Saturday, June 23, 2018

EID MUBARAK.. SALAM SYAWAL..

Meriah.. Meriah.. Alhamdulillah..

Assalamualaikum & Salam Sejahtera.. Salam 9 Syawal..

Saturday, June 2, 2018

RECYCLE LEFTOVER FOOD & NOXXA.. SENANG.. SENANG..

Cepatnya masa berlalu.. Dah 17 Ramandhan kan.. Belum pun lagi ke PARAM.. Masak kat rumah saja.. Tapi kadang suami yg menyinggah cari juadah yg rare, yg hanya ada (banyak) pada bulan puasa.. Alhamdulillah semuanya just nice tanpa ada yg terbuang.. Kalau pun tak habis, terus ke magic esbox hehe (freezer)..

Assalamualaikum & Salam Sejahtera.. Moga semua happy & healthy..


Sunday, May 20, 2018

CUTI-CUTI MALAYSIA LEPAS PILIHANRAYA..

Seriously lama betul tak meronda kotaraya.. Khamis 10/5 setelah malam sebelumnya diumumkan cuti selama 2 hari maka pagi itu seawalnya kami bersiap menuju ke kota.. 


Sunday, May 13, 2018

UBAHLAH.. MARILAH BERUBAH..

Alhamdulillah pilihanraya telah selesai. Rakyat telah berpadu utk mengubah kerajaan yg lama kepada yg baru. Kerajaan yg memerintah telah berubah, atas sokongan rakyat yg majoriti mahukan perubahan, maka, marilah kita juga sama2 berubah. Peringatan utk kami sekeluarga juga..

Assalamualaikum & Salam Sejahtera.. Moga sentiasa sihat, dimurahkan rezeki, dilindungi & dirahmati Allah..


Monday, May 7, 2018

HAPPY BIRTHDAY MY PRECIOUS..

We love you till Jannah dearest Zharif.. Moga sentiasa sihat, ceria bahagia, dimurahkan rezeki, dilindungi & dirahmati Allah.. Moga berjaya di dunia & di akhirat wahai MY PRECIOUS ANAK SOLEH..



Thursday, May 3, 2018

DAY 11 (Part 5) - Renon, Italy

Bertangguh2 nak sambung update journey yg lepas tapi ada saja hal nya.. Throwback Day 11, 19/12/2017 yg lepas..


Assalamualaikum & Salam Sejahtera..


Friday, April 27, 2018

AKSHAH & HOMECOMING 2018 @ SEMSAS

21.4.2018 (Sabtu lepas) ramai2 berkumpul di sekolah lama di SEMSAS, Kuantan..

ASSALAMUALAIKUM & SALAM SEJAHTERA..


Tuesday, April 17, 2018

DAY 11 (Part 4) - Innsbruck, Austria

Day 11, 19 Dec 2017 ni memang banyak menyinggahnya.. Semua tempat pun cantik sepanjang jalan..
Assalamualaikum & Salam Sejahtera..


Monday, April 16, 2018

MEE CHAMPA (PHO VIETNAM) @ DUNGUN, TERENGGANU

Kak Su belakang rumah cuti tak mengajar hari ni sbb kena habiskan cuti sebelum pencen awal end of May. Sooo vrooomm lah kami ke Dungun..

ASSALAMUALAIKUM & SALAM SEJAHTERA.. 



Friday, April 13, 2018

SUNRISE, BLOGGERS & SURIA..

Lama tak tengok sunrise di LPT, seawal selepas Subuh sepi'e.. Semalam kisahnya ini..

ASSALAMUALAIKUM & SALAM SEJAHTERA.. Moga sentiasa sihat, dimurahkan rezeki, dilindungi & dirahmati Allah..
SALAM JUMAAT PENUH BERKAT.. 


Thursday, April 12, 2018

DAY 11 (Part 3) - Wiesing & Lake Achen, Austria

Lebih 100 foto di area ni saja. On the way to Lake Achen.. Alhamdulillah smooth road trip & smooth semuanya..


Assalamualaikum & Salam Sejahtera..


Wednesday, April 11, 2018

DAY 11 (Part 2) - Langkampfen & Wiesing, Austria..

Ok lets sambung journey 19 December 2017 yg lepas.. Bertangguh2 banyak nau halnya.. Dari Lake Chiemsee yg super indah tu, kita drive lagi.. Misi mencari tasik, gunung ganang & alam sekitar yg cantik cantik..


