Friday, November 05, 2021

BUKIT PANORAMA, SG LEMBING, KUANTAN..

Asalnya nak ke Bukit Pelindung. Tiba2 teringat Bukit Panorama. Bukit Pelindung dah naik few times. Dalam hati, cuba je lah setakat yang mampu.  


Monday, October 18, 2021

TAIPING, SETELAH SETAHUN..

 Alhamdulillah.. Back in Taiping melawat ipar duai. Last minute sebab kami di KL. Walaupun kesuntukan masa, Alhamdulillah smooth short trip 1 malam. 


Friday, October 01, 2021

SAYANG MALAYSIA

 Alhamdulillah diizinkan merentas. Cuci mata, cuci minda. Tumpang 1 malam di sini sebab kena angkut bag dia, other half tu 3 malam atas urusan kerja. Banyak hal nak kena settle. 3-4 kali dah sebenarnya ke kota namun tak kemana2, hanya urusan penting semata2.


Kebanggaan rakyat Malaysia..!! Doa lah berterusan agar negara kita terus kekal aman makmur bersih cantik ceria gembira berbilang berbagai agama & bangsa yang saling bertanggungjawab, sihat walafiat, saling menyayangi & menghormati. Aamin.

Thursday, September 09, 2021

MUSHROOM TUNA QUICHE YANG MUDAH

Alhamdulillah jumpa lagi resipi yang mudah. PKP ni kan memang lama duduk rumah so kita explore lah resipi2 baru & yang lama tak buat.

Tuesday, September 07, 2021

RED VELVET CAKE YANG SEDAP & MUDAH

Alhamdulillah jumpa resipi yang mudah & sedap dari YouTube Apa Kau Rasa. Tak guna mixer tau. 

Wednesday, September 01, 2021

MINI CHOCOLATE TARTS

Tak lama lagi boleh rentas negeri ya. Alhamdulillah. Moga semuanya sentiasa sihat & ceria.

Friday, August 27, 2021

ANAK KECIL MAIN API..

Terbakar hatinya yang sepi
Air mata darah bercampur keringat
Bumi dipijak milik orang...

Saturday, August 21, 2021

Alhamdulillah...

21.8.21 @ 12 pm.

Alhamdulillah. Done dua dose. 2km je ke Pantai Teluk Cempedak. Cuaca cantik. Terang tapi tak terik.


:: POPULAR POSTS ::