Saturday, June 23, 2018

EID MUBARAK.. SALAM SYAWAL..

Meriah.. Meriah.. Alhamdulillah..

Assalamualaikum & Salam Sejahtera.. Salam 9 Syawal..


Ramadhan yang dirindui.. Syawal yang dirai..


First time beraya di Kota.. Atas sebab keuzuran ayah mertua, kami sepakat beraya di Putra Heights.. Di rumah sil yang menjaga fil selama ini.. Seronok jugak lah walaupun tak cukup korum, sorang di Langkawi, sekeluarga di Australia & another family di Seremban.. 


Plan last minute.. Mak & Andak sampai dari Mekah 1 Syawal jam 12 tengahari.. Patutnya my sista amik bawak balik Kuantan terus tapi lencong kejap bawak depa ke rumah aunty (adik mak) di Putrajaya.. Another aunty & family di Sg Merab datang sekali.. My adik lelaki jugak join sekali yg beraya di Hulu Kelang.. My another sista dah sampai Kuantan semalamnya, menyambut mak balik nanti..


Alhamdulillah dapat beraya ramai2 dgn mak, uncles, aunties, ipars, cousins & anak2 buah.. Kadang plan last minute ni yg havoc & seronok sangat..


Yes.. Saya rindu Putrajaya & Cyberjaya.. Rindu cycling keliling tasik ni chasing sunrise bila tiba weekend..


Tahun ni tak ada gambar raya di kampung.. 


My precious..


They miss this place too..


Walaupun hanya setahun jadi penduduknya..


Kebanggan rakyat Malaysia.. Moga terus dipelihara kebersihan & keamanannya..


My intan payung..


Sunyi sepi di hari raya..


2 Syawal kami di Kuantan.. Beraya dgn tok.. Tokki meninggal Dec last year. Moga tokki ditempatkan bersama para solihin.. Anak2 buah dgn uncle yg akan kawin tak lama lagi.. Mcm tak best je Yok nak kawin dah.. 


One for the album.. Bersama yg tiada di Putrajaya..


Next to rumah Tok Amnah.. Wajib pi masa raya.. 


5 Syawal foto kat atas ni hubby bekerja keras mencuci balcony. Tho flu & batuk, dia tak boleh duduk diam.. Bior aje sebab tak boleh beraya nanti spread the virus pulak.. Baju raya 2-3 pasang terdampar dalam kereta takpe ada hikmahnya..

9 comments:

Siti Nurhayati Dollah said...

Raya di kota pun meriah sebab dikelilingi sanak saudara. Selamat hari raya

Hanis Amanina said...

tengok gambar putrajaya tu teringat scenes dalam korean drama on the way to the airport :D

selamat hari raya akak :D

m.u.l.a.n said...

Siti: Betul tu meriah sbb raya beramai2... Selamat Hari Raya..

Hanis: Kaannn.. Selamat Hari Raya..

Azah Rahaman said...

happy eid :)

فاتن الصاوى said...


شركة التميز المثالي للخدمات المنزلية وتنظيف المنازل والشقق والفلل بالدمام والخبر والقطيف والجبيل
قسم خاص لتسليك المجاري بالضغط ومكافحة الحشرات وتنظيف للمجالس والسجاد والموكيت وتنظيف الخزانات
نقدم افضل الخدمات المنزلية بالمنطق الشرقية 0551844053

شركة تسليك مجاري بالدمام
شركة تنظيف منازل بالدمام
شركة مكافحة حشرات بالدمام
شركة تنظيف منازل بالجبيل
شركة مكافحة حشرات بالجبيل
شركة تنظيف سجاد بالجبيل
شركة تسليك مجاري بالخبر
شركة تنظيف منازل بالخبر
شركة تركيب وصيانة الكهرباء بالدمام والخبر
شركة المثالية للتنظيف بالجبيل

فاتن الصاوى said...



شركة المثالية لمكافحة الحشرات بالدمام
شركة المثالية للتنظيف بالقطيف
شركة مكافحة حشرات بالخبر
شركة تسليك مجاري بالقطيف
شركة تنظيف منازل بالقطيف
شركة مكافحة حشرات بالاحساء
شركة مكافحة حشرات براس تنوره



فاتن الصاوى said...


خدمات شركة ركن الامثل بالمنطقة الشرقيه 0502644550 وتقديم كافة الخدمات المنزلية

شركة كشف تسربات المياه بالاحساء
شركة المثالية للتنظيف بالدمام
شركة تسليك مجارى بالخبر
شركة مكافحة حشرات بالخبر
شركة تسليك مجارى بالدمام
شركة مكافحة حشرات بالدمام
شركة تسليك مجارى بالقطيف
شركة مكافحة حشرات بالقطيف
شركة تنظيف بالدمام
شركة الصفرات للتنظيف بالرياض

Azah Rahaman said...

happy eid

wahida said...

love u kakak