Monday, October 26, 2015

ACCOMODATION DI SOUTH AUSTRALIA..

ASSALAMUALAIKUM & SALAM SEJAHTERA.. 

Moga sentiasa sihat, dilindungi & dirahmati Allah.. Yes yes masih rojin menghapdet blog sementara agak free ni.. Nanti cuti sekolah, kids at home kan, mau kena masak 12x sehari.. Asyik nganga je.. Belek2 blog, terasa nak nak compile lodging masa di Melbourne & few places in Europe yg agak menarik kekal di hati.. Antara sebabnya adalah comfy & murah.. Fyi, ada few backpackers hostel yg TIDAK MENERIMA kanak2 bawah certain umur.. So masa cari lodging murah eg backpacker hostel, kena tengok bebetul ya.. Sat lagi hangpa kena halau.. 


Sunday, October 25, 2015

TAMAN KECIL/HERBA DARI BAHAN TERBUANG..

ASSALAMUALAIKUM & SALAM SEJAHTERA.. 

Moga sentiasa sihat, dilindungi & dirahmati Allah.. Lately ni macam gatal2 tangan nak start garden kecik.. Kononnya tangan ni panas asalnya sebab asal tanam pokok, semua payah hidup.. Tak tau lah, tangan panas atau tangan malas hahahaaaa... Apapon semua foto2 adalah hasil kerja keras meng-google di Internet.. 

(PHOTOS : GOOGLE)


Ohh my.. Dah banyak buang periuk kuali mak dulu2.. Mine pon ada yg terbuang jugak se dua biji.. Or more...??? 


Hanging ehh..


Botol2..


Nice one..


Ohhh I like..


Kumpul botol yg sama... Nampak kemas cantik kan..


Blues gitu..


Ahaaaaaa... 


Colorful tyres... Cantik..!!!


Apa tu ekk.. What type of material tu..


Great one..


Aloooo so comel..


Rumit jugak nak buat tapi cantik..


Patut kumpul tayar dari sekarang..


Senang kan yang ni..


For apartments boleh ni.. Esp kat balcony...


I like...!!!


Comel..


How to potong botol tu ehh..


Hhmm.. Boleh gantung kat pagar batu rumah ni..


Bagus ni...


Comel jugak ni..


Will try buat yang ni, paling senang & murah kan...
************
Take care semua.. Moga sentiasa sihat, dilindungi & dirahmati Allah.. 

Friday, October 16, 2015

MERDEKA & ITCHY FEET EHH..

ASSALAMUALAIKUM & SALAM SEJAHTERA.. 

Yeeeyyyy mak MERDEKA...!!! Setelah anak2 habis exam Malaya, UPSR last month & PT3 semalam... Mulut Tarzan dah boleh rehat.. Hahahaaa... 


Kok begini jadinya bila anak2 habis exam yek.. Hehehee...

Thursday, October 15, 2015

Salam 1437 Hijrah..

ASSALAMUALAIKUM & SALAM SEJAHTERA.. 

Insya Allah, moga Allah akan permudahkan & lapangkan apa jua hijrah kita ke arah kebaikan utk menjadi umat & lebih teguh imannya, berjaya di dunia & di akhirat..

آمِيّنْ... آمِيّنْ آمِّيْنَ يَا رَبَّ الْعَالَمِيْنَ 

Sunday, October 4, 2015

SOUTH AFRICA ~ B&B, BACKPACKERS HOSTEL, LODGE DLL..

Assalamualaikum & Salam Sejahtera..

Tetiba terasa nak compile utk kenangan...