Saturday, January 19, 2019

DAY 5 (Part 1) - CORDOBA TO SEVILLE, SPAIN

Busy tak tentu arah.. Macam lah kerja office sangat kan.. Apapun memang nak cepat2 siapkan post holiday yg lepas.. Klik peta di sebelah kanan utk perjalanan dari Day 1.. 

Assalamualaikum & Salam Sejahtera..


Sunday, January 13, 2019

PROJEK ME-ROTI...

Terkadang rajin, selalu nya malas..

Assalamualaikum & Salam Sejahtera..



Friday, January 4, 2019

DAY 4 (Part 3) - CORDOBA, SPAIN

Lets sambung lagi kisah perjalanan di Spain baru2 ni.. Hari ke 4 iaitu pada 8 Nov 2018 baru ni..

Assalamualaikun & Salam Sejahtera..


Thursday, January 3, 2019

DAY 4 (Part 2) - CORDOBA, SPAIN

Sekolah baru buka, rutin harian pun macam biasa.. Sambung semula perjalanan holiday Nov 2018 lepas..

Assalamualaikum & Salam Sejahterea..


Monday, December 31, 2018

Friday, December 28, 2018

DAY 3 (Part 3) - GRANADA TO GIBRALTAR, SPAIN

Sambungan trip baru2 ni.. Semangat sedang membara nak update, so lets do it..

Day 3, 7 Nov 2018 kami bermalam di Gibraltar..

Assalamualaikum & Salam Sejahtera.. 


Wednesday, December 26, 2018

DAY 3 (Part 2) - ALHAMBRA, ANDALUSIA, SPAIN

Home sweet home.. Kerteh - KL - Kerteh - KL every week.. Impian nak update secepatnya tak kesampaian lagi. Sampai lewat petang semalam, siapkan semua kerja dapur, settle baju dll sejak malam tadi, hari ni kita duduk depan laptop usang ni..

Assalamualaikum & Salam Sejahtera..

Sambungan Day 3, 7 Nov 2018 trip ke Spain/Portugal baru2 ni..


Friday, December 21, 2018

Monday, December 17, 2018

DAY 3 (Part 1) - MURCIA TO GRANADA, SPAIN

Masih pening nak pilih & transfer 2000 lebih foto2 ni.. Tak tau macamana nak transfer terus semua ke laptop. Last year boleh je transfer semua terus 2000 foto. Ni ada yg tertinggal, dapat transfer 500 je.. Takpe la buat slow2. Sambung perjalanan hari ke 3 dari Murcia ke Granada pada 7 Nov
 2018 baru ni..

Assalamualaikum & Salam Sejahtera..


Friday, December 14, 2018

DAY 2 (Part 2) - VALENCIA & MURCIA, SPAIN

Sambungan perjalanan Day 2, 6 Nov 2016. Dari market kami ke attraction yg lain..

Assalamualaikum & Salam Sejahtera..


Thursday, December 13, 2018

DAY 2 (Part 1) - BARCELONA TO VALENCIA, SPAIN

Day 2, 6 Dec 2018.. Alhamdulillah dapat duduk pilih gambar utk update blog..

Assalamualaikum & Salam Sejahtera..


Wednesday, December 12, 2018

DAY 1 - KL - DOHA - BARCELONA.. QATAR AIRWAYS AWESOME..

Sejak balik memang banyak on the road, tatkala cuti sekolah ni hubby ajak teman drive ke KL utk meeting nya dll.. Time sekolah jadi driver anak2, time cuti sekolah jadi driver daddy nya pulak.. Hari ni dapat duduk kejap pilih foto yg 2000 lebih tu.. 

Assalamualaikum & Salam Sejahtera..

DAY 1 - 5 Nov 2018..


Saturday, December 8, 2018

SOME POINTS TO SHARE....

Post yang sangat2 lama dulu.. Highlight kan semula utk peringatan diri sendiri..

Assalamualaikum & Salam Sejahtera..



Friday, December 7, 2018

Monday, December 3, 2018

ENTRI KHAS UTK SUPERMENG MALAYA..

Entri ringkas dulu.. Journey kami taklah hebat mana. Masa yg amat limited baru ni tapi cuba sedaya upaya untuk manfaatkan tiap saat..

Assalamualaikum & Salam Sejahtera..


Saturday, December 1, 2018

SPAIN & PORTUGAL.. Alhamdulillah..

Alhamdulillah smooth drive, smooth 3,600km road trip pada 5-15 November baru ni.. 

