Saturday, December 8, 2018

SOME POINTS TO SHARE....

Post yang sangat2 lama dulu.. Highlight kan semula utk peringatan diri sendiri..

Assalamualaikum & Salam Sejahtera..



Friday, December 7, 2018

Monday, December 3, 2018

ENTRI KHAS UTK SUPERMENG MALAYA..

Entri ringkas dulu.. Journey kami taklah hebat mana. Masa yg amat limited baru ni tapi cuba sedaya upaya untuk manfaatkan tiap saat..

Assalamualaikum & Salam Sejahtera..


Saturday, December 1, 2018

SPAIN & PORTUGAL.. Alhamdulillah..

Alhamdulillah smooth drive, smooth 3,600km road trip pada 5-15 November baru ni.. 

Assalamualaikum & Salam Sejahtera.. 
Moga sentiasa sihat, dimurahkan rezeki, dilindungi & dirahmati Allah


AL-HAMBRA

Tuesday, November 27, 2018

NASI BAMBOO SG KLAH

Tak terkata gembiranya dapat ke sini tatkala kedai belum buka.. Parking pun selesa belum banyak kereta.. Update dari hp je ni maka abaikan kekurangannya..

Assalamualaikum & Salam Sejahtera..



Monday, November 26, 2018

FAREWELL GOOD FRIEND

Kami mula jadi warga Kerteh pada masa yg sama, hujung December 2007..

Bye bye Kak Anna, moga persahabatan kita kekal selamanya..

Assalamualaikum & Salam Sejahtera..


Saturday, November 24, 2018

RASULULLAH YG DICINTAI

اللَّهُمَّ صَلِّ عَلَى مُحَمَّدٍ وَعَلَى آلِ مُحَمَّدٍ 

Assalamualaikum & Salam Sejahtera..



Saturday, November 17, 2018

Bye bye Barcelona..

Bye bye Spain & Portugal.. Till we meet again Insya Allah..

Assalamualaikum & Salam Sejahtera.. 
Moga sentiasa sihat, dimurahkan rezeki, dilindungi & dirahmati Allah 


Home sweet sour home.. Alhamdulillah safe & smooth 12 days journey.. Alhamdulillah..!! Subhanallah bumi Allah mmg tak terkata indahnya.. Details akan di-update later sbb nak kena settle kain baju kotor yg menggunung tingginya.. 

Take care semua & miss blogwalking sangat2..


Thursday, November 1, 2018

SHELL OUT AT HOME...

Oilers Shell Out session semalam..

Assalamualaikum & Salam Sejahtera..


Wednesday, October 31, 2018

BUKIT GASING HIKE

Dikerah naik bukit.. Sesubuh sapi'e keluar..

Assalamualaikum & Salam Sejahtera..


Tuesday, October 30, 2018

BICARA TENTANG REZEKI..

Perkongsian dari group whatsapp..

Assalamualaikum & Salam Sejahtera..



Monday, October 29, 2018

PETUA MENGUBATI PENYAKIT..

Perkongsian ilmu dari group Whatsapp..


Assalamualaikum & Salam Sejahtera..


Tuesday, October 16, 2018

TENGGOL UNDERWATER

September baru ni banyak cuti kan esp masa weekened..

Assalamualaikum & Salam Sejahtera..

Thank you my 2 precious boys for sharing the underwater photos.. The girls sorang kena pi sekolah, sorang macam biasa kat dapur.. Subhanallah cantik sangat dasar laut ciptaan Ilahi ni...


Monday, October 1, 2018

MEMANDU DI ITALY & NEGARA2 SCHENGEN

Ada rakan bertanya bagaimana utk merancang percutian kalau memandu sendiri.. 

Assalamualaikum & Salam Sejahtera..


Thursday, September 20, 2018

DAY 15 - BYE BYE ROME, ITALY.. BYE BYE EUROPE..

Day 15.. Last day in Rome, in Europe.. 23 Dec 2017.. Alhamdulillah smooth semuanya..

Assalamualaikum & Salam Sejahtera..



Keseluruhan perjalanan kami selama 15 hari..

DAY 14 - BOLOGNA TO ROME, ITALY

Day 14, 22 Dec 2017, hampir ke penghujungnya... 

Assalamualaikum & Salam Sejahtera..



Bologna to Rome, Italy.. 376km saja.. Tapi perjalanan agak lebih lama sbb ada accident & highway agak sesak.. Sebab dah nak hampir cuti Christmas..

