Sunday, September 16, 2018

DAY 13 (Part 3) - LAKE GARDA, ITALY TO BOLOGNA, ITALY

 Assalamualaikum & Salam Sejahtera..

SALAM MAAL HIJRAH.. MOGA LEBIH ISTIQOMAH & TEGUH IMAN KITA..

Day 13 bersamaan 21 Dec 2017.. Sambungan perjalanan dari Lake Garda..


Destinasi setersunya ialah Bologna.. Bermalam utk satu malam saja.. Perjalanan dah hampir petang sbb lama spend di Lake Garda 


Jarak tak jauh mana tapi keadaan tapi keadaan jalan yg berliku juga di kawasan tanah tinggi


Toll Plaza..


Hello Bologna..


WE BOLOGNA HOSTEL

Source : Booking dot com.. Featuring free WiFi and air conditioning, We_Bologna is located 801 m from Bologna Train Station. Offering both rooms and dormitories, the property is complete with a 24-hour front desk and a bar.

While rooms are en suite, dormitories at the hostel come with a shared bathroom. Private bathrooms are fitted with a shower. Some rooms features bright colors and offer a wardrobe, refrigerator and kettle.


Love the color..


Check in dulu ya..


Dedaunan kering bertaburan..


The Lounge/Lobby


Tangga ada.. Lift pun ada..


Boleh order coffee.. Not free..


Our room.. 2 bunk beds..


Coffee & Maggi session here.. Nak habiskan stok..


Cool room..


Each bed ada reading light, 2-3 plug utk charge.. Tak perlu berebut.


Best hostel so far.. Yes ada attached bathrom.. Sebelum ni shared bathroom hostel semua di luar bilik.


Located betul2 di main door.. Tempat gantung baju & storage bench..


Nice design kan


Nak ronda bandar sekejap..


Kepenatan sebenarnya..


Sebelum keluar explore hostel ni dulu.. Kitchen/Dining Hall.


Bersih & kemas..


Ada loker tempat simpan food kalau tak nak letak dalam bilik.. Fridge pun boleh guna utk simpan makanan, tapi kena letak label & tarikh dibuka. 


Petang, waktu habis bekerja.




 Memang Bologna ni kami plan singgah utk tidur saja, takde plan nak explore sangat


13 hari perjalanan.. Hampir ke penghujungnya... Alhamdulillah diizinkan Ilahi menikmati bumi yg indah ini..

2 comments:

Siti Yang Menaip said...

disebabkan tak pernah study pasal Italy lagi jadi krik2 sket tengok nama tempat. dalam peta tu tau Venice ja hehehe.. menariknya journey ni permandangan lawa2. semoga CT pun one day Allah izin dapat kesana =D

m.u.l.a.n said...

Siti: Insya Allah Siti akan sampai nanti