Thursday, November 29, 2012

Sunday, November 25, 2012

HOTEL KAMI DI PADANG, INDONESIA BERHANTU...???

Lepas je check out dari THE AXANA HOTEL @ Padang, Indonesia hari tu, kami dijemput PAK KAMAL dengan kereta Inova nya untuk ke Bukittinggi pulak.. On the way tu, hubby kata Dive Master cerita sebelum balik, yang hotel kami duduk tu ber-HANTU..!! Tak dicerita detail, cuma kata Bob, Bapak aja google di Internet.. Bertuah kamu Bob.. Haaahhh, ya sungguh banyak kisahnya di Internet..

Belek2 post lama.. Throwback trip kami ke Padang pada tahun 2012.. November 7 tahun lalu..


Friday, November 23, 2012

BUKITTINGGI, INDONESIA TRIP....

Jumaat pagi lepas breakfast kami check out dari hotel di PADANG, INDOENSIA.. Nasib hubby setuju nak ke Bukittinggi untuk 1 malam..  Kalau ikut dia, nak dive saja..


Wednesday, November 21, 2012

PADANG, INDONESIA TRIP...

Sebelum Subuh (Rabu lepas) about 5am, kami ke LCCT.. Hubby dapat amik jugak cuti 1 hari (Rabu) untuk pi Scuba Diving di Padang.. Khamis cuti Awak Muharam, Jumaat & Sabtu weekend kat sini.. Dapat lah 4 hari 3 malam..


Sunday, November 18, 2012

SINGAPORE & JPO TRIP...

Best best... Family gathering at Makteh Wa's hoouse in Singapore..


Wednesday, November 14, 2012

I DID IT...!!!!! ALHAMDULILLAH...!!!!


Fuuhhhh.. Alhamduillah.. I did my SOLO DRIVING = KERTEH to SINGAPORE via Segamat 500km with my mum & kids hari Sabtu 11 Nov 21012.. Asalnya my sis #2 nak pi Singapore jalan2 sana but this kakak sulung mau ikut. Buzzed my sis #3 & brother ajak sama.. Tapi last minute hubby takleh ikut sebab keje..!! Huwaaaa..!!! So maka kisahnya geraklah kami ke Singapore. 1 kereta dari Kerteh & 2 kereta dari KL..

First time lah ni jalan satu kelorga anak cucu dgn neneknya bercuti. In Singapore, kami lepak rumah aunty di Malaysia High Comm Resident sebab uncle keje sana.. Takde masuk USS & Sentosa pon sebab darling hubby kena keje.. More to lepak & gathering.. But my sis masuk la USS etc tu.. Diorang lah yang shopping nya.. Kalo rasa banyak, nanti my uncle hantar barang naik kereta dia & pass after Imigresen.. Huwa hahhahaaaa...!!!

Alhamdulillah semalam Selasa 13 Nov arrived KL safely... I did another SOLO DRIVING = SINGAPORE to KL 370km... Singgah JPO cuci mata.. U know lah kalo hubby takde, maka mood tu takde lah hangat mangat kan..

Penat gila.. And this morning 5am kami sekelorga lengkap 4 beranak ke LCCT... Hubby dapat cuti 1 hari today till Sabtu & nak pi scuba diving.. Arrived safely 8am, check in hotel & hubby pi diving dengan Zharif.. Me pon lelap dengan hebatnya selama 5 jam.. 9am - 2pm..

Di manakah kami...??? Soklan cepumas, maybe ada hadiah.. Teka la sampai juri juran menamatkannya... Heheee.. InsyA...

Foto di atas tu masa nak masuk Singapore.. Senang je drive rumah aunty sebab from PLUS terus masuk 2nd LINK.. Straight je.. GPS pon ada.. Alhamdulillah smooth journey.. Alhamdulillah...!!! Sorry tak sempat BW.. Update kat handphone, gini lah ropanya.. Nanti balik baru boleh edit.. Heheee...

SALAM AWAL MUHARAM... MOGA KITA KEKAL TEGUH IMAN HINGGA KE AKHIRNYA.. HIDUP & MATI DALAM IMAN & ISLAM...

Thursday, November 08, 2012

GUSI KERING & BLOG-GATHERING...

Yezzaaaa.. Alhamdulillah pagi tadi dapat kering gusi ber-gathering walopon kepala masih wing2 balik dari KL malam tadi..


