Monday, December 31, 2012

CELEBRATING 5TH YEAR & BLOGGERS MEETING AGAIN....!!

Hadooiii.. Tiap kali nak BW & update Blog, ada je hal nya... Ni pon patut pendekkan  seluar sekolah anak sebab esok dah start sekolah... Delay kejap lah sebab rindu kat Blog.. Sat lagi petang baru BW ya, ni update dulu..

31/12 2012... Genap 5 tahun kami jejakkan kaki ke perumahan ni sekembalinya dari Vietnam.. Jugak 5 tahun menjadi warga Kerteh.. Friends come & go.. Kerana di bandar kecik ini yang majoritinya penduduk bukan penduduk asal.. Ramai yang berhijrah sementara untuk mencari rezeki.. Walau apa pon "LIFE MUST GO ON"...
*
Petang Rabu ke KL, hubby ada meeting Khamis tu.. Kiranya last lah ni nak ngekor dia ke KL during weekdays.. Nanti dah bukak sekolah, cannot ikut one dah.. Bebudak dah sekolah kan.. So Darling Hubby, nanti set dengan orang KL, bikin meeting hari Jumaat je tau.. So I can follow one laahhhh...


Wednesday, December 26, 2012

MONSOON'S HERE.. FOR REAL..!!!

Dah kira-kira & congak-congak... Memang monsoon lambat dari sepatutnya.. Just like last year.. Sama macam orang ke laut cakap baru2 ni.. Normally lepas Raya China, ramai dah boleh ke laut tangkap ikan.. Tapi tidak pada tahun ni.. Bulan Mac baru reda monsoon-nya.. 


Thursday, December 20, 2012

MULAN CAN BE BRUTAL LIKE BIG BAD WOLF TAU..!!!

Alhamdulillah.. Thanks so much pada yg komen earlier.. Feeling much better now.. Setelah bertukar menjadi menantu brutal macam BIG BAD WOLF hahahaa..!! Jumaat lepas kami balik rumah mertua @ Taiping.. Tak pi mana2 pon sebab tengah hiba jiwa raga hahhaa.. Duduk rumah mertua masak, makan & tengok TV (rasa badan banyak berat dah ni).. Also bersama2 ajak mertua, spring cleaning rumah.. Cepat2 je depa sorok barang yg perlu, takut serigala ni rembat masuk tong sampah.. So cute.. But they enjoy it tau.. Memang tunggu je menantu serigala ni balik.. Blessed to have mertua & ipar2 yang sangat understanding & loving.. My mak calls me Terminator.. Suka buang barang.. Habis kalo tak elok & hampir expired, buang la.. Hantar tempat recycle ke.. Kasi orang ke, sebelum benda tu tak boleh guna langsung.. Dapat pahala sedekah kalo barang boleh guna lagi.. Sambil buang barang, sambil buang hati yg hiba hahahaa.. I like.. Now in KL.. Nak settle few things..


Monday, December 17, 2012

REDHA

Hati bagai dipaku,
Jiwa sendu sayu,
Otak kering beku,
Ku redha dugaan MU..


Tuesday, December 11, 2012

SYUKUR ALHAMDULILLAH... ITALY & KOREA...!!

9.15am ke Kemaman bawak anak2 ada kelas biasa diorang tu.. Dah tak buat apa cuti ni, sambil nonton TV & main games kat rumah tu, hantar lah selagi ada kudrat.. 40km demi anak2, takde hal lah in sha Allah.. Drop diorang kat centre, pi bakery cuci mata & borong apa yang patut... Jauh borong ooii.. What to do kan kan kan.. Kerteh ada Mesra Mall je.. Tapi ada TGV hehehee... Siap borong kat bakery (2 barang je) masuk kereta nak amik anak2... Zzzz... Zzzz... Enjin tak start..!! Aiyayayaaa... Hubby pulak kat Kuantan ada meeting...


Thursday, December 06, 2012

TITLE-LESS THURSDAY...

