Tuesday, November 27, 2018

NASI BAMBOO SG KLAH

Tak terkata gembiranya dapat ke sini tatkala kedai belum buka.. Parking pun selesa belum banyak kereta.. Update dari hp je ni maka abaikan kekurangannya..

Assalamualaikum & Salam Sejahtera..



Sementelaah ke Perak hantar anak balik asrama, kita jengah dulu kedai tersohor ni. Dulu masa mai penuh sarat sesak dgn rakyat jelata..


Baunya memang menusuk kalbu.. Kami tiba 9.45 pagi mmg belum boleh beroperasi.. 10.30 katanya maka kami pun ronda2 dgn aman menjejaki tiap sudut Nasi Bamboo ni..


Lupa nak tapau, sempat ambik gambar je..


See see ruang makan masih kosong..


Lauk pauk masih sedang dihidangkan.. Setting bahagian lauk pauk berubah sikit dari sebelumnya namun lebih mudah..


Ours..!! Nasi Bamboo wajib.. Sayur masak lemak dgn telur itik..


Ikan Keli bakar dgn air asam + Kerabu Pegaga


Talapia Bakar & Kambing Bakar


Ayam Kampung bakar dgn Sambal Kicap.. Semua mmg sedapp tak terkata..


Alhamdulillah kami diiiznkan ke sini.. Alhamdulillah solo drive semalam 500km daytrip safe & smooth.. Alhamdulillah..

4 comments:

Azah Rahaman said...

alah lapar pulak tengok gambar ni. hahaha

m.u.l.a.n said...

Azah: Mmg sedap semuanya Alhamdulillah

Jari Manis said...

masya Allah..menu lauk pauk memikat jiwa..jah la plak kalau nk pegi mkn kat sana..dorang x de bukak cawangan area kl ke nasi bamboo ni

m.u.l.a.n said...

JM: Mmg lauk pauk awesome.. Pd signboard dia tulis mmg takde caw lain, yg tu satu je..