Thursday, August 23, 2018

CUTI-CUTI MALAYSIA

Lama tak menumpang hubby tatkala ke kota atas urusan kerja.. Yup kalau anak2 dah besar yg sarat dgn exam, payah nak tinggalkan.. Ni pun terpaksa ikut sbb kerjanya yg terus bersambung dgn cuti sekolah & Raya Haji..

Assalamualaikum & Salam Sejahtera..


FRASER PLACE KUALA LUMPUR (FPKL)

Suka sangat sofa colorful tu..




Its a 1 room apartment.. Tak sempat nak tengok detail FPKL ni.. Published rate dalam RM300 lebih..


Quite spacious kitchen nya.. Electrical goods hampir complete, lupa pulak nak snap photo.. Kalau ada anak kecik, memang awesome..


Living area..


Slightly besar sikit katilnya dari Queen size..


The Bathroom..


Spacious..


Working table & TV dalam bilik.. Layout yg sangat practical..


Simple & nice..


Different angle..


Lay-park.. Penat sampai tengah malam..


The Lobby.. Cantik ehhh dgn sarang2 burung tu..


Spacious..


Its BEST here at FPKL.. Breakfast spread mmg awesome lah..!! Variety sangat2, world gitu.. Western, Arabs, Indians, Japanese, Chise etc ramai tadi.. Semalamnya kami turun awal 7.30am, tak ramai lagi..  






Pastries pun wooaahhh.. Freshly baked kat situ jugak. Tak dapat nak kira berapa biji 2 beranak ni santap.. Hubby bfast kat tempat kerja/conference dia lah.. 



Yeaahhhhh.. Latte, Espresso anyone..




Dah lama tak follow hubby mai KL duduk hotel & enjoy breakfast spread sebegini.. Kids dah besar panjang busy with exams PT3 & SPM bagai.. Dulu masa kecik boleh ponteng2 je kan.. Now depa pun tak nak ponteng.. Nak mai KL saja2 duduk hotel, hhmm tak de lah kot.. But FPKL ni macam ok sangat.. Recommend sangat lah.. Hotel room pun affordable, service bagus.. Mintak extra towel pun FOC.. Hotel simple + modern design & nice.. Breakfast spread bagussssss yummehh.. But the basement parking lots tu, sentap dada nak drive turun sbb so kecik kiri kanan nya.. Tapi ada je Alphard & small trucks masuk. Or ada enrance lain..?? Must check ni. Sbb kami suarakan kerisauan, maka duduk 3 malam, dapat lah park kat luar lobby je.. Akak kata, akak tak reti drive turun basement.. Concierge & the person in charge kesian.. Hahahaaa..


Entrance to SWATCHES FPKL..


Ahad baru ni.. Bila hubby ada dinner to attend, dia suggest kami 2 beranak ni jalan2 kat CITYWALK, cari dinner.. Lokasi betul2 belakang FPKL ni..


Sadly mostly kedai tutup weekend rupanya.. Cater for weekdays utk mereka yg bekerja..


Love the deco etc..


Complete..


Had to cross the road, nak snap yg ni..


Banyak bahan recycle.. Awesome..


Cool..


Cantik muralnya..


Dapatlah merasa Chicken Mac & Cheese..


Cantik.. Deco yg berlainan tiap stretch..


Antara stall yg dibuka..


Foreigners pun ramai lalu lalang..


Waahhhh awesome ada stall kuih tradisional, favourite..


Korean & Indonesian cuisine pun ada..


Waahhhh.. Also here one..


Love the deco..


Recycled bottles dijadikan chadelier gitu..


Lepak2 makan eskrem..


Syok jgk masa takde orang.. Macam the whole place kita punya.. Hahahaaa..


Bukan kami je sakan bergambar...


Haaaaa... Lawa kaaannn colorful payung di atas sana.. Plus big screen..


Suka..


BUAH TANGAN.. Kedai barangan cenderahati tempatan.. Baru saja dirasmikan oleh YB KJ baru2 ni..


Pintu2 kontena pun boleh diguna semula..


Suka sangat lepak sini..


The green area..


Earlier tak perasan pun..


Dah nak balik baru notice these colorful.... ribbons kot..


Bye bye KL CITY WALK..


Ni dah masuk area FPKL.. Yeaahhh had great time explore KLCW masa ianya lengang...

5 comments:

Azian Elias said...

Nice sharing mulan and thanks.
rasa macam nak pegi lepak pulak.. menarik sangat.

Siti Yang Menaip said...

menarik tempat penginapan. colourful and tak bosan tengok. katil tu memanggil2 nak soh golek2 ehehe.. choices makanan pun banyak. nyuuum =D

nohas said...

KL citywalk..yeayy, nice..dulu tk brp menarik..dah rebranding, concept segar..

breakfast spread..mmg berbaloi-baloi..

m.u.l.a.n said...

Kak Yan: Sama2 Kak Yan..

Siti: Mmg best sini..

Nohas: Tu la hikmah bila hotel lain fully booked, dapat merasa yg ni & Alhamdulillah OK sgt

cik ain | sweet thots said...

wah... menarik tertarik. Nnt nak explore jugak