"RABBI YASSIR WALAA TU'ASSIR... RABBI TAMMIM BILKHAIR.."
(Ya Allah.. Kau permudahkan lah.. Janganlah Kau susahkan..
Ya Allah... Kau akhirkan lah dengan kebaikan...)
Amiin..
Hati beku, otak tepu.. Jiwa sendu, badan lesu...
HAVE A GREAT DAY@WEEKEND@HOLIDAY
 TO ALL OF YOUUUUUUUU...!!!

Sunday, November 25, 2012

HOTEL KAMI DI PADANG, INDONESIA BERHANTU...???

Lepas je check out dari THE AXANA HOTEL @ Padang, Indonesia hari tu, kami dijemput PAK KAMAL dengan kereta Inova nya untuk ke Bukittinggi pulak.. On the way tu, hubby kata Dive Master cerita sebelum balik, yang hotel kami duduk tu ber-HANTU..!! Tak dicerita detail, cuma kata Bob, Bapak aja google di Internet.. Bertuah kamu Bob.. Haaahhh, ya sungguh banyak kisahnya di Internet..

Belek2 post lama.. Throwback trip kami ke Padang pada tahun 2012.. November 7 tahun lalu..


Friday, November 23, 2012

BUKITTINGGI, INDONESIA TRIP....

Jumaat pagi lepas breakfast kami check out dari hotel di PADANG, INDOENSIA.. Nasib hubby setuju nak ke Bukittinggi untuk 1 malam..  Kalau ikut dia, nak dive saja..


Wednesday, November 21, 2012

PADANG, INDONESIA TRIP...

Sebelum Subuh (Rabu lepas) about 5am, kami ke LCCT.. Hubby dapat amik jugak cuti 1 hari (Rabu) untuk pi Scuba Diving di Padang.. Khamis cuti Awak Muharam, Jumaat & Sabtu weekend kat sini.. Dapat lah 4 hari 3 malam..


Sunday, November 18, 2012

Thursday, November 08, 2012

GUSI KERING & BLOG-GATHERING...

Yezzaaaa.. Alhamdulillah pagi tadi dapat kering gusi ber-gathering walopon kepala masih wing2 balik dari KL malam tadi..


Sunday, October 21, 2012

Monday, October 15, 2012

HYATT HOTEL KUANTAN.

Sabtu ke Kuantan, ikut hubby ada event di HOTEL ZENITH. Fully booked. So HR book kan di HYATT KUANTAN.


Thursday, September 27, 2012

BREAKFAST @ NTV7...

Selasa kemarin lewat petang kami ke KL lagi.. Sampai tengah malam Alhamdulillah..  


Thursday, September 20, 2012

Tuesday, September 04, 2012

LANGKAWI #2 : GEOPARK

Lama tak ke Langkawi. Trip ni ikut anak2 pi scuba dive di Langkawi dengan Kids Scuba team.


Tuesday, August 14, 2012

DISENGAT TEBUAN.

Arrived KL safely malam tadi.. Musafirnya kami sampai 2 kali seminggu datang KL.. Ikut hubby yg kena meeting.. Last week dia meeting Selasa & Jumaat.. Hari ni meeting lagi.. Petang ni balik Kerteh.. Esok, Rabu petang datang KL lagi sebab Khamis dia ada meeting lagi.. Tak boleh stay sbb pagi esok dia ada meeting kat Kerteh.. Rasa penat tu ada jugak tapi dah biasa cenggini.. 


Monday, July 23, 2012

JALAN2 KL JUMPA KAWAN2.

RAMADHAN KAREEM..!!
Journey naik bas petang Khamis sangat OK, Alhamdulillah.. Second time naik bas double decker tapi first time duduk tingkat atas.. 


Monday, July 16, 2012

3 JULAI 2012 YANG LALU...

Thank you lovely my dear Lady Windsor aka Shasha Shafie for writing the article...


Sunday, July 15, 2012

CHECK IN, CHECK OUT.

Alhamdulillah... Arrived safely last night, me & the kids... Penat badan takpe tapi jangan penat kepala... 


Tuesday, July 10, 2012

CERITA VIETNAM....

Yezzaaa... Balik la kampung kejap 1 malam.. Memang tak puas tapi cukup la untuk Marsha jumpa Makcik Phatima dia..  


Friday, June 15, 2012