Tuesday, May 30, 2023

HOMEMADE SUSHI

 Assalamualaikum & Salam Sejahtera. Bila anak soleh ada di rumah, mood memasak memang up lah Alhamdulillah. Bila berdua je dengan suami mithali sebelum ni, masak simple sebab dia banyak makan di kantin pejabat.


Wednesday, May 17, 2023

SYAWAL DI PULAU PERHENTIAN

 Assalamualaikum & Salam Sejahtera. Rindu betul blog ni. 

Taqabbalallahu minna waminkum. Maaf Zahir Batin. Salam Aidil Fitri. 

Jom beraya lagi dan lagi.


Thursday, April 27, 2023

Salam Aidil Fitri

 Taqabbalallahu minna waminkum. 

Maaf Zahir Batin. 


Taqabbalallahu minna waminkum. 
Salam Aidil Fitri. Maaf Zahir Batin. 

Throwback. Alhamdulillah. 

🚗 1 Syawal. Kuantan - IM. Taman Guru. Kg Tengah. Medan Tok Sera. 
LPT 1. Karak Highway. PLUS Highway. Taiping.
🚗 2 Syawal. Perak - Lake Garden. Sungai Bayor. Taiping.
🚗 3 Syawal. Perak - Karai. Chepor. Kuala Kangsar. Ipoh. Batu Gajah. 
PLUS Highway. Karak Highway. LPT1. Kuantan.
🚗 4 Syawal. Kuantan - IM. Taman Guru. IM. Taman Guru. IM.

Alhamdulillah syukur pada Nya.
Seronok sangat tak terkata. 
Penat, jem tu biasa, ni kan Raya. 
Alhamdulillah smooth semuanya.
Semoga terus ceria di hari raya. 

Thursday, April 13, 2023

MOGA DIKETEMU...

السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ 


Moga kita diketemu malam LAILATUL QADAR. Moga Allah ampunkan semua dosa kita & terima semua amalan kita. Aamiin Ya Rabbal 'Aalamiin. 

Wednesday, March 29, 2023

ITINERARY - MEMANDU DI TURKIYE

Assalamualaikum & Salam Sejahtera. Moga dipermudah kan segala urusan, selamat berpuasa. Moga Allah terima semua amalan kita.

Travelog. Throwback December 2022. Compilation percutian kami dari hari pertama hingga akhir. Simpan untuk kenangan. Sementara mood elok, kena siapkan cepat.

Alhamdulillah smooth semuanya. Bumi Turkiye memang cantik dengan geografi yang berbeza dengan negara kita. Bila tengok peta, kawasan gempa di Kahramanmaras tak jauh sangat dari Cappadocia tu kan. Moga Allah permudahkan rakyat Turkiye yang terkesan juga doa buat semua yang terlibat. 



ITINERARY MEMANDU DI TURKIYE DECEMBER 2022

Detail perjalanan hari ke hari. Klik link di bawah (dari Day 1 dan seterusnya)

Saturday, March 25, 2023

Ramadhan Kareem

Assalamualaikum & Salam Sejahtera.

Semoga sentiasa sihat, diluaskan rezeki, dilindungi & dirahmati Allah. Aamiin Ya Rabbal 'Aalamiin. 


Semoga Allah terima semua amalan kita. Aamiin Ya Rabbal 'Aalamiin. 

Take care & stay safe. 

Monday, March 13, 2023

DAY 11 : BURSA - ISTANBUL, TURKIYE

Assalamualaikum & Salam Sejahtera.

Throwback trip ke Turkiye pada December 2022 lepas. 


Dah hampir ke penghujung percutian.

Saturday, March 11, 2023

DAY 10 : BURSA, TURKIYE

Assalamualaikum & Salam Sejahtera. 

Throwback trip ke Turkiye pada December 2022 lepas.


2 malam di Bursa.

Thursday, March 09, 2023

DAY 9 : IZMIR - BURSA, TURKIYE

 Assalamualaikum & Salam Sejahtera. 

Throwback trip ke Turkiye pada December 2022. Lembap betul nak update. Simpan sini untuk memori.


Lepas check out, anak solehah ajak ke ASANSOR. Historical Elevator Building.

Wednesday, March 08, 2023

POTLUCK SCHOOL MATES..

 Assalamualaikum & Salam Sejahtera. 

Mufti Menk ~ In any hardship, don't feel depressed. Ask the Almighty for strength to endure; for at the end of the dark tunnel of despair is HIs reward waiting for you.


Thursday, February 23, 2023

Tuesday, February 14, 2023

Tuesday, February 07, 2023

DAY 6 : KONYA - ANTALYA, TURKIYE

PRAY FOR TURKIYE & SYRIA. Innaa lillahi wa innaa ilaihii rooji'un.

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera. 

Throwback trip pada December 2022 lepas. 


:: POPULAR POSTS ::