Thursday, November 30, 2023

BANGGA JADI RAKYAT MALAYSIA. PINTASAN SALOMA. DRIVER ON DUTY LAGI.

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera. Moga sihat ceria gembira bahagia dan dimurahkan rezeki sentiasa.

πŸ‡΅πŸ‡Έ πŸ‡΅πŸ‡Έ DOA BERTERUSAN BUAT PALESTINE πŸ‡΅πŸ‡Έ πŸ‡΅πŸ‡Έ


Selasa petang ke KL lagi. Hubby ada meeting. Ini kali gerak awal 3pm. Sampai hotel 6pm. Perut lapar. Kita penat drive dari rumah, hubby sambung drive di Bentong sebab mengantuk lah kan, apa lagi. 


Hubby ajak jugak keluar. Dia kata jom cari SATE PADANG di KG BARU. Hhmm terpaksa la sebab memang nak. 


Dari HOTEL PERDANA (PNB) kena lalu KLCC.


Suruh dia posing.


Woaahh ramai nya, mostly tourist lah. Kami berdua pun sama play2 tourist. 


First time di sini.


Wahh cantik.


Terpegun sangat.


Turun dari pintasan, jumpa kedai makan. Dah penat, malas nak cari SATE PADANG.


Ada western food jugak.


SOMTAM. Favorite kami. Hubby order ni.


KUETIAW CELUP. Sedap. Macam KUETIAW SUP lah.


Antara menu nya.


Dah kenyang, jalan balik. Subhanallah cantiknya.




Bertukar macam2 color. Wajib lah bangga sebagai warga Malaysia. Ke mana pun pergi, memang bangga.



Lawa kan.


Dah berlampu.


Wahhh malam2 ada tour group jugak datang melawat PINTASAN SALOMA ni. Memang ramai. Kalau weekend, mesti sesak.


Tunggu lampu hijau untuk pejalan kaki.


Menapak malam2. Seronok.


Lagi kebanggaan MALAYSIA.


Pun ramai pengunjung di KLCC.


Panas berpeluh hubby ajak lalu dalam KLCC.


Selasa punya steps. Misi mencari SATE PADANG gagal. Kat mana ya nak cari yang sedap.


Pagi semalam RABU lepas Subuh. Kena heret lagi. 


Hubby ni kena buat ACL surgery betul2 sebelum PKP dulu awal tahun 2020. Sebelum tu berat badan dia 80-90kg. Doctor suruh turun banyak untuk baik cepat. Alhamdulillah dapat turun & sekarang dia cuba maintain. Dengan wife sekali dia tazkirah pasal kesihatan. Ya lah kita ada family history. 


Lawa. Suka sangat view awal2 pagi gelap guguk ni.



Jalan sorang2 pelan2, partner kita nak jog. 


Dah siap pokok krismas.


Mirror lake.


Lengang tak ada orang pagi2 sepi-ee ni.


Memang rasa jalan2 oversea. Serious tau.


Bye bye.


Pagi RABU punya steps.


SUNSET.

Badan ni kadang ok, kadang lemau. Asalnya hubby kata meeting habis anytime lepas pukul 3. Konon nak pergi MYTOWN, SOGO. Tapi macam vertigo berayun kepala. Entah, kadang naik lif jadi macam ni. So lepak bilik je lah. Pukul 3 lebih, hubby call, bagitau kena extend stay sebab meeting habis lambat. Ouhhhhhhh baju tak ada..!! Alhamdulillah hotel ada laundry room. Turun lobby beli coin. Basuh baju. Hubby tapaukan dinner. Malas keluar.


KHAMIS. Pagi tadi lepas Subuh. 6.10am. Check out.


Subhanallah cantik.



R&R LANCANG. Hubby mengantuk. Kita sambung drive.


Kabus tebal sangat. Bawak slow je. 


Keluar TOL KUANTAN. Wajib lah lapar dah pukul 8.15am. NASI LEMAK + SAMBAL KERANG + SAMBAL PARU. Serious sedap sangat2. 


Favorite hubby, NASI DAGANG. Pun sedap sangat.



Ada kuih muih. Ada MEE CALONG dll jugak.


