Wednesday, October 30, 2013

DAY 12 & 13 ~ STOCKHOLM - COPENHAGEN (FINAL)

Assalam & Great Day All... Day 12 (5 Jun) & 13 ni merupakan perjalanan paling jauh memandu, jugak pemanduan terakhir lah kiranya di bumi Scandinavia ini.. Asalnya sebelum book hotel dulu, nak tidur 1 malam di Jonkoping, namun begitu hubby kata teruskan je lah sampai ke Copenhagen.. Sebab ada tempat menarik tak habis visit di Copenhagen..


Tuesday, October 22, 2013

MY JOURNEY : 9 HARI = 3500KM..

Assalam & Selamat Sejahtera All...!!!
MOGA IBADAH KORBAN  KITA SEMUA DITERIMA ALLAH..
Dah belated namun kita berdoa lah sentiasa.. Also moga semua sihat & ceria sentiasa.. Been away for quite some time & sangat2 rindu sama ini blogsphere... Rindu sama kamu, dan kamu, dan kamu yang membaca... Sana sini, buat itu ini.. 
***
11-12 Okt > KL
15 Okt > Kuantan
16-17 Okt > KL
18-19 Okt > Kota Bharu

Kalo tengok meter kereta, memang kurang lebih 3500km lah semua tu.. Tak lama lagi kena hantar servis lah.. Mesti uncle kat workshop tu nganga lagi.. 2 bulan = 10,000km hahaa... Dia ingat hubby keje salesman sebab meter gerak macam kapalterbang.. Below, sila lah layan foto boring antara 11-19 Okt baru2 ini...


SWEETREE, Ampang.. Mentekedarah Korean Food... Setelah sekian lama..


Grocery Shopping : Korean


LONTONG KLANG... Yummeehh..


Mak & adik2 lepak weekend & RAYA HAJI @ KERTEH..
Si anak menanti apak ber-SMS dgn sabar..


Sebenarnya apak yang berpuasa kena dera dgn anak pompuannya..
Pagi, tengahari & petang..


Lunch @ Home for the kids yang tak berpuasa hari tu.. Sonang kojo omak2 nyo...


MENU BUKA PUASA : Korean Seafood Soup
Orang KL lepak Kerteh dah habiskan stok barang Korea saya....!!!!! 


From my lovely SIL..


ROTI PAUNG now in KERTEH...!!! My adik2 borong semua ni.. More than 20 rasanya...


NASI DAGANG BANJIR.. My fav..!!!
Menu RAYA HAJI also untuk adik2 tapau to KL.. Yummehhh walopon supplier biasa tak buat..


KL : Sewaktu ronda2 cari makan..


Got this...


KINOKUNIYA..
Haahh... Buku ONE DIRECTION... Tengok je lah ya...


Cari port masing2 sementara tunggu apak meeting...


Omak pon cari port mentelaah buku2 yang disukai... Penat bersila, lonjorlah kaki ya... Sila abaikan kaki yang usang itu..


KOTA BHARU.. 
Last visit 4 years ago... Atas sebab kepenatan & terasa badan bagaikan sayur yang disalai, masa dihabiskan dalam bilik hotel je, also dewan majlis sahaja..


NOODLE STATION, KOTA BHARU
Nasib dekat dengan hotel je.. 


Yummeehhh sangat2 masa kepanasan... 


Tasty also...


MAJLIS yang meraikan pekerja2 yang telah lama berkhidmat.. 4 jam lebih dalam dewan, keras tulang pinggang & pinggol..


Hilang semuanya dengan alunan merdu JAMAL ABDILLAH... Awat dia tak cabut spek..?? Mantap suaranya.. First time very close & tengok Live.. Meremang jugak bulu roma bila dia nyanyi tang chorus lagu2 esp SENANDUNG SEMALAM yang dia menang Bintang RTM dulu... 


Also ada RAHIM MAAROF.. Tapi JAMAL ABDILLAH much better lah..
Habis majlis terus zroooommm balik Kerteh.. NO Pasar Khadijah, NO Wakaf Che Yeh... NO Pantai Cahaya Bulan... Next time babe...!!! Gue kepenatan bangat deh... 

Wednesday, October 9, 2013

DAY 11 ~ STOCKHOLM, SWEDEN

AsSalam & Good Day All... Day 11 (4 Jun 2013) tu kami tak check out lah sebab dah book 2 malam @ Galo Havsbad Camping Site tu.. Nak jalan2 & tidur Stockholm 2 malam... 


Tuesday, October 8, 2013

SELASA YANG SEDIH...


Alhamdulillah... I am blessd with lovely family & wonderful friends.. Thanx for coming... Love uol..!!!