Monday, April 16, 2018

MEE CHAMPA (PHO VIETNAM) @ DUNGUN, TERENGGANU

Kak Su belakang rumah cuti tak mengajar hari ni sbb kena habiskan cuti sebelum pencen awal end of May. Sooo vrooomm lah kami ke Dungun..

ASSALAMUALAIKUM & SALAM SEJAHTERA.. 



Yummeehhh mmg sebiji rasa Pho Vietnam.. Rasanya owner ni pun asal dari Vietnam.. Dialek bahasa macam warga Kemboja pun ya. Apapun kita semua serumpun je..


Hhmmm tak terkata bau yg sedappp..


Rasa mcm kat Vietnam je.. 


Yang lain & yang tak ada dari set asal Pho Vietnam tu ialah cili & kicap pekat tapi ini pun dah awesome.. Daun Ngo Gai panjang2 berbau semacam tu pun tak ada tapi prgghh yang ni dah memadai, Alhamdulillah..


Ramai peminat Mee Champa, selalu penuh..


Best makan tepi laut..


Cuaca pun awesome Alhamdulillah..


Siap makan nak ke Pasar Dungun cari ikan udang sotong..


Biru nya air laut..


KEDAI MAKWAN MEESUP MELAYU CHAMPA..
Lokasi kedai berhampiran UITM Dungun, memang di tepi laut aje nya.. Nampak signboard tu..


Subhanallah cantiknya..


Belakang tu jalan menghala ke UITM Dungun..


Cantikkkk..



Nampak Pulau Tenggol nun jauh di tengah laut..




Bye bye Dungun jumpa lagi lain kali In syaa Allah.. Alhamdulillah smooth trip..

5 comments:

aziekz said...

Sedapnyeeee..kena pergi ni...dh lma plan nk g mkn..tp tak terpegi..
Skli tgk gmbr..adui

nohas said...

bestnya tepi laut..bersih kawasannya..
masa gi HCM, mmg pulun mkn pho setiap hari...jauh no nak gi Dungun..huhu..

Acik Erna said...

Memang sungguh cantik gambar2 yang mulan ambik dan kongsi disini

Scdha Sein (SS) said...

Agak berzaman jugak SS tak ke Ganu...

m.u.l.a.n said...

Aziez: Mesti pergi nanti hehe..

Nohas: Betul tu kat HCMC mmg makan tiap hari.. Tho Dungun dekat dlm 40km tp takde pi tiap minggu pun hehe..

Acik: Utk kenangan sendiri jgk ni acik.. :)

SS: Mai la bila free.. :)