.. Pagi2 tadi 16/12/2014 dah gerak to Gansbaai, dlm 45km from Hermanus.. Maaf ya update via handphone.. Abaikan alignment text & foto ke kiri kanan ini hehee...


Tuesday, December 16, 2014

DAY 3 : SOUTH AFRICA : CAPE TOWN TO HERMANUS..

ASSALAM & SALAM SEJAHTERA.. Today 15/12/2014 masuk hari ke 3 pengembaraan kami menikmati ciptaan Ilahi.. Masih lagi update blog dengan handphone.. Sementelaah ada masa malam hari sebelum tidur.. Maaf ya alignment lari sana sini, edit balik nanti lah..


Monday, December 15, 2014

DAY 2 : CAPE TOWN, SOUTH AFRICA

ASSALAM & SALAM SEJAHTERA.. Pagi2 dah gerak to TABLE MOUNTAIN nak naik cable car.. Maaf lah ya sbb update blog thru handphone.. Alignment semua larik.. Balik nanti baru edit lah kot..


Sunday, December 14, 2014

DAY 1 : CAPE TOWN, SOUTH AFRICA.. Permusafiran bermula kini..

ASSALAM & SALAM SEJAHTERA.. Alhamdulillah smooth flight KL-Dubai-Cape Town.. Maakkk aaiii body lari sikit alignment duduk lama dlm kapal.. Alhamdulillah dah ok sbb dah dapat satu round tidur atas katil lepas check in guest house ni.. Sementelaah wifi power, try update guna hp.. Editing & alignment lari sikit.. Balik nanti baru edit guna laptop lah..


Tuesday, December 9, 2014

3 MINGGU LEPAS YANG PADAT..

ASSALAM & SALAM SEJAHTERA.. 

Hope everyone in great health.. Miss blogging so much.. Been away from home for 3 weeks..!! Haaa tahun ni memang byk terpacak je at home sbb kids byk kelas & aktiviti di sekolah.. Alkisah hubby byk in KL so cuti sekolah ni kami diheret ke mana jua dia pergi.. So here goes my musafir life for the past 3 weeks.. 

19/11 Rabu petang travel to KL sbb hubby ada kerja in KL..


20/11 Khamis to Ikea yeyyy lama sangat2 tak pi.. Cuti peristiwa sendiri bikin (ponteng last day of school) utk anak2 hahaha.. (FOTO : jajazack.blogspot)


21/11 Jumaat to Bukit Tinggi Bentong, drop hubby ada meeting. Then drive with kids to Kuantan jengok mak.. Petang back to Bukit Tinggi : 400km pergi balik.


First time here for all of us..


22/11 Sabtu, bawak kids to try FLYING FOX - longest in South East Asia hampir 1km.. Only kids, me so gayat weehh...


She is one adventurous girl..



Sama macam abangnya..


Bravo u guys.. Petang tu drive to Klang rumah my sista, hubby ditinggalkan sementara.. Nanti dia pi KL with company bus lah.. 


23/11 Ahad nyonya ni drive the kids to Pusat Sains Negara.. Invitaion utk menyelam dalam aquarium bersempena Festival Sains.. Thats my boy lama tak masuk air.. Hubby masih di Bukit Tinggi..


Lama tak jumpa, they had fun in the water..


Lama pon takpe depa ni dalam air..


24/11 Isnin again to Pusat Sains.. Menanti VVIPs.. Hubby kerja.. 


With the VVIPs dari Kementerian Sains & Teknologi..

25/11 Selasa jalan2 with kids to SOGO.. Best sangat borong tudung murah2.. 4-5 lai je..

26/11 Rabu lepak & basuh baju @ PNB ni.. Kena rehat sepuasnya.. Hubby kerja mcm biasa lah dia..


27/11 Khamis SOLO drive to USM Penang.. Hubby kerja & kerja.. Kids ada camp 4 hari.. Alhamdulillah my close fren Mona ada temankan drive sbb her kids pon join the camp.. 2 moms & 5 kids to Penang.. 


Plan to santap Nasi Kandaq but Mona's MIL ada kat Penang so we singgah to visit & Alhamdulillah her SIL jamu us dgn yummehh home cooked Nasi Kandaq.. Ada Parpu Telor u.. 3pm off back to KL.. Nyonya ini merempit lagi.. 720km pergi balik.. 

28/11 Jumaat lepak & tidur sepuasnya.. Petang check out & to my sista's place in Klang..

29/11 Sabtu ada Majlis Bertunang anak sepupu hubby in Shah Alam.. Petang tidor sepuasnya... Malam menjerit tengok bola..


30/11 Ahad hantar hubby to Subang Airport sbb dia kena balik kerja in Kerteh.. Kidnapped my 2nd sista utk temankan drive to USM Penang to fetch the kids.. 


