Monday, December 31, 2018

DAY 4 (Part 1) - GIBRALTAR (UK) & LA LINEA, SPAIN

8 Nov 2018, hari ke 4 kami di Spain.. 

Assalamualaikum & Salam Sejahtera..


Friday, December 28, 2018

DAY 3 (Part 3) - GRANADA TO GIBRALTAR, SPAIN

Sambungan trip baru2 ni.. Semangat sedang membara nak update, so lets do it..

Day 3, 7 Nov 2018 kami bermalam di Gibraltar..

Assalamualaikum & Salam Sejahtera.. 


Wednesday, December 26, 2018

DAY 3 (Part 2) - ALHAMBRA, ANDALUSIA, SPAIN

 Assalamualaikum & Salam Sejahtera..

Sambungan Day 3, 7 Nov 2018 trip ke Spain/Portugal baru2 ni..


Friday, December 21, 2018

SALAM JUMAAT

Assalamualaikum & Salam Sejahtera..




Monday, December 17, 2018

DAY 3 (Part 1) - MURCIA TO GRANADA, SPAIN

 Sambung perjalanan hari ke 3 dari Murcia ke Granada pada 7 Nov 2018 baru ni..

Assalamualaikum & Salam Sejahtera..


Friday, December 14, 2018

DAY 2 (Part 2) - VALENCIA & MURCIA, SPAIN

Sambungan perjalanan Day 2, 6 Nov 2016. Dari market kami ke attraction yg lain..

Assalamualaikum & Salam Sejahtera..


Thursday, December 13, 2018

Wednesday, December 12, 2018

DAY 1 - KL - DOHA - BARCELONA.. QATAR AIRWAYS AWESOME..

 Hari ni dapat duduk kejap pilih foto yg 2000 lebih tu.. 

Assalamualaikum & Salam Sejahtera..

DAY 1 - 5 Nov 2018..


Saturday, December 08, 2018

SOME POINTS TO SHARE....

Post yang sangat2 lama dulu.. Highlight kan semula utk peringatan diri sendiri..

Assalamualaikum & Salam Sejahtera..



Friday, December 07, 2018

RENUNGAN & PERINGATAN..

Jumaat tiba lagi.. Peringatan untuk SAYA..!!!


Monday, December 03, 2018

ENTRI KHAS UTK SUPERMENG MALAYA..

Entri ringkas dulu.. Journey kami taklah hebat mana. Masa yg amat limited baru ni tapi cuba sedaya upaya untuk manfaatkan tiap saat..

Assalamualaikum & Salam Sejahtera..


Saturday, December 01, 2018

SPAIN & PORTUGAL.. Alhamdulillah..

Alhamdulillah smooth drive, smooth 3,600km road trip pada 5-15 November baru ni.. 

Assalamualaikum & Salam Sejahtera.. 
Moga sentiasa sihat, dimurahkan rezeki, dilindungi & dirahmati Allah


AL-HAMBRA

Tuesday, November 27, 2018

NASI BAMBOO SG KLAH

Tak terkata gembiranya dapat ke sini tatkala kedai belum buka.. Parking pun selesa belum banyak kereta.. Update dari hp je ni maka abaikan kekurangannya..

Assalamualaikum & Salam Sejahtera..



Monday, November 26, 2018

FAREWELL GOOD FRIEND

Kami mula jadi warga Kerteh pada masa yg sama, hujung December 2007..

Bye bye Kak Anna, moga persahabatan kita kekal selamanya..

Assalamualaikum & Salam Sejahtera..


Saturday, November 24, 2018

RASULULLAH YG DICINTAI

اللَّهُمَّ صَلِّ عَلَى مُحَمَّدٍ وَعَلَى آلِ مُحَمَّدٍ 

Assalamualaikum & Salam Sejahtera..



Saturday, November 17, 2018

Bye bye Barcelona..

Bye bye Spain & Portugal.. Till we meet again Insya Allah..

Assalamualaikum & Salam Sejahtera.. 
Moga sentiasa sihat, dimurahkan rezeki, dilindungi & dirahmati Allah 


Home sweet sour home.. Alhamdulillah safe & smooth 12 days journey.. Alhamdulillah..!! Subhanallah bumi Allah mmg tak terkata indahnya.. Details akan di-update later sbb nak kena settle kain baju kotor yg menggunung tingginya.. 

Take care semua & miss blogwalking sangat2..


Thursday, November 01, 2018

SHELL OUT AT HOME...

Oilers Shell Out session semalam..

Assalamualaikum & Salam Sejahtera..


