Thursday, December 13, 2018

DAY 2 (Part 1) - BARCELONA TO VALENCIA, SPAIN

Day 2, 6 Dec 2018.. Alhamdulillah dapat duduk pilih gambar utk update blog..

Assalamualaikum & Salam Sejahtera..


Perjalanan utk hari ke 2.. Pagi2 dah siap, nak singgah Valencia sebelum ke Murcia utk bermalam..


Alhamdulillah ada mentari selepas hujan..


Sejuk & sunyi.. Kalau musim Summer pastinya sesak Camping Tres ni..


Bye dulu, last day nanti jumpa lagi..


Kereta dah banyak, masing2 nak ke tempat kerja pastinya.


Sinaran mentari di sana..


Doa moga smooth semuanya..


Love the colors..


Lain negara, lain lah pokok2 nya..


Plaza Tol pertama.. Nak cepat sbb masa limited, ada kala kami lalu highway..


Alhamdulillah cuaca cantik..


To Valencia...


Langit biru cantik..


Sunyi jalan nya..


Takde pulak tempat stop nak shoot photo sungai besar ni..


Hello Valencia.. Misi mencari parking..


Cantik binaannya..


Sempit ya amat jalannya..


Dapat parking maka nya berjalan lah kita nak ke 


PLAZA DE LA REINA


MICALET TOWER di belakang tu..


Best je jalan2 sini sbb sejuk..


Sambung perjalanan kaki..


Celah2 bangunan pun ada mural unik2..


Tak ubah macam janitah cross stitch..


Asal ada spot yg unik maka pause lah perjalanan..


Lagi..


Fresh betul bunga nya..


Nearing the market..


Colorful senibinanya..


Candid tak candid la kalau daddy yg snap photo..


MERCAT CENTRAL VALENCIA

Mercado Central or Mercat Central is a public market located in across from the Llotja de la Seda and the church of the Juanes in central Valencia, Spain. It is one of the main works of the Valencian Art Nouveau. (Wikipedia)


Cantiknya kubah dari dalam..


Terpesona sungguh..


One click..


Bersih pasarnya walaupun bercampur yg mentah dan kering..


Yang ni kami borong..


Next jalan2 luar area market..


Alhamdulillah cuaca cantik..


SANTOS JUANES

A Roman Catholic church located in the Mercat neighborhood of the city of Valencia, Spain. The church is also denominated the Real Parroquia de los Santos Juanes (Royal Parish of the St Johns) or San Juan del Mercado (Sant Joan del Mercat in Valencian or St John of the Market) due to its location adjacent to the city Central Market and facing the Llotja de la Seda building.


Setting meja makan outdoor siap dengan blanket sbb sejuk cuaca nya..

Alhamdulillah smooth journey & sight seeing area market..

4 comments:

dear anies said...

nampak bersihlah bandar valencia ni... ada pegi stadium dia x? hehehe

m.u.l.a.n said...

Anies: Stadium tak sempat pergi tp dah target stadium lain hehe

nohas said...

cantik..banyak historical buildings..

m.u.l.a.n said...

Nohas: Subhanallah mmg cantik