Assalamualaikum & Salam Sejahtera.. 
Moga sentiasa sihat, dimurahkan rezeki, dilindungi & dirahmati Allah


AL-HAMBRA

Tuesday, November 27, 2018

NASI BAMBOO SG KLAH

Tak terkata gembiranya dapat ke sini tatkala kedai belum buka.. Parking pun selesa belum banyak kereta.. Update dari hp je ni maka abaikan kekurangannya..

Assalamualaikum & Salam Sejahtera..



Monday, November 26, 2018

FAREWELL GOOD FRIEND

Kami mula jadi warga Kerteh pada masa yg sama, hujung December 2007..

Bye bye Kak Anna, moga persahabatan kita kekal selamanya..

Assalamualaikum & Salam Sejahtera..


Saturday, November 24, 2018

RASULULLAH YG DICINTAI

اللَّهُمَّ صَلِّ عَلَى مُحَمَّدٍ وَعَلَى آلِ مُحَمَّدٍ 

Assalamualaikum & Salam Sejahtera..



Saturday, November 17, 2018

Bye bye Barcelona..

Bye bye Spain & Portugal.. Till we meet again Insya Allah..

Assalamualaikum & Salam Sejahtera.. 
Moga sentiasa sihat, dimurahkan rezeki, dilindungi & dirahmati Allah 


Home sweet sour home.. Alhamdulillah safe & smooth 12 days journey.. Alhamdulillah..!! Subhanallah bumi Allah mmg tak terkata indahnya.. Details akan di-update later sbb nak kena settle kain baju kotor yg menggunung tingginya.. 

Take care semua & miss blogwalking sangat2..


Thursday, November 1, 2018

SHELL OUT AT HOME...

Oilers Shell Out session semalam..

Assalamualaikum & Salam Sejahtera..


Wednesday, October 31, 2018

BUKIT GASING HIKE

Dikerah naik bukit.. Sesubuh sapi'e keluar..

Assalamualaikum & Salam Sejahtera..


Tuesday, October 30, 2018

BICARA TENTANG REZEKI..

Perkongsian dari group whatsapp..

Assalamualaikum & Salam Sejahtera..



Monday, October 29, 2018

PETUA MENGUBATI PENYAKIT..

Perkongsian ilmu dari group Whatsapp..


Assalamualaikum & Salam Sejahtera..


Tuesday, October 16, 2018

TENGGOL UNDERWATER

September baru ni banyak cuti kan esp masa weekened..

Assalamualaikum & Salam Sejahtera..

Thank you my 2 precious boys for sharing the underwater photos.. The girls sorang kena pi sekolah, sorang macam biasa kat dapur.. Subhanallah cantik sangat dasar laut ciptaan Ilahi ni...


Monday, October 1, 2018

MEMANDU DI ITALY & NEGARA2 SCHENGEN

Ada rakan bertanya bagaimana utk merancang percutian kalau memandu sendiri.. 

Assalamualaikum & Salam Sejahtera..


Thursday, September 20, 2018

DAY 15 - BYE BYE ROME, ITALY.. BYE BYE EUROPE..

Day 15.. Last day in Rome, in Europe.. 23 Dec 2017.. Alhamdulillah smooth semuanya..

Assalamualaikum & Salam Sejahtera..



Keseluruhan perjalanan kami selama 15 hari..

DAY 14 - BOLOGNA TO ROME, ITALY

Day 14, 22 Dec 2017, hampir ke penghujungnya... 

Assalamualaikum & Salam Sejahtera..



Bologna to Rome, Italy.. 376km saja.. Tapi perjalanan agak lebih lama sbb ada accident & highway agak sesak.. Sebab dah nak hampir cuti Christmas..

Sunday, September 16, 2018

DAY 13 (Part 3) - LAKE GARDA, ITALY TO BOLOGNA, ITALY

Tetiba rindu trip yang lepas... Ok lets sambung cerita journey utk disimpan sebagai kenangan..

Assalamualaikum & Salam Sejahtera..

SALAM MAAL HIJRAH.. MOGA LEBIH ISTIQOMAH & TEGUH IMAN KITA..

Day 13 bersamaan 21 Dec 2017.. Sambungan perjalanan dari Lake Garda..



Friday, September 7, 2018

SLING BAG YANG AWESOME

Lama betul tak bersiaran.. Rinduuu semua..

Assalamualaikum & Salam Sejahtera..