Saturday, July 28, 2018

EX VIETNAM GATHERING

Selasa baru ni.. Melepaskan rindu.. 1997-2007 bermukim di tanah asing..

Assalamualaikum & Salam Sejahtera..



Subhanallah.. Cantiknya langit nan biru..


Bila fly sorang, dapat lah window seat. Kalau dgn anak2 mau la kena mengalah..


Memang mata terpaku je menikmati ciptaan Ilahi..


Fly daytrip je.. Kerteh to Subang. Kak Ida datang pick up.. Straight to rumahnya di Subang..


From Mek Zana.. Selalu tengok kat IG nya haaaa this time dapat lah santap sepuasnya..


Cik Pah bawak all the way from Putrajaya tapi Pah beli di area Bangi.. Memang sedap sangat Nasi Kerabu Daging Bakar ni.. Pah kata dekat Inspen Bangi..


Buah2 pun best best sbb saya malas kupas buah.. Hehee.. Makan tak banyak mana.. Bercerita tanpa henti..


5 of us.. 1997-2007.. Susah senang sedih gembira di tanah asing.. Saya paling terasa sbb pregnant first baby di Ho Chi Minh City, tanpa mak.. Setelah bertahun2 tanpa cahayamata.. Anak kedua juga sama, pregnant di sana.. Mabuk laut, mabuk gunung semua dgn mereka lah..


Mereka lah kawan, kakak, adik, mak ibaratnya.. Moga ukhuwah kekal ke Jannah.. Usaha berjumpa sementelaah Massnie balik bercuti dari Tanah Arab..


Jam 4pm ke airport Subang.. Flight 5.10pm.. Alhamdulillah masih dapat menikmati indahnya ciptaan Ilahi..


Pantai Kerteh.. Camni rupanya..


Weather tak berapa terang.. Cuaca tak menentu.


Ohh thats Bandar Baru Kerteh..


Takde la besar mana Kerteh ni..


Foto2 kenangan lama, setelah balik Malaysia..


Pah & Zana datang visit seusai ibadah Umrah sewaktu kami masih menetap di Cyberjaya..


Once upon a time, saya belum ada anak..


Di HCMC.. Sewaktu wedding anak Makcik Phatima, one & only nanny kami selama 7 tahun..


Massnie datang visit kami tatkala Pah juga menetap di Kerteh ketika itu.. 


Farewell kawan2.. Antara aktiviti di HCMC dulu.. Saya belum ada anak.. 


Tea at my place, NORFOLK APARTMENT, HCMC.. Hehe muka poyo belum ada anak juga.. 


Meraikan wedding Zaki anak Kak Siti.. Mostly kami semua dah balik Malaysia ketika ini.. Dari anak2 kecik, hinggalah ke gerbang perkahwinan... Tak kira bangsa & agama, kami tetap akrab bagai keluarga.. Sememangnya keluarga.. KELUARGA VIETNAM..

5 comments:

Azian Elias said...

seronok kan bila dapat kumpul2 balik. mcm2 cerita dah pasti.

aizamia 3 said...

Moga jalinan persahabatan kekal hingga ke akhir hayat dan moga semuanya sihat dan kuat dalam meledani rutin harian.

Eita Pengedar Vivix Shaklee said...

seronoknya laaa haiiii....lama dah tak travel ni

Azah Rahaman said...

bestnya travel! :D

m.u.l.a.n said...

Kak Yan: Betul tu seronok ingat cerita lama apa lagi masa belum ada anak..

Aiza: Aamiin

Eita: Mmg seronok tapi ni pi jumpa kawan lama lagi seronok

Azah: Tengok langit pun cukup mmg seronok