Wednesday, September 24, 2014

PULAU PERHENTIAN - UNDERWATER

Assalamualaikum & Salam Sejahtera..

Before pi hari tu dah cakap dgn hubby yang cuaca macam dah start monsoon, sebab almost everyday hujan ribut di Kerteh.. But kan sebab dia dah set head & mind nak pi, also dah confirm dgn orang2 pulau, so pack jugak lah barang2.. Maka kisahnya hujan jugak every night di pulau tu tapi Alhamdulillah daytime memang clear sky.. But kaaaannn, underwater jadi berkeruh lah sikit dgn itu visibility kurang lah memuaskan.. Apapon 3/4 dari kami enjoyed lah dalam air itu manakahalanya 1/4 tu (me lah ofkos) diving atas katil tengok Drama Korea.. Time to relax kaaannn so relax laaahh...

Selamat Menonton Khazanah Laut Malaysia Tercinta..


My boy..


Dont ask me apa nama semua hidupan laut ini.. Can ask my kids hehe..













My girl dengan Dive Master yg berambut kuning..










Abang & adik yg kadang dituduh TWIN..


Bakal Instructor yang entah bila ada masa nak complete kan course nya... Now Instructor utk kids sahaja yg nak belajar Scuba Diving.. 


My princess..


Kalau ada emak nya, pasti tak dapat shot yg relax macam ni.. Surely kecoh kepoh satu laut... Ikan2 semua pasti lariiiiii... Am I OK..?? Am I ini, am I itu..?? Huwa hahaaa.... Toksah lah ajak I lagi ya..



Thats all for now.. Till we meet again.. 

Monday, September 22, 2014

PULAU PERHENTIAN - REVISIT

ASSALAMUALAIKUM & SALAM SEJAHTERA..

School holiday's over.. Back to normal routine lah kita... As mentioned earlier2, tahun ni memang masa sangat sarat.. So kalau cuti tu rasanya nak golek2 atas katil je.. 1 week break ni, hubby nak bawak anak2 scuba diving utk relax2 lah kononnya.. Ikut je lah kan.. Entah lah, lately ni rasa semacam je.. Syahdu semacam je.. Lonely semacam je.. 


OK lah to FLORA BAY @ PULAU PERHENTIAN.. Ada kawan diver yang recommend.. Ikut je lah.. Sampai sana kami tukar bilik sebab bilik yg dah book tu agak sempit.. Almaklum badang2 nak masuk kan.. So they offered us Family Room.. Betol2 dok atas Dive Centre.. Bising sikit sbb dekat dgn tempat refill tank.. But takpa naaa sbb I tak suka sunyi sangat.. Area rumah ni dah sedia maklum sunyi, so huru hara sikit is fine for me lah..


1 King bed & 2 Single beds.. Bergolek lah kami katil besar2... 


Coffee Corner.. Wajib ada lah for me the Coffeeholic..


Wallaaaaa ada Flatscreen TV & Fridge.. Ada ASTRO with ONE HD Channel... Clap clap clap...!!! Pi lah u all nak scuba diving pulau2 keliling Malaysia pon, I have the channel all by myself...


Ohh my... Awat tak habaq bilik ni ada washing machine..?? Cheq bawak baju selai sehari takut tak cukup baju...!! 


Petang first day tu ronda2 lah pantai tengok laut dll...


Nice resort.. Apa nama ehh, lupa tengok... Mat Arabs ramai duduk sini..


Another nice resort.. This one Arwana rasanya...  


Look... Look... Look.. My 11yo daughter dah nak sama besaq dgn abang 14yo...!!! How fast time flies kaannn..


3 of them.. Enjoy lah u all ya...


My darlings.. Both so besar already  :(


Alhamdulillah weather was great.. Aktiviti Rabu & Khamis.. 2 dives a day..


Pagi Jumaat nan syahdu..


Waiting for the boat back to Kuala Besut..


Love the view...


Will miss u..


Till then...


Bye bye Pulau Perhentian..


Singgah Pasar Payang.. Ohhh wooowww traffic the jam... Yeah, its school holiday kan.. Jumaat pon ada banyak kedai bukak kat Pasar Payang.. So can rembat apa yang patut lah hahaaa...


I just dont know why.. Kenapa lah so very the syahdu lately.. Mood memang ke laut je.. Photos taken pon dengan hp kaput je.. Edit je mana patut.. Nak pegang camera pon malas.. Normally I would be the one yg sangat excited nak pi holiday with the entire family biarpon dekat2 je.. Because I know that hubby will be by my side sepanjang cuti.. But ceeeehh ni ada jugak yg kacau with calls/sms/whatsapps... Katanya lepas cuti ada meeting lah, nak prepare itu ini lah & whatsoever lah.. Rasa nak campak je hp dia ke laut.. Now he's back at work & there goes my normal daily routine again.... alone.... Rasa nak ajak pindah Kuantan je.. Guna highway haram Kerteh-Kuantan 40mins je.. Hehehee... Highway yg 90% siap & cilok mana patut as long as its highway..!!! But kesian pulak he has to drive jauh2 everyday.. But what about me :(