Sunday, September 16, 2018

DAY 13 (Part 3) - LAKE GARDA, ITALY TO BOLOGNA, ITALY

Tetiba rindu trip yang lepas... Ok lets sambung cerita journey utk disimpan sebagai kenangan..

Assalamualaikum & Salam Sejahtera..

SALAM MAAL HIJRAH.. MOGA LEBIH ISTIQOMAH & TEGUH IMAN KITA..

Day 13 bersamaan 21 Dec 2017.. Sambungan perjalanan dari Lake Garda..



Friday, September 7, 2018

SLING BAG YANG AWESOME

Lama betul tak bersiaran.. Rinduuu semua..

Assalamualaikum & Salam Sejahtera..




Thursday, August 23, 2018

CUTI-CUTI MALAYSIA

Lama tak menumpang hubby tatkala ke kota atas urusan kerja.. Yup kalau anak2 dah besar yg sarat dgn exam, payah nak tinggalkan.. Ni pun terpaksa ikut sbb kerjanya yg terus bersambung dgn cuti sekolah & Raya Haji..

Assalamualaikum & Salam Sejahtera..


FRASER PLACE KUALA LUMPUR (FPKL)

Suka sangat sofa colorful tu..

Monday, August 20, 2018

DAY 13 (Part 2) - LAKE GARDA, ITALY

Lets sambung kisah perjalanan December lepas.. Day 13 bersamaan 21/12/2017..

Assalamualaikum & Salam Sejahtera..



Hello LAKE GARDA..

Saturday, August 18, 2018

DAY 13 (Part 1) - BYE BYE RENON/RITTEN, ITALY

Rindu trip December lepas.. Moh update & upload journey yg belum siap.. Day 13 bersamaan 21/12/2017..

Assalamualaikum & Salam Sejahtera..



Sunday, August 5, 2018

DAY 12 (Part 2) - BOLZANO & RENON, ITALY

Alhamdulillah dikuatkan semangat nak update blog.. Sambung kisah 20/12/2017..

Assalamualaikum & Salam Sejahtera..



Source : Google Map

Saturday, August 4, 2018

DAY 12 (Part 1) - BOLZANO & RENON, ITALY

Lama betul nak siapkan travelogue trip December 2017 ni.. Ok pelan2 lah.. Hari ke 12 bersamaan 20/12/2017..

Assalamualaikum & Salam Sejahtera..



Saturday, July 28, 2018

EX VIETNAM GATHERING

Selasa baru ni.. Melepaskan rindu.. 1997-2007 bermukim di tanah asing..

Assalamualaikum & Salam Sejahtera..


Thursday, July 19, 2018

NEW TOY IN THE KITCHEN..

Ouucchh lamanya tak update.. Nak upload foto susah sikit la guna apps Blogger ni.. Tapi blog masih kesayangan hati..

Assalamualaikum & Salam Sejahtera..

Saturday, June 23, 2018

EID MUBARAK.. SALAM SYAWAL..

Meriah.. Meriah.. Alhamdulillah..

Assalamualaikum & Salam Sejahtera.. Salam 9 Syawal..

Saturday, June 2, 2018

RECYCLE LEFTOVER FOOD & NOXXA.. SENANG..

Cepatnya masa berlalu.. Dah 17 Ramandhan kan.. Belum pun lagi ke PARAM.. Masak kat rumah saja.. Tapi kadang suami yg menyinggah cari juadah yg rare, yg hanya ada (banyak) pada bulan puasa.. Alhamdulillah semuanya just nice tanpa ada yg terbuang.. Kalau pun tak habis, terus ke magic esbox hehe (freezer)..

Assalamualaikum & Salam Sejahtera.. Moga semua happy & healthy..


Sunday, May 20, 2018

CUTI-CUTI MALAYSIA LEPAS PILIHANRAYA..

Seriously lama betul tak meronda kotaraya.. Khamis 10/5 setelah malam sebelumnya diumumkan cuti selama 2 hari maka pagi itu seawalnya kami bersiap menuju ke kota.. 


Sunday, May 13, 2018

UBAHLAH.. MARILAH BERUBAH..

Alhamdulillah pilihanraya telah selesai. Rakyat telah berpadu utk mengubah kerajaan yg lama kepada yg baru. Kerajaan yg memerintah telah berubah, atas sokongan rakyat yg majoriti mahukan perubahan, maka, marilah kita juga sama2 berubah. Peringatan utk kami sekeluarga juga..

Assalamualaikum & Salam Sejahtera.. Moga sentiasa sihat, dimurahkan rezeki, dilindungi & dirahmati Allah..