Thursday, April 01, 2021

NEPAL & TIBET..

Assalamualaikum & Salam Sejahtera. Moga sentiasa sihat, diluaskan rezeki, dilindungi & dirahmati Allah 


Wednesday, March 10, 2021

LAKE BLED - LJUBLJANA, SLOVENIA..

Moga diizinkan ke Slovenia lagi. Rezeki ketika ke sana salji turun awal dengan lebat nya.. 

Assalamualaikum & Salam Sejahtera..

Friday, February 12, 2021

BYE BYE KERTEH.. TILL WE MEET AGAIN..

Ini kali.. Bye bye Kerteh. In syaa Allah we'll be back, visit kawan2. Kelas bersemuka SPM telah tamat. Jom lah balik, SPM pun tumpang sekolah dekat2 rumah. 

Monday, February 01, 2021

HOLIDAY YEYYY..

Alhamdulillah dapat keluar negeri, cuci mata buat seketika..

Assalamualaikum & Salam Sejahtera..

Tuesday, January 26, 2021

LAUT CHINA SELATAN YANG CANTIK

Lepas hantar anak solehah calon SPM 2020 ke sekolah, singgah pantai belakang sebelah sekolah.. Subhanallah cantik sangat. Rindu view ni.

Assalamualaikum & Salam Sejahtera semua.. 


Sunday, January 24, 2021

FROZEN MEALS & MISI MERENTAS NEGERI..

 Alhamdulillah selamat sampai Kerteh. Road block pun smooth.. Bawa anak solehah untuk kelas bersemuka, calon SPM 2020. Kesian nak tukarkan sekolah. Dah lah postpone berkali2 SPM nya. Sebulan je pun. Tinggallah daddy & anak soleh berdua..


Wednesday, January 20, 2021

KUANTAN YANG DIRINDUI..

Lama tinggalkan Kuantan, sejak 1997 ke Ho Chi Minh City mengikuti suami.. December 2007 ke Kerteh hingga lah December 2020. Banyak berubah.

Monday, January 11, 2021

PRAY FOR ALL..

2021, Selamat Tahun Baru..
Semua milik Allah Yang Satu..

Tabah redha terus doa..
Moga dimudahkan semua..
Sentiasa dibawah RahmatNya.

Foto : FB I Love Pahang
Yang dikongsi dari followers dikasihi

Friday, December 11, 2020

BYE BYE KERTEH


Alhamdulillah smooth semuanya. Physically & mentally exhausted at the moment. Umor dah 1/2 abad tenaga tak macam dulu2 pindah randah ni renyah kan..

Friday, November 27, 2020

LOMBOK YANG LAWA..

Salam semua. Take care & stay safe ya. 

Wednesday, November 25, 2020

UPDATED RESEPI MASAKAN KOREA

Salam semua.. Take care & stay safe ya.. Baru dapat update resepi masakan Korea. Cara singkat & citarasa kami hehe. 

Saturday, November 07, 2020

HOMEMADE ROTI, SAMBUNG LAGI PKPB

Salam Semua. 

Oh PKPB bersambung lagi.. Stay safe & Take care semua..


Wednesday, November 04, 2020

Thursday, October 22, 2020

Monday, October 19, 2020

FROM THE KITCHEN..

Salam & stay safe semua... Jumlah kes makin meningkat. Manfaatkan masa di rumah, apa lagi, masak2 lah kita. 

Sunday, September 27, 2020

KUALA LUMPUR - KELUAR KAWASAN

Lama tak ke kota.

Assalamualaikum & Salam Sejahtera. Moga sentiasa sihat gembira sentiasa.


Thursday, September 10, 2020

HOMEMADE BEBOLA

Assalamualaikum & Salam Sejahtera. 


Wednesday, September 02, 2020

PULAU SI AMIL, SABAH

7 tahun lalu. Pulau Si Amil, short trip after Sipadan. Throwback, sebab rindu dengan keindahannya.

Assalamualaikum & Salam Sejahtera.


Monday, August 31, 2020

SAYANG MALAYSIA

Lepas Subuh rasa sayu je hari ni. Sunyi sepi. Moga Malaysia kekal aman damai dengan rakyat berbilang bangsa, saling mengasihani & menyayangi. Aamin.


Wednesday, August 26, 2020

SCUBA DIVE BELAKANG RUMAH

Sebelum ke Pulau Kapas baru ni, anak solehah kena buat refresh dive dulu sbb lama tak dive. Daddy bawak dive belakang sekolah sebelah kawasan rumah kami je.

Assaalamualaikum & Salam Sejahtera.


Sunday, August 23, 2020

PULAU KAPAS HALFDAY TRIP

Lama betul tak ke pulau. Anak solehah ni dah lama tak dive, kena bawak masuk laut jugak.

Assalamualaikum & Salam Sejahtera.




Monday, August 17, 2020

JAMAN TORY, KUANTAN

Bila usia dah lanjut ni, terasa rindu sangat kawan2 sekolah. Maybe sbb 5 tahun duduk asrama sama2 makan, sama2 nakal dll haha.. Yes, kawan2 jaman tori..

Assalamualaikum & Salam Sejahtera.



Saturday, August 15, 2020

HASLIBERG, SWITZERLAND

Belek2 hard disc tengok foto2 lama. Trip to Europe pada July 2011 banyak sangat kenangan manisnya. 

Assalamualaikum & Salam Sejahtera..


Thursday, August 13, 2020

RAYA AIDIL ADHA & SILATURRAHIM

Throwback Raya baru ni.. Kami balik beraya di Taiping, juga pulang ke kampung suami di Selama. Terpegun dgn rumah peninggalan Tok Chey yg baru dicat sebahagiannya.. Cantik kan..

Assalamualaikum & Salam Sejahtera.


Monday, August 10, 2020

NEW MENU ON THE BLOCK

Kadang2 tepu nak masak apa.. Nak order atau tapau tapi menu yg sama je di Kerteh ni..

Assalamualaikum & Salam Sejahtera..


Monday, July 27, 2020

LOVE LAUT CHINA SELATAN

Hubby beli picnic table. Ajak rasmi..

Assalamualaikum & Salam Sejahtera..


Saturday, July 25, 2020

AYAN & NASI LEMAK GORENG MANDY AYAM..

Berulang alik inap seminggu di kota & Kerteh ni, menziarahi adik di wad, bila balik rumah, check peti apa yg ada/tiada.. 

Assalamualaikum & Salam Sejahtera..


Thursday, July 23, 2020

CHIFFON CAKE.. YESSS JADI ALHAMDULILLAH..

Bertahun2 nak cuba tapi tak terbuat2.. Alhamdulillah 2 minggu lepas terlaksana jua..

Assalamualaikum & Salam Sejahtera..


Wednesday, July 08, 2020

LEMPUK DURIAN & RESTOCK.. AND I'M OFFICIALLY 50..

Sekembalinya ke rumah, check freezer tengok apa yang dah tiada.. 

Assalamualaikum & Salam Sejahtera.. Moga sihat ceria gembira semuanya..