August 31, 2019

CHASING SUNRISE DI LAUT CHINA SELATAN

Salam Kemerdekaan & Salam Maal Hijrah.

Assalamualaikum & Salam Sejahtera..

Moga Malaysia kekal aman harmoni. Moga iman terus teguh. Moga semua sentiasa sihat, diluaskan rezeki, dilindungi & dirahmati Allah.



August 25, 2019

OUR 5 STAR DINNER @ THE BEACH

Dear hubby ajak makan tepi laut dah lama tapi takde sambutan.. Tapi semalam sbb ada anak soleh cuti so lets do it..

Assalamualaikum & Salam Sejahtera..


5.30 to 7.00pm petang semalam.. Nak picnic belakang rumah tapi jauh nak angkat barang so keluar gate je lah kami set table tepi SRK Rantau..

August 24, 2019

RINDU SPAIN.. HOMEMADE CHICKEN & PRAWN PAELLA..

Rindu Spain, terkadangnya.. Anak soleh ada, stock udang besar sikit ada, Saffron ada 1 sudu, beras Paella ada so kita buat Paella semalam for lunch.. Kesian Paella Pan beli di Barcelona last year tergantung lama tak guna hehe..


Dulu first time buat memang macam huru hara sikit tapi semalam dah ok sikit Alhamdulillah.. 

August 22, 2019

RESIPI JJAJANGMYEON SIMPLE

Anak soleh balik cuti.. Seronok lebih sikit nak masak & makan2 sama2..

Assalamualaikum & Salam Sejahtera.. Moga sihat ceria sentiasa..


Yes life macam boring sikit lately.. Tapi shooo shooooo halau jauh2.. Tak bagus.. 

August 21, 2019

LIFE IN KERTEH

12 tahun di sini... Kadang terasa boringnya.. Mak & mostly saudara mara belah Mak & Papa di Kuantan.. Adik2 aunty uncle sepupu ramai di KL. Mertua ipar ramai di utara.. 

Assalamualaikum & Salam Sejahtera..

Moga sihat & ceria sentiasa..


Bak kata2 di atas, LIFE IS A ONE TIME OFFER, USE IT WELL...

August 18, 2019

HEMSEDAL, NORWAY

Assalamualaikum & Salam Sejahtera..

Moga semuanya sentiasa sihat & diluaskan rezeki, Aamiin...


August 2, 2019

PERSIS OVERSEA

Alhamdulillah sejak pokok mempelam berbuah, kami rajin lepak luar rumah menikmati indahnya bumi Ilahi..

Assalamualaikum & Salam Sejahtera..