Wednesday, October 31, 2018

BUKIT GASING HIKE

Dikerah naik bukit.. Sesubuh sapi'e keluar..

Assalamualaikum & Salam Sejahtera..


Tuesday, October 30, 2018

BICARA TENTANG REZEKI..

Perkongsian dari group whatsapp..

Assalamualaikum & Salam Sejahtera..



Monday, October 29, 2018

PETUA MENGUBATI PENYAKIT..

Perkongsian ilmu dari group Whatsapp..


Assalamualaikum & Salam Sejahtera..


Tuesday, October 16, 2018

TENGGOL UNDERWATER

Assalamualaikum & Salam Sejahtera..

Thank you hubby and Zharif for the photos..


Monday, October 01, 2018

SELF-DRIVE - EUROPE, SCHENGEN, SCANDINAVIA, AFRICA, AUSTRALIA, NZ, SPAIN/PORTUGAL & LAIN-LAIN NEGARA

Ada rakan bertanya bagaimana utk merancang percutian kalau memandu sendiri.. Post ni berkitar memandu ke Eastern/Central Europe memandangkan ianya proses lebih complicated dari negara lain, memasuki banyak negara yg berlainan.. Juga rough guide utk negara2 lain-nya juga.

Assalamualaikum & Salam Sejahtera..


Thursday, September 20, 2018

DAY 15 - BYE BYE ROME, ITALY.. BYE BYE EUROPE..

Day 15.. Last day in Rome, in Europe.. 23 Dec 2017.. Alhamdulillah smooth semuanya..

Assalamualaikum & Salam Sejahtera..


Keseluruhan perjalanan kami selama 15 hari..

DAY 14 - BOLOGNA TO ROME, ITALY

Day 14, 22 Dec 2017, hampir ke penghujungnya... 

Assalamualaikum & Salam Sejahtera..


Bologna to Rome, Italy.. 376km saja.. Tapi perjalanan agak lebih lama sbb ada accident & highway agak sesak.. Banyak kereta sbb dah nak hampir cuti Christmas agaknya..

Sunday, September 16, 2018

DAY 13 (Part 3) - LAKE GARDA, ITALY TO BOLOGNA, ITALY

 Assalamualaikum & Salam Sejahtera..

SALAM MAAL HIJRAH.. MOGA LEBIH ISTIQOMAH & TEGUH IMAN KITA..

Day 13 bersamaan 21 Dec 2017.. Sambungan perjalanan dari Lake Garda..


Friday, September 07, 2018

SLING BAG YANG AWESOME

Lama betul tak bersiaran.. Rinduuu semua..

Assalamualaikum & Salam Sejahtera..




Thursday, August 23, 2018

CUTI-CUTI MALAYSIA

Lama tak menumpang hubby tatkala ke kota atas urusan kerja.. Yup kalau anak2 dah besar yg sarat dgn exam, payah nak tinggalkan.. Ni pun terpaksa ikut sbb kerjanya yg terus bersambung dgn cuti sekolah & Raya Haji..

Assalamualaikum & Salam Sejahtera..


FRASER PLACE KUALA LUMPUR (FPKL)

Suka sangat sofa colorful tu..

Monday, August 20, 2018

DAY 13 (Part 2) - LAKE GARDA, ITALY

 Day 13 bersamaan 21/12/2017..

Assalamualaikum & Salam Sejahtera..


Hello LAKE GARDA..

Saturday, August 18, 2018

Sunday, August 05, 2018

DAY 12 (Part 2) - BOLZANO & RENON, ITALY

 Sambung journey 20/12/2017..

Assalamualaikum & Salam Sejahtera..


Source : Google Map

Saturday, August 04, 2018

DAY 12 (Part 1) - BOLZANO & RENON, ITALY

 Hari ke 12 bersamaan 20/12/2017..

Assalamualaikum & Salam Sejahtera..


Saturday, July 28, 2018

EX VIETNAM GATHERING

Selasa baru ni.. Melepaskan rindu.. 1997-2007 bermukim di tanah asing..

Assalamualaikum & Salam Sejahtera..


Thursday, July 19, 2018

NEW TOY IN THE KITCHEN..

Ouucchh lamanya tak update.. Nak upload foto susah sikit la guna apps Blogger ni.. Tapi blog masih kesayangan hati..

Assalamualaikum & Salam Sejahtera..

Saturday, June 23, 2018

EID MUBARAK.. SALAM SYAWAL..

Meriah.. Meriah.. Alhamdulillah..