Assalamualaikum & Salam Sejahtera.. 


Sunday, April 8, 2018

TRDELNIK PASTRY DI MYDIN SUBANG

CHIMNEY BREAD nama nya di Mydin, Subang.. Takpa janji sama walau tak 100% tak serupa.. Ampun maaf ter-DELETE post yg asal. Bila laptop legend usang dah semput, mouse pulak tersengguk2, tertekan tanpa sengaja lalu hilang terus luput.. Terima kasih atas komen2 awesome yg asal.. Ampun & maaf, huwaaaaa gerraammm jari jemari ni ter-klik delete.. 

ASSALAMUALAIKUM & SALAM SEJAHTERA.. Moga sentiasa sihat, dimurahkan rezeki, dilindungi & dirahmati Allah.. 


Monday, April 2, 2018

CZECH PRAGUE's PASTRY - TRDELNIK RECIPE

Jalan-jalan Prague makan Trdelnik, bawak balik impian & harapan suatu hari kena buat..!!

ASSALAMUALAIKUM & SALAM SEJAHTERA.. Moga sentiasa sihat, dilindungi & dirahmati Allah.. 


Sunday, April 1, 2018

DAY 11 (Part 1) - Teisendorf, Germany to Lake Chiemsee, Germany

19 Dec 2017.. Bye bye HAUS KURTZ.. Bye bye Marco, tak sempat jumpa sbb Marco pergi kerja.. Asalnya Germany takde dalam plan percutian, namun singgahan utk bermalam memang terkesan memori indahnya..


Assalamualaikum & Salam Sejahtera..


Wednesday, March 28, 2018

Happy Birthday Darling Daughter

We love you till Jannah dearest Marsha.. Moga sentiasa sihat, ceria bahagia, dimurahkan rezeki, dilindungi & dirahmati Allah.. Moga berjaya di dunia & di akhirat wahai Qurratul Ain..


Sunday, March 25, 2018

RENEW SURAT BERANAK.. HILANG, KOYAK DLL

Baru tau Surat Beranak boleh renew. Tatkala mcm2 application perlukan surat beranak ni, baru lah terkial2 mencari..

ASSALAMUALAIKUM & SALAM SEJAHTERA.. 
Moga sentiasa sihat, dilindungi & dirahmati Allah.. 


Wednesday, March 21, 2018

NASI BAMBOO SG KLAH

Memang lama tak meredah kesesakan kedai makan yg tersohor..

ASSALAMUALAIKUM & SALAM SEJAHTERA.. 


Saturday, March 10, 2018

DAY 10 (Part 2) - Lake Konigssee, Germany

18 Dec 2017.. Perjalanan diteruskan ke LAKE KOGNISSEE, Germany.. Misi "chasiing the lakes, mountains & nature" diteruskan..



Friday, March 9, 2018

Thursday, March 8, 2018

DAY 9 (Part 2) - Prague, Czech to Teisendorf, Germany

Throwback 17 Dec 2017.. Sambung perjalanan Prague, Czech to Teisendorf, Germany.. Asalnya Germany takde dalam plan, nak ke Austria..

Assalamualaikum & Salam Sejahtera..


Wednesday, March 7, 2018

HOMECOOK KOREAN FOOD

Alhamdulillah tercapai hajat nak masak sendiri Korean Food ni..


Tuesday, March 6, 2018

DAY 9 (Part 1) - Bye bye Prague, Czech

Throwback 17 Dec 2017.. Sambung cerita sebelumnya..

Assalamualaikum & Salam Sejahtera..


Sunday, March 4, 2018

DAY 8 (Part 1) - Prague, Czech

Throwback 16 Dec 2017 yg lalu.. Bangun pagi, breakfast cepat2.. Waktu siang tak lama time Winter ni..

Assalamualaikum & Salam Sejahtera.. 


Saturday, March 3, 2018

DEEP..

Suka baca quotes & reminder dari THE PIERCING STAR ni.. Memang deep sangat bertalu2 terasa menikam hati..

ASSALAMUALAIKUM & SALAM SEJAHTERA.. 


Tuesday, February 27, 2018

DAY 7 (Part 2) - Bratislava, Slovakia to Prague, Czech

Alhamdulillah smooth journey..

Assalamualaikum & Salam Sejahtera..


Masuk Czech baru terang sikit dengan langit membiru..