December 26, 2014

PRAY FOR ALL...!!

Rabbi yassir walaa tu'assir... Moga Allah lindungi semua.. Aamiin Ya Rab...


Take care all..!!

December 21, 2014

DAY 8 : SOUTH AFRICA - STORMSRIVIER TO PORT ELIZABETH..

ASSALAM & SALAM SEJAHTERA.. 

20/12/2014 kami check out dari Andelomi, Stormsrivier.. Drive to Port Elizabeth dlm 180km.. 


December 20, 2014

DAY 7 : SOUTH AFRICA ~ MOSSEL BAY TO STORMSRIVIER..

ASSALAM & SALAM SEJAHTERA.. 

19/12/2014 kami drive dari Mossel Bay to Stormsrivier dlm 180km.. Alhamdulillah smooth journey.. Cuaca hujan dari Subuh pagi.. 


December 18, 2014

December 17, 2014

DAY 4 : SOUTH AFRICA : HERMANUS - GANSBAAI - HERMANUS..

ASSALAM & SALAM SEJAHTERA.. Pagi2 16/12/2014 dah gerak to Gansbaai, dlm 45km from Hermanus..  


December 15, 2014

DAY 2 : CAPE TOWN, SOUTH AFRICA

ASSALAM & SALAM SEJAHTERA..
 Pagi2 dah gerak to TABLE MOUNTAIN nak naik cable car..  


December 14, 2014

DAY 1 : CAPE TOWN, SOUTH AFRICA.. Permusafiran bermula kini..

ASSALAM & SALAM SEJAHTERA.. Alhamdulillah smooth flight KL-Dubai-Cape Town.. 


December 9, 2014

3 MINGGU LEPAS YANG PADAT..

ASSALAM & SALAM SEJAHTERA.. 

Hope everyone in great health.. Miss blogging so much.. Been away from home for 3 weeks..!! Haaa tahun ni memang byk terpacak je at home sbb kids byk kelas & aktiviti di sekolah.. Alkisah hubby byk in KL so cuti sekolah ni kami diheret ke mana jua dia pergi.. So here goes my musafir life for the past 3 weeks.. 

19/11 Rabu petang travel to KL sbb hubby ada kerja in KL..


20/11 Khamis to Ikea yeyyy lama sangat2 tak pi.. Cuti peristiwa sendiri bikin (ponteng last day of school) utk anak2 hahaha.. (FOTO : jajazack.blogspot)


21/11 Jumaat to Bukit Tinggi Bentong, drop hubby ada meeting. Then drive with kids to Kuantan jengok mak.. Petang back to Bukit Tinggi : 400km pergi balik.


First time here for all of us..


22/11 Sabtu, bawak kids to try FLYING FOX - longest in South East Asia hampir 1km.. Only kids, me so gayat weehh...


She is one adventurous girl..



Sama macam abangnya..


Bravo u guys.. Petang tu drive to Klang rumah my sista, hubby ditinggalkan sementara.. Nanti dia pi KL with company bus lah.. 


23/11 Ahad nyonya ni drive the kids to Pusat Sains Negara.. Invitaion utk menyelam dalam aquarium bersempena Festival Sains.. Thats my boy lama tak masuk air.. Hubby masih di Bukit Tinggi..


Lama tak jumpa, they had fun in the water..


Lama pon takpe depa ni dalam air..


24/11 Isnin again to Pusat Sains.. Menanti VVIPs.. Hubby kerja.. 


With the VVIPs dari Kementerian Sains & Teknologi..

25/11 Selasa jalan2 with kids to SOGO.. Best sangat borong tudung murah2.. 4-5 lai je..

26/11 Rabu lepak & basuh baju @ PNB ni.. Kena rehat sepuasnya.. Hubby kerja mcm biasa lah dia..


27/11 Khamis SOLO drive to USM Penang.. Hubby kerja & kerja.. Kids ada camp 4 hari.. Alhamdulillah my close fren Mona ada temankan drive sbb her kids pon join the camp.. 2 moms & 5 kids to Penang.. 


Plan to santap Nasi Kandaq but Mona's MIL ada kat Penang so we singgah to visit & Alhamdulillah her SIL jamu us dgn yummehh home cooked Nasi Kandaq.. Ada Parpu Telor u.. 3pm off back to KL.. Nyonya ini merempit lagi.. 720km pergi balik.. 

28/11 Jumaat lepak & tidur sepuasnya.. Petang check out & to my sista's place in Klang..

29/11 Sabtu ada Majlis Bertunang anak sepupu hubby in Shah Alam.. Petang tidor sepuasnya... Malam menjerit tengok bola..


30/11 Ahad hantar hubby to Subang Airport sbb dia kena balik kerja in Kerteh.. Kidnapped my 2nd sista utk temankan drive to USM Penang to fetch the kids.. 