Assalamualaikum & Salam Sejahtera.. Salam 9 Syawal..

Saturday, June 02, 2018

RECYCLE LEFTOVER FOOD & NOXXA.. SENANG..

Cepatnya masa berlalu.. Dah 17 Ramandhan kan.. Belum pun lagi ke PARAM.. Masak kat rumah saja.. Tapi kadang suami yg menyinggah cari juadah yg rare, yg hanya ada (banyak) pada bulan puasa.. Alhamdulillah semuanya just nice tanpa ada yg terbuang.. Kalau pun tak habis, terus ke magic esbox hehe (freezer)..

Assalamualaikum & Salam Sejahtera.. Moga semua happy & healthy..


Sunday, May 20, 2018

CUTI-CUTI MALAYSIA LEPAS PILIHANRAYA..

Seriously lama betul tak meronda kotaraya.. Khamis 10/5 setelah malam sebelumnya diumumkan cuti selama 2 hari maka pagi itu seawalnya kami bersiap menuju ke kota.. 


Saturday, May 19, 2018

Sunday, May 13, 2018

UBAHLAH.. MARILAH BERUBAH..

Alhamdulillah pilihanraya telah selesai. Rakyat telah berpadu utk mengubah kerajaan yg lama kepada yg baru. Kerajaan yg memerintah telah berubah, atas sokongan rakyat yg majoriti mahukan perubahan, maka, marilah kita juga sama2 berubah. Peringatan utk kami sekeluarga juga..

Assalamualaikum & Salam Sejahtera.. Moga sentiasa sihat, dimurahkan rezeki, dilindungi & dirahmati Allah..


Monday, May 07, 2018

HAPPY BIRTHDAY MY PRECIOUS..

We love you till Jannah dearest Zharif.. Moga sentiasa sihat, ceria bahagia, dimurahkan rezeki, dilindungi & dirahmati Allah.. Moga berjaya di dunia & di akhirat wahai MY PRECIOUS ANAK SOLEH..



Thursday, May 03, 2018

DAY 11 (Part 5) - Renon, Italy

  Throwback Day 11, 19/12/2017 yg lalu.

Assalamualaikum & Salam Sejahtera..


Friday, April 27, 2018

AKSHAH & HOMECOMING 2018 @ SEMSAS

21.4.2018 (Sabtu lepas) ramai2 berkumpul di sekolah lama di SEMSAS, Kuantan..

ASSALAMUALAIKUM & SALAM SEJAHTERA..


Wednesday, April 18, 2018

Tuesday, April 17, 2018

DAY 11 (Part 4) - Innsbruck, Austria

Day 11, 19 Dec 2017 ni memang pit stop.. Semua tempat pun cantik sepanjang jalan..

Assalamualaikum & Salam Sejahtera..


Monday, April 16, 2018

MEE CHAMPA (PHO VIETNAM) @ DUNGUN, TERENGGANU

Kak Su belakang rumah cuti tak mengajar hari ni sbb kena habiskan cuti sebelum pencen awal end of May. Sooo vrooomm lah kami ke Dungun..

ASSALAMUALAIKUM & SALAM SEJAHTERA.. 



Friday, April 13, 2018

SUNRISE, BLOGGERS & SURIA..

Lama tak tengok sunrise di LPT, seawal selepas Subuh sepi'e.. Semalam kisahnya ini..

ASSALAMUALAIKUM & SALAM SEJAHTERA.. Moga sentiasa sihat, dimurahkan rezeki, dilindungi & dirahmati Allah..
SALAM JUMAAT PENUH BERKAT.. 


Thursday, April 12, 2018

DAY 11 (Part 3) - Wiesing & Lake Achen, Austria

 On the way to Lake Achen.. Alhamdulillah smooth road trip & smooth semuanya..

Assalamualaikum & Salam Sejahtera..


Wednesday, April 11, 2018

Sunday, April 08, 2018

TRDELNIK PASTRY DI MYDIN SUBANG

CHIMNEY BREAD nama nya di Mydin, Subang.. Takpa janji sama walau tak 100% tak serupa.. Ampun maaf ter-DELETE post yg asal. Bila laptop legend usang dah semput, mouse pulak tersengguk2, tertekan tanpa sengaja lalu hilang terus luput.. Terima kasih atas komen2 awesome yg asal.. Ampun & maaf, huwaaaaa gerraammm jari jemari ni ter-klik delete.. 

ASSALAMUALAIKUM & SALAM SEJAHTERA.. Moga sentiasa sihat, dimurahkan rezeki, dilindungi & dirahmati Allah..