Monday, October 15, 2007

EID MUBARAK & MAAF ZAHIR BATIN..!!!

Maaf kan lah teman ini... MAAF LA ZAHIR & BATIN di atas segala kekurangan diri ini.. Penat badan ni, busy sangat2 menjelang nya Raya. Apasal la sekolah ni tak paham2 kami nak Raya, semua benda nak buat dekat nak Raya.. " CELEBRATION OF CULTURES " di sekolah pada 11 October 2007, bersempena United Nation Day yang disambut di seluruh dunia. Kesian budak2 ni kena perform walaupun bulan pose.. sabar betol depa. Ada gak yang merengek2 dahaga, tapi Alhamdulillah semua tahan pose sampai petang.. Setelah berlatih berminggu2, aahhhhaaa.. berkonpang la mereka di atas pentas tahun ni. Anak den pegang Bunga Manggar & Wau Bulan je..

******************************
Sambil2 tu, ringan2 kan tulang & badan buat kuih2 ni. Tradisi kelorga kecik saya, Tart Nenas, Choc Chip & Kek Lapis Masam Manis kena ada. Muka ni tak terkata la masam manis nya nak buat kek tu, leceh lolll!!!!! Toksah citer la jari2 ni dok kena loyang panas tu.. Adooooiiiiii..!!! Ikut hati malas, tapi gagahkan diri la tu.. jadi jugak akhirnya..!!!

******************************
Dah habis pose, malam Raya, kaum lelaki kecik & besar berkonvoi la satu bandar Ho Chi Minh untuk bertakbir dari rumah ke rumah. Depa siap mintak lagi nak teh tarik & keropok lekor kat rumah. OK la, nasib ada.. 2 pagi baru hubby & Zharif sampai rumah.. Esoknya pulak, lepas sembahyang Raya, kami ramai2 gather di rumah Konsul Malaysia.. Pulun la semua yang ada..!!!

******************************
Dah beraya satu hari, den bawak adik den dinner atas kapal. Sebab Ahad pagi, Raya ke 2 tu dia nak balik KL dah.. Penat sakan beraya satu hari, Zharif & Marsha pengsan tido. Udah le tu, reservation kami diletak kan di tingkat 3 kapal tu. Habis tulang serangka ni gagahkan diri dokong Marsha. Tapi best la, seafood lagi.. selepas seharian melantak lemang, rendang & yang berat2 tu... Nasib dah habis pose, ada pulak minah ni nari2 sambil main api. Seronok sangat la kaum Adam ni, apa taknya nampak perot terbonjol minah tu.. nasib meja kami belakang sikit...

Banyak lagi nak citer tapi takpa la.. lain kali sambung lagi.. Apa2 pun, surat hubby posting ke Kerteh sudah dapat. Report duty 2 Jan 2008. Alhamdulillah... semoga takdak lagi tangguh2.. Jadinya lepas ni, busy lagi la. Sopping2 barang2 nak hangkut dengan kapal balik Malaya..