We had Nasi Kandar @ Subaidah USM Penang.. Yumeehhh sungguh..!! Alhamdulillah smooth SOLO driving KL-Penang-KL daytrip though traffic was quite bad, Ahad kan..

1/12 Isnin tu rest & basuh baju kids.. Hubby meeting @ Putrajaya.. Whole day in the hotel exc for kena keluar dinner at nearby warong..

2/12 Selasa had to send kereta for major service. 5 jam la sudah lupa... The technician had to send us back to hotel. Petang naik LRT to Chan Sow Lin from Ampang Park to fetch the car sbb service centre near LRT Chan Sow Lin tu je..


Lama tak naik LRT.. Best..!!


Banyak sgt orang cerita pasal Cheese Naan.. Tried these for dinner @ warong belakang LRT Ampang Park.. Wooww yummehh esp Mint Sauce tu.. Repeat 2 malam hahaaa.. 

3/12 Rabu to Mona's place in Cyberjaya hantar bantal pinjam for kids' camp + borak2 time..

4/12 Khamis buat laundry lagi & pi KLCC tengok "Madagascar".. Though KLCC dekat, kami pi tengok movie je.. Tak kuasa sesak2 masa cuti sekolah ni.. Living in Kerteh, kami tak biasa sesak2 ramai orang hahahaaa... Ehh betol tau.. Sesak2 ramai dgn orang kita kenal, lain story heheee..


Dinner pon mintak hubby tapau from Cold Storage.. 

5/12 Jumaat check out & off to Taiping rumah MIL.. Lama betol tak balik sana..


Apa lagi singgah Ipoh for Nasi Vanggey/Nasi Ganja @ Jalan Yong Kalsom.. Yummeeehhh..


On the way to Taiping, selesaikan misi JJCM, singgah Kuala Kangsar cari Pau Yat Lai.. Hubby kata dulu2 Sultan punya favourite.. Mmg sedaapp.. Tapi cepat habis.. Haa aahh dapat daging & kaya saja...


6/12 Sabtu pagi to Taman Tasik Taiping.. Riadah time.. Awesome weather & view.. Balik to spring cleaning rumah.. Yeeyy I like..

7/12 Ahad sambung spring cleaning & petang tu off to KL..

8/12 Isnin hubby meeting in KL.. Watched movie "Alexander Horrible......" & petang tu off to Kota Tinggi Johor.. Lama tak drive southbound ni.. Jalan dah besar sikit..

9/12 Selasa pagi tadi check out.. Hubby settle-kan semua kerja yg sepatutnya & off to Kuantan visit mak.. 


Taking route Jemaluang, Mersing, Rompin & Pekan.. Banyak lah lorinya tapi ada stretch 2 lanes so not so bad lah.. (Updating blog now, hubby's driving).. Kudos DIGI sbb line awesome walaupon dalam ladang kelapa sawit.. And sesudah itu, will drive balik Kerteh,, Cant wait to go back.. Rindu sangat rumah yg ditinggalkan 3 minggu.. Alhamdulillah smooth journey.. Bi-iznillah.. Moga kami selamat sampai.

September 24, 2014

PULAU PERHENTIAN - UNDERWATER

Assalamualaikum & Salam Sejahtera..

Selamat Menonton Khazanah Laut Malaysia Tercinta..


September 22, 2014

PULAU PERHENTIAN - REVISIT

ASSALAMUALAIKUM & SALAM SEJAHTERA..

 Ke Pulau Perhentian lagi..


September 6, 2014

THROWBACK : SYAWAL YANG MERIAH..

ASSALAM & SALAM SEJAHTERA.. 

I miss my blog..!! I miss all lovely bloggers yg singgah sini & yg tak singgah oso.. Tahun ni memang time agak limited compare to last year sbb kids dah start tuition.. Hubby pulak 60% in KL.. Drive sorang2 sokmo, stress jgk pikir.. Apapon kita hanya mampu berdoa agar kita semua dalam lindungi Allah swt.. 

Lately memang banyak update kat Instagram je sbb cepat.. But kan, blog masih tetap di dalam hati.. I will Insya Allah sit down one day & BW ya..

Walaupon Syawal dah berlalu pergi, tetap nak abadikan memori @ blog ni.. 


Di TAMAN GURU, KUANTAN.. Rumah mak, rumah tokki, rumah uncle & aunty.. Semua berkampung di sini.. Tak susah nak pikir tido mana.. Boleh check in mana2 je hehehe best kan.. Sedara mara lain pon ramai..


MY FAMILY @ RUMAH MAK.. With mak, adik beradik, ipar duai & anak2 sedara.. We miss u Papa..!! Moga rohnya dicucuri rahmat & ditempatkan bersama mereka yg beriman.. 


@ SELAMA, PERAK (Mertua)
Gathering keluarga besar Allahyarham TOKCHEY HAJI AHMAD.. First time gathering besar camni, best sunggoh..


