Sunday, September 16, 2018

DAY 13 (Part 3) - LAKE GARDA, ITALY TO BOLOGNA, ITALY

Tetiba rindu trip yang lepas... Ok lets sambung cerita journey utk disimpan sebagai kenangan..

Assalamualaikum & Salam Sejahtera..

SALAM MAAL HIJRAH.. MOGA LEBIH ISTIQOMAH & TEGUH IMAN KITA..

Day 13 bersamaan 21 Dec 2017.. Sambungan perjalanan dari Lake Garda..



Destinasi setersunya ialah Bologna.. Bermalam utk satu malam saja.. Perjalanan dah hampir petang sbb lama spend di Lake Garda, juga santai2 je drive dari Renon awal pagi nya..


Jarak tak jauh mana tapi keadaan peta topo yang berada di tanah tinggi.. Biarlah lambat pun sbb view sangat awesome..


Toll Plaza..


Yezzaaa Helloooo Bologna..!!


WE BOLOGNA HOSTEL

Source : Booking dot com.. Featuring free WiFi and air conditioning, We_Bologna is located 801 m from Bologna Train Station. Offering both rooms and dormitories, the property is complete with a 24-hour front desk and a bar.

While rooms are en suite, dormitories at the hostel come with a shared bathroom. Private bathrooms are fitted with a shower. Some rooms features bright colors and offer a wardrobe, refrigerator and kettle.


Love the color..


Check in dulu ya..


Dedaunan kering bertaburan..


The Lounge/Lobby


Tangga ada.. Lift pun ada..


Boleh order coffee.. Not free..


Yeeeyy our room.. 2 bunk beds..


Coffee & Maggi session here.. Nak habiskan stok..


Cool room..


Each bed ada reading light, 2-3 plug utk charge.. Tak yah gaduh2.. 


Best hostel so far.. Yeeaahhh ada attached bathrom.. First time for us.. Sebelum ni hostel punya bathroom semua di luar kena kongsi2..


Located betul2 di main door.. Tempat gantung baju & storage bench..


Hhhmm berkenan la pulak..


Nak ronda bandar kejap..


Kepenatan sebenarnya..


Sebelum keluar tu explore hostel ni dulu.. The dining hall..


Bersih & kemas..


Ada loker tempat simpan food kalau tak nak letak dalam bilik.. Fridge pun boleh guan utk store food, tapi kena letrak label & bila mula dibuka.. Takut food rotten..


Fuuhhh packed jugak jalannya..


Ronda2 snap photo dari dalam kereta..


Masalah tak dapat nak explore banyak di Bologna masa tu sbb parking susah ya amat.. Kereta super duper banyak on the road, silap tak amik train..


Lagipun kepenatan juga.. Memang Bologna ni kami singgah utk tidur saja, takde plan nak explore.. Sebab dah tau masa tak cukup.. 4,30pm dah nak Maghrib.. Bercuti masa Winter camtu lah.. Masa yg singkat tak macam musim Summer yg panjang.. Apapun memang bersyukur sangat, sbb smooth semuanya..


13 hari perjalanan.. Hampir ke penghujungnya... Alhamdulillah diizinkan Ilahi menikmati bumi yg indah ini..

2 comments:

Siti Yang Menaip said...

disebabkan tak pernah study pasal Italy lagi jadi krik2 sket tengok nama tempat. dalam peta tu tau Venice ja hehehe.. menariknya journey ni permandangan lawa2. semoga CT pun one day Allah izin dapat kesana =D

m.u.l.a.n said...

Siti: Insya Allah Siti akan sampai nanti