Wednesday, June 5, 2019

EID MUBARAK

Assalamualaikum & Salam Sejahtera..
Moga sentiasa sihat, diluaskan rezeki, dilindungi & dirahmati Allah 

7.45am di Taman Tasik Taiping 


Saturday, May 11, 2019

SOMBONG..

Anekdot : Sombong.

Assalamualaikum & Salam Sejahtera.. Moga sentiasa sihat, dimurahkan rezeki, dilindungi & dirahmati Allah..


Sunday, May 5, 2019

RAMADHAN KAREEM..

Assalamualaikum & Salam Sejahtera..

Moga sentiasa sihat, dimurahkan rezeki, dilindungi & dirahmati Allah..



Wednesday, April 17, 2019

DAY 10 (Part 2) - Barcelona, Spain

Rindu Spain.. Rindu Portugal.. 14 Nov 2018, hari ke 10 kami di sana..

Assalamualaikum & Salam Sejahtera..


Bye bye AGBAR TOWER (TORRE GLORIES) & MERCATS DEL ENCANTS (FLEA MARKET), BARCELONA... 

Tuesday, April 2, 2019

DAY 10 (Part 1) - FLEA MARKET BARCELONA

14 Nov 2018, hari ke 10 percutian kami ke Spain & Portugal..

Assalamualaikum & Salam Sejahtera..


Saturday, March 30, 2019

DAY 9 (Part 2) - BARCELONA.. AWESOME CAMPING SITE..

Day 9, 13 Nov 2018 Alhmadulillah smooth sampai Barcelona drive dari Madrid dlm 630km.. 

Assalamualaikum & Salam Sejahtera..



Friday, March 29, 2019

SALAM JUMAAT PENUH BERKAT..

MOGA SENITASA SIHAT, DIMURAHKAN REZEKI, DILINDUNGI DAN DIRAHMATI ALLAH..

JADUAL KEHIDUPAN HARIAN YG DISUSUN OLEH USTAZ ISMAIL KAMUS

Assalamualaikum & Salam Sejahtera.. Jom kita muhasabah & istiqomah..




Thursday, March 28, 2019

HAPPY BIRTHDAY DEAR DAUGHTER

Love you till Jannah.. Moga berjaya di dunia & di akhirat anak solehah kami..


Tuesday, March 12, 2019

DAY 9 (Part 1) - BYE BYE MADRID..

Cuaca semakin tak menentu, ada kala panas tak terkata, ribut angin kuat jugak melanda.. Moga kita semua sentiasa dalam lindungan & Rahmat Allah..

Assalamualaikum & Salam Sejahtera..



Sunday, March 10, 2019

DAY 8 - MADRID, SPAIN

Lets sambung journey di Spain/Portugal baru ni.. Day 8, 12 November 2018..

Assalamualaikum & Salam Sejahtera..



Monday, February 25, 2019

MALIAU BASIN, SABAH..

Sharing foto2 suami & kawan2 nya.. Terpegun kami tengok.. Subhanallah cantik sangat.. Trip masa CNY..


Sunday, February 24, 2019

PORTUGAL.. ASALNYA RISOLLES..

Anak solehah kat rumah kata lamaaaaa tak buat Risolles.. 

Assalamualaikum & Salam Sejahtera..


Wednesday, February 13, 2019

SOLAT JENAZAH RINGKAS

Mak share dalam group Whatsapp Family baru ni.. Simpan utk rujukan..


Monday, February 11, 2019

PERGINYA KAK HANIM.. BLOGGER KASIHREDHA..

Terkejut.. Sedih.. Bingung.. Menangis.. Whatsapp jam 8.34am dari rakan Blogger ZarinBahrin memecah hening pagi tadi ketika keseorangan di rumah.. Will miss you Kak Hanim. Sempat jumpa sekali saja di Klinik, sempat peluk cium pada tahun 2017. 


Sunday, February 10, 2019

DAY 7 (Part 1) - LISBON, PORTUGAL TO MADRID, SPAIN

Alhamdulillah dapat duduk depan laptop pilih gambar.. Hari ke 7 kami ke Madrid besamaan 11 November 2018..


Assalamualaikum & Salam Sejahtera..


