Thursday, September 20, 2018

DAY 15 - BYE BYE ROME, ITALY.. BYE BYE EUROPE..

Day 15.. Last day in Rome, in Europe.. 23 Dec 2017.. Alhamdulillah smooth semuanya..

Assalamualaikum & Salam Sejahtera..


Keseluruhan perjalanan kami selama 15 hari..


Merangkumi 8 buah negara..


Nasi Briyani dinner semalamnya yg tak berhabisan.. Banyak sungguh portionnya.. Reheat for breakfast.. 


Semua perasan macam rumah sendiri, semua tak nak balik.. Its quite cheap rumah ni. Tak sampai RM300 utk sebuah rumah..


Enjoying semuanya sampai tak mau bangun2.. Lepak2 saja tak ada nak rushing sbb dah nak balik..


The residential area..


Best sangat...


Jiran tetangga..


The backyard.. Nak jugak post lagi sbb enjoy sangat duduk sini walaupon 1 malam saja..



Syok kan... 


View the whole unit dari backyard..



Ok its time to say goodbye..


Gonna miss you..


Rome memang sesak sikit jalan nya..


Bye bye..


Last but not least.. 


CASTEL ROMANO SHOPPING OUTLET.. 


Mencari grocery shop sebenarnya.. Nak cari coffee, tea, spices dl


Besar kawasannya.. 


The Map...


Ok off to airport..


To FIUMICINO AIRPORT..


Bye bye..


Sedih pilu jugak nak kena balik..


Cantik pokok tu..


Will miss you FK 077TJ.. Thank you so much for being with us selama 15 hari merentasi 8 buah negara.. 


Untuk trip ni, kami terpaksa email/webchat dgn banyak car rental company utk memastikan kereta dari Rome boleh memasuki kesemua negara yg akan kami lalui.. Dari banyak2 car rental company, SiXT saja yg allow keretanya masuk kesemua 8 negara.. 


Alhamdulillah semua clear sewaktu return... Kotor tak apa, memang tak kena basuh pun..


Thank you for the awesome service..


Time to membungkus.. Pink oihh plastic nya..


Alhamdulillah tanya sana sini jumpa bilik solat..


Bersih & kemas..


Bersih..


Some infos..


Ruang perempuan..


Ruang lelaki..



Memang sangat puas hati..


Ronda2 airport.. Yes jumpa mixed herbs etc


Balik2 movie Korea jgk lah yg ditonton..


Almost full.. Year end holiday. Dah nak cuti Christmas kan..


Transit in Dubai 6 jam.. Cari tempat tidur..


Sambil2 cuci mata..


Its time.. Farewell to our vacation.. 


Kenyang betul naik Emirates ni.. Sedap semua, Alhamdulillah


Alhamdulillah smooth semunya.. Alhamdulillah kami diizinkan menikmati keindahan bumi Ilahi.. Moga sahabat2 dikasihi juga akan sampai ke sana satu hari nanti, Insya Allah.. Aamiin..

Thank you for dropping by.

10 comments:

aizamia3 said...

Nak kena baca entry2 sebelum ni.. belum sempat lagi ni haa.. ;)

m.u.l.a.n said...

Aiza: Hehe terima kasih singgah sini..

ray said...

wahhh bestnye. i wonder when will i be able to go there. will i ?

kak ina kl said...

kamu dah pindah balik ke pantai timur ek.
Seronok dapat jalan 8 tempat sekali harung.

m.u.l.a.n said...

Raydah: Insya Allah satu hari nanti sampai.. Aamiin

Kak Ina: Huwaaaaa sedih kena pindah balik...

dear anies said...

murahnyaaaaaaa kalau sy pun sy x nk blk hahaha

ejulz said...

wahhh.. best.. tak berpeluang g sana.. hehe

ejulz follow sini. harap sudi follow http://ejulz.blogspot.com tq :)

m.u.l.a.n said...

Anies: Kaann mmg tak nak balik

Ejuz: Insya Allah sampai nanti Aamiin

nohas said...

bagus airportnya..ada tempat solat yg selesa..

menariknya Eastern Europe...

m.u.l.a.n said...

Nohas: Tu laaa seronok ada surau selesa kat airport