Here we're again at Mesra Mall... FAATIP (ex-AINTSUPERWOMAN), MULAN, MAKLANG (DARI TERATAK MAKLANG) & KAK RINA (SILVERSARINA).. Macam2 story kami kongsi.. Pengalaman & pengajaran yang lepas2 untuk masa2 akan datang.. Yang halus, yang kasar.. Yang tinggi, yang rendah.. Hehhee....
(Reminder untuk diri sendiri tiap hari: AL MATHURAT & AR RUQYAH)


Ohh my..!! Lately been feeling pelik sikit lah.. Selasa baru ni paling weird.. So lepas hubby pi keje, gegas to klinik sini.. Buat ECG, Blood Test & Urine bagai.. Tetiba doctor tu refer to ENT Specialist.. Kebetolan Selasa petang tu nak ke KL, maka kisah nya terus buat appointment dengan doctor kat KL tu.. Dah habis check pagi semalam (Rabu), disuruh pulak buat MRI..!!! Oh my.. Tanya macam2 tapi dia kata nak tengok detail la sikit.. Suspen jugak.. Macam2 doa yang keluar.. 
*
Lepas appointment pagi semalam & sebelum MRI tu, ada lunch date dengan kenkawan dari Vietnam.. Kami jumpa @ NASI AYAM KAMPUNG A HASSAN, R&R AWAN BESAR, KESAS... Potpet2 sampai lupa amik foto... Lepas tu zroooommm pi balik spital untuk MRI.. Makan puas2 dulu sebelum berdebar2...!!
*
Photos below from BECKLEE'S BLOG





Ni lah yang paling mantap.. Ayam Kampung Goreng..!!! Gila penuh pengunjung lunch hour kat situ semalam..!! Memang sedap.. Thanx BECKLEE'S BLOG for the awesome pics.. Lepas kenyang terus vrroooommm pi spital again for MRI..



I was here..!! First time gitu.. Dah set @ 4pm.. Hubby meeting one whole day & dia tak tau langsung pasal MRI ni but Alhamdulillah my 2 kids were with me lah.. So ada lah kekuatan sikit.. Walopon berdebar2 paling hangat seumur hidup rasanya.. Apa lah ada dalam kepala ni..?? Moga takde apa2... Radiologist tu kata takleh gerak2 sebab nanti susah nak tengok.. Maka kisahnya terpaksa lah keraskan diri for 30mins.. Dia kasi headphone gitu, pasang lagu2.. Rasanya terlelap 2 kali kot.. Ater cer lah pasang doa2, lagi tenang sebenornya.. Tapi patient sebelum tu Aunty Chinese.. Result yang detail belum dapat tapi kasarnya Radiologist tu kata insyA takde apa2.. Alhamdulillah.. Doakan si Mulan ni ya..


Siap MRI tu, pi Kinokuniya.. Tunggu hubby abis meeting.. Sempat snap foto view dari tingkap situ.. Ramai visitor ke KLCC ni... Ramai jugak yang lepak kat tepi fountain tu..



Bangga jadi rakyat Malaysia..
*
Cuti Sekolah..!! Might be away this weekend & next week.. Nak teka tak?


Saturday, November 03, 2012

KELU, KAYUH & KENYANG @ KERTEH

Memang kelu, memang boring sedalam Lautan Pacific gitu.. Tak pon setinggi Gunung Everest.. Bila weekend  tak keluar daerah, makanya meluap2 la cari idea apa nak buat supaya tak boring kat sini.. Manis sungguh mulut my gegirl ajak pi cycling pepagi Jumaat gitu..


Sunyi sepi je pepagi weekend.. 


Tak amik main road.. Suka route tepi laut.. Haiiisshhh... Dipaksa pulak excercise sikit2.. Tukang pukul gambar cari alasan..!!


Alhamdulillah weather OK though not that bright..


Aiikk dah ada pagar.. Hari tu takde pagar & senang nak access terus ke pantai.. Best jugak layan kelu syahdu pagi2 weekend ni...


End of the road & mau cari makan...


My hubby & my gegirl punya.. NASI LEMAK SAMBAL IKAN TONGKOL.. Yummeh...


Mine.. NASI KERABU la as always.. Tapi amik less than half nasi tu.. Sayur yang banyak.. Ceehhh konon.. But betol tau..


NASI BERLAUK untuk my boboy...


Pencoci mulut...!! Kenyang sudah...!!!


Main road ke Kemasik banyak sibuk sebab dek repair works etc.. So cross jalan la amik main road sikit before exit to slip road.. Takut la main road sebab dengan anak2 ni.. Lori2 & bapak truck merempit kat jalan 2 lane ni...


MESRA MALL pon tak bukak lagi..


Tukang pukul gambar ada bayang2 je.. Bukan hantu ya..!!! Dah expert sikit amik gambar sambil bawak sikal.. Kalo dulu kena stop2 kayuh dulu.. Terer lah konon sekarang ni.. Walopon byk foto gegar2...


Tengok lah betapa main road 2 lane ni kosong... Jumaat @ Kerteh memang cenggini.. 


Goshh... Laju betol apak & anak2...


Kayuh keliling compound pulak... Sangat sunyi...


Penat tergolek balik cycling..!! Lunch masak NASI AYAM SEMPOI je.. Guna bahan yang ada je..


Sebab lepas solat Jumaat dah book tiket nak nonton SKYFALL.. 2 1/2 jam citer ni.. Slow citer tapi OK la nak layan masa kat sini...