October 26, 2015

ACCOMODATION DI SOUTH AUSTRALIA..

ASSALAMUALAIKUM & SALAM SEJAHTERA.. 

Moga sentiasa sihat, dilindungi & dirahmati Allah.. Yes yes masih rojin menghapdet blog sementara agak free ni.. Nanti cuti sekolah, kids at home kan, mau kena masak 12x sehari.. Asyik nganga je.. Belek2 blog, terasa nak nak compile lodging masa di Melbourne & few places in Europe yg agak menarik kekal di hati.. Antara sebabnya adalah comfy & murah.. Fyi, ada few backpackers hostel yg TIDAK MENERIMA kanak2 bawah certain umur.. So masa cari lodging murah eg backpacker hostel, kena tengok bebetul ya.. Sat lagi hangpa kena halau.. 


October 16, 2015

MERDEKA & ITCHY FEET EHH..

ASSALAMUALAIKUM & SALAM SEJAHTERA.. 

Yeeeyyyy mak MERDEKA...!!! Setelah anak2 habis exam Malaya, UPSR last month & PT3 semalam... Mulut Tarzan dah boleh rehat.. Hahahaaa... 


Kok begini jadinya bila anak2 habis exam yek.. Hehehee...

October 15, 2015

Salam 1437 Hijrah..

ASSALAMUALAIKUM & SALAM SEJAHTERA.. 

Insya Allah, moga Allah akan permudahkan & lapangkan apa jua hijrah kita ke arah kebaikan utk menjadi umat & lebih teguh imannya, berjaya di dunia & di akhirat..

آمِيّنْ... آمِيّنْ آمِّيْنَ يَا رَبَّ الْعَالَمِيْنَ 

October 4, 2015

SOUTH AFRICA ~ B&B, BACKPACKERS HOSTEL, LODGE DLL..

Assalamualaikum & Salam Sejahtera..

Tetiba terasa nak compile utk kenangan...