Saturday, June 25, 2022

Labbaikallaahumma labbaik.

 Assalamualaikum. Semoga sentiasa sihat, diluaskan rezeki, dilindungi & dirahmati Allah. 

Sunday, April 03, 2022

RAMADHAN MUBARAK

Assalamualaikum, lama betul tak bersiaran. Pejam celik, Ramadhan tiba lagi. Alhamdulillah. 


Semoga semua nya sentiasa sihat, diluaskan rezeki, dilindungi & dirahmati Allah. 




Monday, February 07, 2022

PEKAN SARI TEMERLOH

Bila dah tinggal berdua, senang nak menyinggah ke sana sini. On the way balik Kuantan hari Ahad semalam, dapat melencong ke Temerloh. Apa lagi ke Pekan Sari lah kita. First time..!! Sejak pindah Kuantan tahun lepas, sebab PKP juga, tak berkesempatan kami. Alhamdulillah kali ni diizinkan. 

Assalamualaikum & Salam Sejahtera. 


Friday, January 28, 2022

PAGI CAKES

Lama tak jamu kek berbagai jenis. 

Assalamualaikum & Salam Sejahtera.

Happy & healthy always semua.


Alhamdulillah ada promo dapat rasa berjenis2. Semua pun sangat sedap. Recommended.

Friday, January 14, 2022

2021 DALAM KENANGAN

2021 dah pergi dengan pelbagai memori.
Assalamualaikum & Salam Sejahtera.


Taman Guru, Kuantan. Rumah mak. Rumah kami membesar sejak 1987. Dikelilingi sanak saudara. Ya, rumah mak naik air paras atas lutut saja dalam rumah. Atas pinggang paras di luar rumah. Tilam, sofa dan banyak lagi terendam berbau. Sikit je. Tinggal video je, adoi foto semua terdelete. 

Ya, rumah mak tak seteruk rumah orang lain. Kami simpan sebagai kenangan. Rumah uncle, aunty, tok2 saudara & lainnya terkesan juga. Semoga dipermudahkan segala urusan mereka yang terkesan. Cuti suami 2 minggu terakhir tahun 2021 memang sangat bermanfaat. Alhamdulillah, sebab memang plan tak ke mana2 pun, cuma nak visit anak soleh di Terengganu. 

Alhamdulillah smooth semua kerja2 cuci walaupun cuma bertiga dgn hubby & anak solehah. Mak memang kami dah pesan cuma cari & tengok barang penting. Penat jangan cerita lah. 100 Plus je sedap kat tekak untuk teruskan mencuci, Alhamdulillah. After a week, adik sekeluarga nak balik jugak utk tolong bahagian dalam cabinet. Padahal rumah sendiri (dua beradik tinggal berdepan) di Klang pun first time naik air paras buku lali, cecah jugak sofa2, fridge dll. Alhamdulillah semua redha. 

Take care & stay safe semua. Stay strong. Semoga dipermudahkan segala urusan. Aamiin.

Friday, November 05, 2021

BUKIT PANORAMA, SG LEMBING, KUANTAN..

Asalnya nak ke Bukit Pelindung. Tiba2 teringat Bukit Panorama. Bukit Pelindung dah naik few times. Dalam hati, cuba je lah setakat yang mampu.  


:: POPULAR POSTS ::