Monday, February 22, 2010

GERAM..!!!

Tengah sibuk nolong anak buat homework tadi, dapat call dari Firefly. Terkezut la diri ini..

Dia : Hello Puan, saya dari Firefly. Kami ada record mengatakan Puan pernah mengguna kan penerbangan Firefly..
Saya : Ya betoooll..
Dia : Kami ingin maklum kan, Puan adalah antara pelanggan kami yang bertuah.. 
Saya : (dalam hati - dapat tiket free ni..Yeyyy..) Oh ya ke..?
Dia: Kami ada tawaran murah untuk Polisi Insuran Puan dan keluarga yang tak ada dalam polisi Insuran yang lain..
Saya : (dalam hati... ceeehhhh.. aku tertipu) Oh ya ke? Maap dik, akak ni tak kerja.
Dia : Oh ya ke, tapi Puan ada credit card kan..? (Paannngg.. ko pulak tertipu..!!!)
Saya : Yaaa ada.. tapi supplementary je.. Call suami saya la pasal insuran ni. Untuk sekian ini, company dia cover mana yg patut.. (banyak jgk sebenornya..)
Dia : Oh.. begitu.. Terima kasih Puan..
Saya : Sama2 je laaa.. (sama2 tertipu...)

**************************************************

Kerja semalam.. sejak dua menjak anak2 sekolah pagi, banyak masa sebelah pagi la. Teruja nak try buat icing kat atas ropa bumi cupcakes2 itu. Ya lah, takut jugak icing tu expired. Coba2 lah jugak. Ceeehhhh, ingat kan senang. Ropanya leceh bagai. Habis berminyak satu dapur. Terpicit tersembor sana sini satu dapur. Suka hati lah semut2 yg lama tak keluar tu. Nozzle ada satu je, beli kat Vietnam berkurun dulu. Plastik picit icing tu pun dah nak tukar color. Ggrrr.. idok le teman nak buat lagi lepas ni..!!!

Thursday, February 18, 2010

CUTI-CUTI CNY..

Sementelaah cuti Raya China, kami pulang ke Taiping. Visit mertua & ipar duai. Khamis petang dah start journey. Kerteh-Taiping, lalu Batang Kali. Maakkk aiii, punya la serun, sebab hari dah lepas maghrib. Friday tu, lepas solat Jumaat, kami pi Bukit Merah Laketown Waterpark. Sungguh la seronok sebab orang tak ramai, boleh kira dengan jari je.. Waterpark tu macam kitorang punya je.. Indah nya alam..
Sekelorga meluncur dengan happy.. ceeehh, takut jgk omaknya tersangkut kat slide tu..
Seronok nya di tunda oleh anakanda...
Posing... eh kita lak takde dalam gambo..
Saturday, off to Penang. Lama berzaman tak ke sana.. Yey, dapat lalu kat Penang Bridge. Yang sedey nya, AKAK yg nak ku jumpa itu on the way la pulak ke Kerteh.. Dah takde jodoh nak jumpa. Opposite direction..
Sightseeing Penang Island..
Teluk Bahang Dam.. cantik..
Toy Museum @ Tg Bungah.. rasa nya lah..
Heeee yaaaaaaaahhh..
Rasa nak bawak balik je..
Fuuhh... ganas gitu...
The Famous Padang Kota.. lotsa food man.. Nasib kedai banyak bukak..
Back to mainland via ferry..
Journey to Kerteh (asalnya), lencong ke Cameron Highland..
Kids with the strawberries they plucked..
Cameron Valley.. Tea Farm... Ooohhhhhoooo... beautiful..

Tuesday, February 2, 2010

WELCOME TULIP PURPLE

Tiada yang lebih menyeronokkan bila dapat berjumpa kenkawan dari alam maya kan.. Ooohhh sungguh gumbira hati ku ini.. Thanx a lot Tulip Purple kerana sudi singgah ke rumah beberapa hari yang lepas. Alkisah nya, Tulip ke rumah Maklang dulu. Kerana kesuntokan masa, gue pujuk jugak Ms Tulip singgah. Haah kan, semua tak puas hati sebab jumpa kejap.. Mak budak & budak2 sekali.. Apak budak pun sekali la tu.. Borak kejap je..


Ceehh posing gitu..


Brother Zharif & Baby Zariff..


Tak puas main tu, sampai dok tanya mana adik2 & baby tak datang lagi rumah kita.. Yeah, satu hari nanti kita pasti (InsyA) ketemu lagi..


Aktiviti mingguan terkini, untuk melonggarkan susun atur tulang rangka di badan kami.. Ladies2 la ni, time2 anak2 kat sekolah, sementara menunggu anak2 balik dari sekolah.. Dapat 2 game cukup la.. Lebih nanti, terkehel lak.. Parah jadinya.. Petang pulak sessi ngerja kan rumah la..