May 26, 2010

MANGGA & HANDPHONE..

Patut la banyak bebenor kerengga lately... Tak perasan pokok mempelam belakang umah dah berbuah sarat bagai... Nak kait tak masak lagi, tapi nak buat Kerabu memang cun la kot... Tapi kalau masak memang manis (last year laaa)..


Ohh kalau lah dah masak, mau teman bentang tikor, panggil kenkawan makan COLEK.. What is COLEK? Pi bukak dictionary lah..


(MY BACKYARD)
See.. see lah... So banyak sudah jatuh punya.. But I dont have the guts to go out.. Malas pakai sopan2 & malas kutip sebab the weather agak terik.. But I teropong already, memang belum masak.. Nanti kalau amik, semua buah tu pre-mature. Tak bagus untuk makan u know..!!!


And also frens who'd like to pluck these mangos.. please bring your plastic bags.. Coz I dont have much at home.. RECYCLED..!!! Dont forget ladies & gentlemen.. please RECYCLE, as much as u can..!!
(Mulanya di sini...) Hooray...!!! Hubby kasi Black Berry..!!! 2nd hand lah.. coz dia dapat yang baru.. Yes, dah pakai 2 weeks.. But kan.. but kan... I dunno lah.. Sungguh tak sheshuwai... and tak sherashi..


(Akhirnya di sini...) Aku kembali jua ke pangkuannya.. LG yang dikasihi (juga 2nd hand.. aku ni muka 2nd hand je.. hahahhaaa).. I'm used to PDA hp.. BB takde Wifi, BB takde Excel, BB punya sms tone tak best-tak kuat langsung, BB punya alarm tak banyak, BB punya keyboard tak best, BB takde auto lock.. Hahhaaa.. sebenor nya mungkin OK tapi gue malasin nak belek2 & overall BB memang tak best.. Huwa hahaha..
Kekasih sebelum LG (juga 2nd hand untuk ku).. juga bagus.. Ini sekarang, ini jadi SOS punya hp..

May 22, 2010

BAGS..

Been busy lately.. Teacher's Day @ school last Thursday. Hah, I forgot about the gifts & presents for all dedicated teachers @ school. Spent 2 days working (damn hard..!!) on the "sempoi habis" (SIMPLE) bags.. Bought the materials months ago. 14 bags, nasib dapat siap on time. Kalu tak, mau ada delay hadiah untuk cikgu2 semua..


Tengok dari jauh je la.. Tak main 2 layer, selapis je ni..Tak sangka dapat buat semua ni..

May 19, 2010

DAY 5 & 6 - BANDUNG/JAKARTA

Day 5 (last day in Bandung), check out after breakfast


May 16, 2010

DAY 4 - BANDUNG

Day 4 - Lepas breakfast kami terus ke Tangkuban Parahu.. An active volcano 30km north of the city of Bandung, located in Subang Regency (bukan Subang, Selangor), at about 2000m sea level.. 



May 13, 2010

DAY 3 - NASI GILA @ JAKARTA/BANDUNG

Pagi2 tu lepas breakfast kami redah kemacetan Bandaraya Jakarta untuk ke Pasar Tanah Abang..


May 12, 2010

MOTHER'S DAY & BIRTHDAY..

Belated... but better late than never..!! HAPPY MOTHER'S DAY TO ALL BEAUTIFUL MOTHERS OUT THERE..


May 7, 2010

DAY 1 & 2 - JAKARTA

Flight to Jakarta 4.45pm.. Weather was beautiful, clear & blue sky.. Alhamdulillah...


May 4, 2010