KLASIK PATA TIMO. Kedai ni beberapa kilometer je dari TOL KUANTAN. Alhamdulillah. Sampai rumah hubby siap2 nak ke plant/office. Ma'am siram pokok, bagi kucing yang datang makan, kemas2 barang sikit2 dan sambung tidur kejap. Hehe.

32 comments:

  1. 'Pata Timo'? Kah kah kah!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yes this is pantai timor 😍😍

      Delete
  2. Sering sangat ke KL, tapi saya belum sempat ke saloma bridge itu πŸ˜…. Padahal tak jauh sangat dari twin towers kan.

    Nanti kalo ke KL lagi mesti pokoknya kesana πŸ˜„πŸ‘.

    Terbaca pula keropok lekor Thai di banner restoran yg kakak coba. Apa beda dengan keropok lekor Malaysia ya?

    Saya fans berat keropok lekor soalnya πŸ˜πŸ˜„. Restoran tuh pun nak saya coba. Makanan Thai memang fav saya dan suami

    ReplyDelete
    Replies
    1. Keropok lekor Thailand belum kami cuba. Ya betul Fanny, kami pun kadang ke KLCC tapi belum ke Saloma Bridge. Cantik bila malam. Seronok dapat jalan2 di Saloma Bridge ni.

      Delete
  3. wahhh cantik gila gambar first!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tq tq. Lighting Saloma Bridge kuat so semua foto org lain ambik pun memang cantik.

      Delete
  4. Cantik² gambar KLCC...sunrise pun nice!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tq tq. Lighting kuat memang cantik foto Alhamdulillah

      Delete
  5. Gmbr2 semua cantik esp waktu mlm..niceeeee

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tq tq. Foto dekat rasanya & lighting kuat so memang cantik Alhamdulillah. Ada jugak yg tak ok hehe pilih yg ok je lah.

      Delete
  6. Cantik gambar gambar sis. Pakai camera / hphone apa ya?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tq tq. Alhamdulillah snap dekat2, lighting situ pun kuat. Tapi ada jugak foto yg tak ok. Pilih yg ok je tu hehe.

      Delete
  7. pintasan saloma tu tk smp2 lg..slalunya lalu tol akleh mmg akan nmpk la viewnya....dpt amik gmbr kt situ waktu malam cantik btul

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul memang cantik bila malam. Seronok sangat dapat tengok.

      Delete
  8. di mana2 aje pasti ada makanan kelate n siam... hebat ore kelate buka biz kedai makan...

    ReplyDelete
  9. sini mmg cantik kalau pegi malam2 siang siang mcm x de apa2😁

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul jugak sebab lampu2 warna warni tu boleh tengok malam je.

      Delete
  10. saya suka mkn kat kg baru ni sbb ada mcm2 pilihan makana. yg x best susah cari.parkingggg🀣

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul, tu sebab hubby ajak menapak ke Kg Baru hehe

      Delete
  11. ya betul. tp sedih bla tgk ada yg mencemarkan tmpt ni πŸ₯Ή

    ReplyDelete
    Replies
    1. Moga semua pengunjung jaga lah tempat2 cantik ni kan

      Delete
  12. SA dah 2-3 kali ke Saloma Bistro tu..memang cantik..bangga jadi rakyat Malaysia...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Cantik kan, bila malam mengerlip2 lampu macam2 warna

      Delete
  13. Zila pun suka klu ke belah timur waktu pagi mmg cantik....Masya Allah

    ReplyDelete
    Replies
    1. Subhanallah, sebab sunrise kan. Sunset pun cantik belah barat.

      Delete
  14. Moga Malaysiaku terus aman dan makmur.
    Banyak tempat yang belum sempat diteroka walaupun negara sendiri.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Aamiin. Tu la kalau ikut suami ke KL, mmg cuba nak jalan2 mana yg sempat.

      Delete
  15. "Dengan wife dia sekali kena tazkirah kesihatan" hahahaha bertabah la.. itu tanda sayang tu :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tu la sekarang ni memang ke mana2 banyak pakai sport shoes je

      Delete
  16. cantiknya saloma bridge mama belum penah singgah lagi

    ReplyDelete
    Replies
    1. Cantik mama kena pergi time malam lah tengok lampu colorful

      Delete

Thank you for the comments. Nanti singgah lagi ya :) Take care & stay safe.