We had Nasi Kandar @ Subaidah USM Penang.. Yumeehhh sungguh..!! Alhamdulillah smooth SOLO driving KL-Penang-KL daytrip though traffic was quite bad, Ahad kan..

1/12 Isnin tu rest & basuh baju kids.. Hubby meeting @ Putrajaya.. Whole day in the hotel exc for kena keluar dinner at nearby warong..

2/12 Selasa had to send kereta for major service. 5 jam la sudah lupa... The technician had to send us back to hotel. Petang naik LRT to Chan Sow Lin from Ampang Park to fetch the car sbb service centre near LRT Chan Sow Lin tu je..


Lama tak naik LRT.. Best..!!


Banyak sgt orang cerita pasal Cheese Naan.. Tried these for dinner @ warong belakang LRT Ampang Park.. Wooww yummehh esp Mint Sauce tu.. Repeat 2 malam hahaaa.. 

3/12 Rabu to Mona's place in Cyberjaya hantar bantal pinjam for kids' camp + borak2 time..

4/12 Khamis buat laundry lagi & pi KLCC tengok "Madagascar".. Though KLCC dekat, kami pi tengok movie je.. Tak kuasa sesak2 masa cuti sekolah ni.. Living in Kerteh, kami tak biasa sesak2 ramai orang hahahaaa... Ehh betol tau.. Sesak2 ramai dgn orang kita kenal, lain story heheee..


Dinner pon mintak hubby tapau from Cold Storage.. 

5/12 Jumaat check out & off to Taiping rumah MIL.. Lama betol tak balik sana..


Apa lagi singgah Ipoh for Nasi Vanggey/Nasi Ganja @ Jalan Yong Kalsom.. Yummeeehhh..


On the way to Taiping, selesaikan misi JJCM, singgah Kuala Kangsar cari Pau Yat Lai.. Hubby kata dulu2 Sultan punya favourite.. Mmg sedaapp.. Tapi cepat habis.. Haa aahh dapat daging & kaya saja...


6/12 Sabtu pagi to Taman Tasik Taiping.. Riadah time.. Awesome weather & view.. Balik to spring cleaning rumah.. Yeeyy I like..

7/12 Ahad sambung spring cleaning & petang tu off to KL..

8/12 Isnin hubby meeting in KL.. Watched movie "Alexander Horrible......" & petang tu off to Kota Tinggi Johor.. Lama tak drive southbound ni.. Jalan dah besar sikit..

9/12 Selasa pagi tadi check out.. Hubby settle-kan semua kerja yg sepatutnya & off to Kuantan visit mak.. 


Taking route Jemaluang, Mersing, Rompin & Pekan.. Banyak lah lorinya tapi ada stretch 2 lanes so not so bad lah.. (Updating blog now, hubby's driving).. Kudos DIGI sbb line awesome walaupon dalam ladang kelapa sawit.. And sesudah itu, will drive balik Kerteh,, Cant wait to go back.. Rindu sangat rumah yg ditinggalkan 3 minggu.. Alhamdulillah smooth journey.. Bi-iznillah.. Moga kami selamat sampai.

Wednesday, September 24, 2014

PULAU PERHENTIAN - UNDERWATER

Assalamualaikum & Salam Sejahtera..

Before pi hari tu dah cakap dgn hubby yang cuaca macam dah start monsoon, sebab almost everyday hujan ribut di Kerteh.. But kan sebab dia dah set head & mind nak pi, also dah confirm dgn orang2 pulau, so pack jugak lah barang2.. Maka kisahnya hujan jugak every night di pulau tu tapi Alhamdulillah daytime memang clear sky.. But kaaaannn, underwater jadi berkeruh lah sikit dgn itu visibility kurang lah memuaskan.. Apapon 3/4 dari kami enjoyed lah dalam air itu manakahalanya 1/4 tu (me lah ofkos) diving atas katil tengok Drama Korea.. Time to relax kaaannn so relax laaahh...

Selamat Menonton Khazanah Laut Malaysia Tercinta..


My boy..


Dont ask me apa nama semua hidupan laut ini.. Can ask my kids hehe..













My girl dengan Dive Master yg berambut kuning..










Abang & adik yg kadang dituduh TWIN..


Bakal Instructor yang entah bila ada masa nak complete kan course nya... Now Instructor utk kids sahaja yg nak belajar Scuba Diving.. 


My princess..


Kalau ada emak nya, pasti tak dapat shot yg relax macam ni.. Surely kecoh kepoh satu laut... Ikan2 semua pasti lariiiiii... Am I OK..?? Am I ini, am I itu..?? Huwa hahaaa.... Toksah lah ajak I lagi ya..



Thats all for now.. Till we meet again..