Wednesday, December 12, 2018

DAY 1 - KL - DOHA - BARCELONA.. QATAR AIRWAYS AWESOME..

 Hari ni dapat duduk kejap pilih foto yg 2000 lebih tu.. 

Assalamualaikum & Salam Sejahtera..

DAY 1 - 5 Nov 2018..


Macam biasa satu beg besar khas utk food lah..


3 bag yg besar dalam 45kg utk ke Spain & Portugal.. 1 luggage kecik utk ke KL, 1 lagi luggage kecik utk gegirl yg kena pi lawatan Pengawas ke JB balik nanti dari Spain.. 


Doa sentiasa agar dipermudahkan.. Aamiin.


Father & son pakai track bottom je & long sleeve T-shirt.. Omma & gegirl pakai jeans & T-shirt lengan panjang..  


First time nak naik Qatar Airways.


Flight 2am.. Bercengkang mata lah kejap though mengantuk ya amat..


Kami 4 beranak.. Boot cokelat tu dah 11 tahun beli masa duduk Ho Chi Minh City, sebelum pi Melbourne tahun 2007. Dah pernah terlopong terkopak masa di Dubai Airport. Ikat dgn getah, then balik pi hantar jahit.. Suka sbb dalam ada wool kaki tak sejuk..


 Asalnya kami check in online, tengok2 dah dapat seat. Tak dapat dekat2.. Jauh2 sangat ke depan ke belakang. Kami call Qatar Airways office, bagitau pasal seat yg dah siap dapat. Alhamdulillah diorang ni baik amat tolong settlekan.  Alhamdulillah Doha to Barcelona pun diorang tolong carikan..


 Business Class di depan sana. 


Nak tengok movie bagai, screen tu rendah sikit sbb dia dari tepi seat tak macam kalau screen belakang seat depan kan. But its ok dah malam pun memang nak tidur je..


First time in Doha..


 Dubai lagi besar kot.  


Bagus QA ni dapat toiletries kit.. 


 Cheese..


Train to another terminal..



Bye bye Doha..


Dapat seat depan jugak.. Spacious la sikit utk kaki daripada seat belakang..



Makan tidur tengok movie, makan tidur tengok movie..


Arrived 2pm 5 Nov.. Terus amik kereta sewa.. 


Alhamdulillah smooth semua..


Dah book cabin at CAMPING 3 ESTRELLAS.. Marsha kata estrellas tu star, 3 bintang la kot nama camping area ni.. Sbb sampai pukul 2pm, surely 3pm baru siap so cari accomodation yg dekat airport, 6.5 km je.. Lagipun esoknya pagi2 dah nak gerak. Murah pun murah..


The Reception..


Suka camping area sbb banyak pokok & luas tempatnya..


Siap amik kunci & towel (kena bayar EU1 selai sbb malas bawak, sini je yg takde towel, tempat lain ada sedia towel)


Yes our cabin for 1 night..


Our neighbor


Macam Tiny House kat Chanel FYI/HGTV..


Park sebelah cabin..


Kids' room


Meja makan..


Dapur


Master Bedroom


Tiny bathroom, toilet asing lupa amik foto..


Cabin sebelah..


Siap solat pi Carrefour cari roti, telur, jus & buah.


Wooww macam2..


Wajib beli....


Macam2 jenis roti..


Masak nasi for dinner. Panaskan lauk Brahim.. Goreng telur dadar.. Siap & kenyang..
Alhamdulillah smooth semuanya..

4 comments:

dear anies said...

ada bw blk x mknn dlm beg tu? ke semua habis di telan spnjg kt sn? hehehe

m.u.l.a.n said...

Anies: Hahahaa selalu tinggalkan pd hari terakhir tu mcm telur, gula. Tapi kalau yg rasa org sana tak makan, bawak balik lah..

nohas said...

track bottom, t-shirt mmg selesa utk long distance flight..

m.u.l.a.n said...

Nohas: Kaannn tu la rasa menyesal pulak sbb track bottom lagi stretchable senang nak gerak dlm flight yg sempit hehe