Tuesday, April 17, 2018

DAY 11 (Part 4) - Innsbruck, Austria

Day 11, 19 Dec 2017 ni memang banyak menyinggahnya.. Semua tempat pun cantik sepanjang jalan..
Assalamualaikum & Salam Sejahtera..



View dari dalam kereta.. Gerramm je nak berhenti tapi nak singgah Innsbruck jugak..





Hello INNSBRUCK..




All covered with snow.. Memang sejuk walaupon cuaca terang.. Jalan-jalan dari parking lot..


LANDESTHEATER
The Tyrolean State Theatre in Innsbruck (German: Tiroler Landestheater Innsbruck) is the state theatre in Innsbruck, Austria, located near the historic Altstadt (Old Town) section of the city. The theatre is surrounded by Imperial Hofburg, the Hofgarten, and SOWI Faculty of the University of Innsbruck. The main theatre has about 800 seats and the studio theatre in the basement has around 250. Plays, operas, operettas, musicals and dance theatre are performed at the theatre. (Wikipedia)


Ok memang terpegun tengok sbb tak pernah tengok.. 


Alhamdulillah cuaca sangat cantik..







Subhanallah cantikkkk sangat..


INNSBRUCK BRIDGE


Subhanallah cantiknya..





Macam-macam lah aksi nya ketika menahan kesejukan masing2..


Boleh lama lepak sini sbb cantikkkk sangat tapi sejukkkk..



Bukan senang nak berfoto berdua camni.. Hahaa couple tua..


Memeriahkan Christmas Market di Innsbruck..


KIACHL
Knieküchle is a traditional German fried dough pastry that is very popular in Old Bavaria, Franconia, Western Austria and Thuringia. Depending on region it has several other names, including Auszogne, Krapfen, Küchl, or Rottnudel. In Austria its name is Bauernkrapfen or Kiachl. (Wikipedia)

Macam adunan donut tapi bentuk mangkuk leper, digoreng dan diletak Jem atau Jeruk Kobis..


Jumpa Kedai Halal tapi tak ada apa nak dibeli..


Alhamdulillah smooth semuanya.. Alhamdulillah kami diizinkan ke sini..

5 comments:

Azian Elias said...

seronok tgk gambar2 awak.
terus macam teringin nak travel waktu winter.
tapi akak kurang tahan kalau terlalu sejuk ni.

Acik Erna said...

Alhamdulillah dapat dah masuk blog mulan..daiat la tengok gambar2 cantik yang mulan kongsikan

dear anies said...

kalau laa kt malaysia view dia pun mcm ni hehe...

Farikica said...

Rasa pon mcm donut ke kuih Knieküchle tu? hehehe.. Inssbruck ni muka bumi bergunung-ganang kan.... putih ja salji...

m.u.l.a.n said...

Kak Yan: Mmg tak tahan sejuk tapi nak jgk rasa :)

Acik: Ni pun simpan utk kenangan kami.. Alhamdulillah diizinkan sampai ke sana

Anies: Malaysia pun byk tempat cantik

Fari: Haa aahh mmf mcm donut je.. Betul betul Austria mmg bergunung2 cantik..