November 29, 2011

BAKED PASTA

Saya ditegyr seorang kawan baru2 ni.. "Badan you naik sikit.." Hehe.. Jom makan sementara selera menggunung tinggi.. Nanti takde selera, rugi tau..


November 23, 2011

BANDA ACEH DALAM KENANGAN...

 Assalamualaikum & Salam Sejahtera..

Throwback trip ke Aceh..


November 20, 2011

TEKAN MINYAK DI IBU NEGARA...

Hokey.. Sementara tunggu plumber bertungkus lumus di luar sana.. Mai la saya update story weekend in KL semalam & kelmarin.. Jumaat tu perjalanan ngalahkan taxi driver..!!

FOTO : GOOGLE
Konon cerita nak ke Jalan TAR cari tudung walaupun tudung dah penuh se-lemari.. Jalan2 tapi takde yang berkenan, ALHAMDULILLAH SELAMAT DUIT, so kami masuk SOGO..!! Prrghh, pukul 10 pagi hari Jemaat pon dah ramai manusia.. No like one... Ohhhhooo, SALE ropanya... Yes..!! Moh sopping.. Tengah jalan2 ada orang peluk dari belakang.. Ohh terkejot saya jadinya.. Kawan lama dari Vietnam rupanya.. Membawa kakak2 dari Singapura ber-sopping.. Cari kerusi, order Teh Tarik dalam SOGO tu & kami borak lebih sejam...!! 12.30pm kami peluk2 bye2.. Aikk, hilang nak sopping... ALHAMDULILLAH SELAMAT DUIT LAGI..

FOTO : GOOGLE
Then off to IKEA... Ohhhh sangat rindu sama IKEA... Banyak barang nak cari.. Tapi hampa sebab ada yang  takde stock.. Capai apa yang patut je lah sebab lunch hour kat IKEA esp Jemaat, gila penoh dengan manusia..!!! Lari... Lari... No like many people..


Cabut pi Ampang.. Pi PAK KOPITIAM.. Korean HALAL Restaurant..  Sangat rindu.. 


Raddish Kimchi..


Mixed Salad


Cabbage Kimchi


Hot-Teok.. Doh macam roti canai, dalam tu caramel + kacang.. Ala2 Apam Balik la..


BIBIMGUKSU... Cold Noodle + Korean Red Pepper Paste.. Sedaaapppp..!! 


Agenda utama.. Bersua-temu dengan SHIDAH ~ BLOG DAIRI MAMA  
Sungguh gumbira dapat bertemu empunya diri.. Seronok bukan kemain tau.. Sweet & nice. Lemah lembut orangnya.. So segan lah saya.. Kesudiannya nak bertemu, its an honour..!!! Kami borak2 macam tak cukup masa.. Pastu kena bersurai jugak.. Masing2 ada hal.. TQs for your time Shidah..!!! ZARIN pulak busy dengan birthday party, mesti lagi seronok kalau dia ada...


Pastu zooommmm to KLCC amik hubby yang menunggu.. 


Zaaaaassss pulak ke Sunway Pyramid.. 


Anak2 sibuk ya amat nak mencari SUPRA SHOES...!! Haper ke jenama SUPRA tu..??? Tak pernah dengor ler.. Supramaniam yang buat ke brand ni..?? Kalo BATA tau la... Dah dapat sorang sepasang nasib harga murah, kami cabut ke rumah adik @ Bandar Botanic.. Mandi2 and tidor..!! Penat sey...!! 
*
KL - Sogo - Ikea - Ampang - KLCC - Sunway - Klang... Boleh jadi taxi driver kan..!!
*
Sabtu tu lepas BRUNCH, terus balik Kuantan visit mak.. Lepak sampai petang & balik Kerteh... Home sweet home..!!!

November 16, 2011

RUMAH SAYA ADA SWIMMING POOL....!!!

Mari kawan-kawan... Mari berenang FREE kat rumah saya....!!! Mari semua... Mari berenang bermacam2 style kat pool ini... Seronok tau... Nak makan minum dalam pool ni pon boleh je.. Takde orang nak marah pon...


Memang sentiasa idam-idamkan serta berangan2 jenin sebuah rumah dengan swimming pool....!!! Keep dreaming baby...!!! Huwa hahaaa.... Cuma semalam, sebahagian dari mimpi ini menjadi kenyataan...!!


Haaa....!!! Amik ko... Bil air bulan ni RM361.00.... Prrgghhhh... Macam bil rumah orang ada swimming pool je kan.. Entah2 depa bayar kurang dari tu... Hangin ni, mana datang beratus2 tu..?? Biasa nya belas2 je.... 


Tengok ni.. Depa duduk Selangor bil air sen2 je tau... Moh kita pindah Selangor...!!!


Atau pon depa charge kami banyak sebab hubby suka nyelam...??? Tadak jumpa meter air kat laut tu pon... 


Menunggu pihak berwajib seharian dari pagi tadi... Tak sampai2 jugak untuk tengok masalah ni... Akhirnya tutup je meter tu... Guna je la air tangki sampai habis, sat lagi kita bukak meter balik... 


Camna la aku tak jadi tigress...!!!! Mengaum siang malam...!!!

November 14, 2011

GOSSIP TERKINI.... KEPALA TER-UMBANG AMBING vs NASI AMBENG...

Fuuuuhhhh... Nak salah kan siapa ni..?? Sendiri punya molot, sendiri tanggung la kan... Sendiri punya kepala, sendiri lah yang jaga kan...


Kalo nak aman damai, jaga molot tu betol2.. Takde la nanti menyusahkan orang.. Akibatnya badan jugak binasa... Kepala jugak yang go up & down..


Lembu di-korbankan.. 
Makan & makan tanpa segan.. 
Kepala pon macam di awang-awangan...
Maka kisahnya, tanggung lah empunya badan...
Tiada guna sesalan..
Tunggu.. Kolesterol kita check minggu depan..
Ngeh, ngeh....
*
Yey, yey.... Ada kawan bikin majlis baca Yasin bersempena anak nya menduduki SPM.. Molot ini tak tahan menahan nya...


Yezzzaaa...!! Akak ni terer buat NASI AMBENG.... Me one of the Masterchef's crew yang perasan... So amat busy sampai lupa bawak camera.. Daun2 pisang tu kan, kita yang potong.. Kita pon curi foto ni..


Best tau.. Kalo tak makan kat situ, akak tu kasi bekas untuk tapau.. Marbeles..!!! Sebab saya crew, makan boleh, tapau pon boleh... Ahaks...!!!


Foto2 dicuri dari FB Chef Hanieliza... TQs Kak Liza yang sokmo busy nya tu.. Cuti sekolah ni dia akan lagi busy, merantau se-antero Malaya untuk demo masakan.. Will miss you...!!!

November 2, 2011

PULAU WEH (PULAU SABANG), ACEH ~ KENANGAN SELUAS PEMANDANGAN..

Pulau Weh namanya terkenal di kalangan rakyat Malaya... Pulau Sabang pula digelar oleh rakyat Indonesia.. Keduanya pulau yang sama.. Pulau ini telah dijadikan tempat transit Udara & Laut membawa bantuan untuk korban TSUNAMI di daratan Aceh..