@ DEWAN PERDANA FELDA..
WEDDING anak Kak Normah & Gathering Ex-Vietnam Ladies.. TQs Kak Nor sbb jemput kami & kumpulkan kami semua again after soooo many years.. Tup tap dah hampir 7 tahun tinggalkan Vietnam, setelah 10 tahun jadi alien di sana..


The KIDS.. Dulu2 main sikal keliling apartment, now dah kawin..!!


@ USJ TAIPAN.. Makan2 lagi dgn Ex-Vietnam frens yg balik Summer Holiday.. Dari Jeddah, Qatar & Turkmenistan.. Susah senang di tempat orang memang merapatkan kami..


@ RAWANG..
Makan2 lagi sebelum Kak Maggi balik Qatar.. TQs for having us & kenangan di Vietnam akan kekal dalam ingatan..


Ahaaaa.. Berjaya terjah rumah Blogger LADY OF WINDSOR.. Went there with Blogger ZARINBAHRIN (Periuk Belanga Zarin)... Eh betol ke blog dia.. Will edit kalau salah nanti.. Had great time together & will sure akan ke sana lagi utk mamam2 & potpet2 lagi sebelum dia fly balik ke UK.. 

Update via handphone maka kekdahnya takde la foto lawa2 nak kena edit dulu... Aahh janji dapat update, tu yg important.. Alignment pon sure lari sana sini.. Biau laa..

Masa oohh masa.. Please let me have sone time to BW & visit my frens..!!

Take care all & have a great weekend..!!

July 27, 2014

SALAM AIDILFITRI




Miss my blog so much & all of u bloggers too..!! Will see uols after Raya ya Insya Allah.. Enjoy Eid Fitr & safe journey..!!

Please pray for GAZA..!!

June 29, 2014

RAMADHAN KAREEM

ASSALAM & SALAM SEJAHTERA..
SELAMAT MENJALANI IBADAH PUASA..

June 10, 2014

BYE BYE HO CHI MINH CITY..

Assalam & Salam Sejahtera..
Yes yes sangat lama blog tersadai tanpa berita.. 


May 17, 2014

PROJEK YANG TERTANGGUH.. ALHAMDULILLAH SELESAI SUDAH..!!

Assalam & Good Day All..
Haadooooiiii sangat busy lately.. Tapi Alhamdulillah sangat gumbira sebab melaksanakan projek yg tertangguh last year.. Nak buat birthday gathering anak2... Dah beli banyak bahan2 tapi semua let go saja sebab takde masa... Alhamdulillah terlaksana sudah Khamis lepas.. Combine je lah sebab takde masa.. Mak nya pon bukan bertenaga macam jaman moda2 dolu.. 



Birthdaynya 28 March lepas.. Order 2 kek with plain fondant... Pastu pakat dengan kawan utk deco sendiri ikut citarasa anak2.. Entah apa yg disuka nya Toyol mcm Alien tu.. Harap color je cantik pink + hitam.. But she does love Monster High ni... Heheheee...


His was 7th May.. 


Candy table yang tak seberapa.. Takde masa nak layan sangat.. Capai mana yg ada hahahaaa..


Ke bawah :- Penne Aglio, Cha Gio (Popia Vietnam), Cheese Brownies, Puding Raja (Jala Emas import dari KB), Sushi... Alhamdulillah dapat masak semua ni dalam waktu yg ditetapkan.. 


Ke bawah :- Choc Brownies, Puding Fruit Cocktail, Carrot Cake, Candies (beli ONLINE), Spaghetti Bolognese... Alhamdulillah am blessed with wonderful friends yg tolong sama2 masak main dish.. Cakes, brownies semua tu dah buat awal sehari..


Kain buat bag dah jadi alas meja.. Reason = Tak jumpa alas meja ceria2... Lepas ni potong alas meja ni jadikan bag lah kot.. Tapi dah ada kawan nak pinjam for her son's birthday gathering..!!! Aiyaaa so how...?? Hahahahaaaa


Marsha ada komplen time birthday dia, yg ramai ialah kawan2 mak nya... Kawan dia tenggelam entah ke mana sbb tak ramai.. Maka tahun ni kena tebal telinga.. Told her, kalau my frens tak ramai, sape nak tolong segala bagai ni.. Mak awak dah la bukan makin muda nak ooii... Kudrat tak mcm badang dah pon.. So this year, dia puas hati sbb kawan dia lagi ramai tahun ni.. Habis kalo tak jemput mak2, sape nak bawak budak2 tu datang jgk kan.. But definitely NO DADDY lah.. Sbb daddy budak2 ni pon takde.. Hehehe..


To my kids... Moga menjadi anak yg soleh/solehah, bai,k bijak, taqwa pd Allah, taat pada Ibubapa, kuat iman selamanya, akhlak mulia, bertanggungjawab, berjaya di dunia & akhirat... Aamiin Ya Allah... Mummy & Daddy, we both love you guys so much....!!!!