Friday, February 8, 2019

NY CHEESECAKE YEEYY JADI..

Mak tanya anak soleh nak kek apa bawa pi KL masa cuti seminggu CNY, dia jawab kalau boleh buatkan Cheesecake.. So mak pun gugel nak try resipi baru.. Kami jumpa & lepak di KL je 3 beranak kat sarang hinggap manakala daddy nya ber-hiking dgn kawan2 sekolah di Maliau Basin. Kasi chance lah kan..

Assalamualaikum & Salam Sejahtera..


Saturday, February 2, 2019

SELESA DI ALAM KUBUR

Copy paste dari group Whatsapp..

Baru-baru ni saya ada dengar ceramah Ustaz Ahmad Dusuki. Katanya, kalau nak berehat di kubur, kat dunia jangan asyik tidur. Dan beliau kongsikan amalan untuk selesa di kubur.


Tuesday, January 29, 2019

DAY 6 - LISBON, PORTUGAL

Pening nak pilih banyak sangat foto nya.. 10 November 2018, hari ke 6 trip kami..

Assalamualaikum & Salam Sejahtera..



Monday, January 28, 2019

COOKING MOJO..

Trip Spain/Portugal tak siap lagi.. Beribu foto nak dipilih.. Insya Allah soon..

Assalamualaikum & Salam Sejahtera..


Friday, January 25, 2019

DAY 5 (Part 2) - SEVILLE, SPAIN TO LISBON, PORTUGAL

9 Nov 2018.. Setelah habiskan masa di Seville, Spain kami teruskan perjalanan..

Assalamualaikum & Salam Sejahtera..



Thursday, January 24, 2019

TAHU BEGEDIL AYAM..

Suka makan, suka juga masak tapi bukan yg remeh2.. 

Assalamualaikum & Salam Sejahtera..


Wednesday, January 23, 2019

BUNDT CAKES, BIRTHDAYS & BYE BYE..

Setelah sekian lama Bundt Pan ni disimpan.. Tahun 2019 ni azam nak keluarkan harta di gobok dapur utk dipergunakan sepenuhnya.. Takut disoal nanti..

Assalamualaikum & Salam Sejahtera..


Saturday, January 19, 2019

DAY 5 (Part 1) - CORDOBA TO SEVILLE, SPAIN

Busy tak tentu arah.. Macam lah kerja office sangat kan.. Apapun memang nak cepat2 siapkan post holiday yg lepas.. Klik peta di sebelah kanan utk perjalanan dari Day 1.. 

Assalamualaikum & Salam Sejahtera..


Sunday, January 13, 2019

PROJEK ME-ROTI...

Terkadang rajin, selalu nya malas..

Assalamualaikum & Salam Sejahtera..



Friday, January 4, 2019

DAY 4 (Part 3) - CORDOBA, SPAIN

Lets sambung lagi kisah perjalanan di Spain baru2 ni.. Hari ke 4 iaitu pada 8 Nov 2018 baru ni..

Assalamualaikun & Salam Sejahtera..


Thursday, January 3, 2019

DAY 4 (Part 2) - CORDOBA, SPAIN

Sekolah baru buka, rutin harian pun macam biasa.. Sambung semula perjalanan holiday Nov 2018 lepas..

Assalamualaikum & Salam Sejahterea..


Monday, December 31, 2018

Friday, December 28, 2018

DAY 3 (Part 3) - GRANADA TO GIBRALTAR, SPAIN

Sambungan trip baru2 ni.. Semangat sedang membara nak update, so lets do it..

Day 3, 7 Nov 2018 kami bermalam di Gibraltar..

Assalamualaikum & Salam Sejahtera.. 


Wednesday, December 26, 2018

DAY 3 (Part 2) - ALHAMBRA, ANDALUSIA, SPAIN

Home sweet home.. Kerteh - KL - Kerteh - KL every week.. Impian nak update secepatnya tak kesampaian lagi. Sampai lewat petang semalam, siapkan semua kerja dapur, settle baju dll sejak malam tadi, hari ni kita duduk depan laptop usang ni..

Assalamualaikum & Salam Sejahtera..

Sambungan Day 3, 7 Nov 2018 trip ke Spain/Portugal baru2 ni..