Monday, May 25, 2015

A WEEK AGO.. AD HOC STORY..

ASSALAM & SALAM SEJAHTERA.. Hope everyone in great health.. Maap update dgn hp so alignment akan lah lari ke tepi.. Nak tunggu update dgn laptop mau lepas Raya baru jadi agaknya.. Birthday dua beradik ni beza 5 minggu je.. 

Sementelaah si adik dah Darjah 6, gagahkan diri buat small birthday gathering.. Jadi, tak jadi, jadi, tak jadi dah beberapa kali, last minute bila amoi ni tak jadi join aktiviti sekolah Rabu dulu lepas, kami decide buat jgk Khamis 14/5 tu.. Barang dah ada sikit.. Order je lah mana boleh.. Yezzaaa macam katun nak siapkan semua in 24hours..

Alhamdulillah sini ramai toke kuih boleh order last minute hehee.. Tapi kena sabar kalau berdas2 bebelan sampai ke telinga.. Keringkan je telinga masa tu hahahaaa... 

Mula tu mcm kalut but larer relax je lah kan sbb tetamu VIP semua yg cilik2 kan.. Yg adults tu tlg temankan aje so depa kena akur dgn menu anak2 wahahaaa... I know my guests very well so depa cannot komplen one lah hehheee..


A Carrot Cake for abangnya.. Deco je lah mana sempat.. Janji ada skateboard nya.. Tak sempat buat banyak skateboard :(


Another Carrot Cake for amoi dgn Unicorn nya.. Hahahaa bukan edible ya.. Kedai cake baru punya pekerja tak reti guna printer edible haaiisshh.. Kena print atas kertas je lah pastu tepek atas plain instant fondant..


Choc Cake buat tambah atas meja.. Alhamdulillah siap 3 cake dalam satu malam.. 


Marshmallow, jellybean dll tu memang dah order awal buat siap sedia senang diri je hehehee..


Cream Puff di-order & Puding Cocktai tu kawan bikin..


Haaa senang je birthday budak.. Nuggets, Drummets & Mini Sosej.. Memang licin.. Sushi tu dapat buat banyak tu je sbb seaweed dah abis..


Goody Bags...


Alhamdulillah kena berdas2 bebelan tapi Kak Mas buatkan jugak Pulut Kuning ni...


Cik Yatt's..


Order.. Tqsm Kak Pidah tolong ambik kan..


Paling senang buat Agar2 Kosong..


Ada leftover roti.. Buat Puding sempoi..



Muffin Pisang terhangos.. Kalut buat macam2.. Takpe asalkan tak rentung kan..


Moga sentiasa sihat, dilindungi & dirahmati Allah.. To u both...


Moga menjadi anak yg soleh/solehah & berjaya di dunia & akhirat.. To u both... Mummy & daddy love u both to the moon and back..!!


The tetamu.. The boys.. Gegirls datang lambat.. Alhamdulillah smooth one..

Thursday, May 7, 2015

HAPPY BIRTHDAY DEAREST SON..!!


A quick & short one meehh.. Tak sempat nak merapu caca marba... Kids will be sitting for UPSR & PT3 tahun ni & so the momster ni memang tak senang duduk.. Tapi tidur dapat jugak lena sejam dua tiga haahaa... Take care uols..!!

Monday, May 4, 2015

A PARK (YANG SUPER AWESOME), PULAU MERANTI, PUCHONG..

ASSALAM & SALAM SEJAHTERA.. 

Woaaahhh bersawang lama tapi tak lebih 5 weeks kaaannn, jiwa raga hati ini masih rindu sama ini dunia blog.. Sharing family gathering kami yg meriah bersempena wedding cousin 1.5.15 baru ni.. Baru edit tapi foto dari hp tak sama size lah pulak sebahagiannya... Pls abaikan ya..


Areived safely 8pm in KL from Kerteh.. Terus ke A PARK.. Memang tak pernah dengar tempat ni.. Penat tapi excited to meet anak cucu Tokki Salleh.. Malam buta semua tetap bekerja.. Awesome cousins..!! I am the eldest cucu tapi tak ada kuasa veto lagi hahahaa...


Briefing lah kekdahnya before the big day esoknya.. Outdoor punya team ni.. 


Ni pulak team Indoor.. Apa lagi kalau tak mencucuk sana sini..


Almost done.. Waiting for konvoi balik Putrajaya.. But later I was asked to stay... Yeehaaaaa...


None of these dapat ditolong sbb kita jauh lah..


Sementelaah tu, ronda2 banglo awesome ni.. Serious cantik.. U all google je lah cari A PARK PUCHONG..


Owwhhh supposedly ini bilik pengantin tapi parents pengantin yg tidur sini.. The pengantin tidur kat sofa at living area dgn my girl, tak mau duduk bilik atas yg cute & sweet itu sebab hhmmm macam menakutkan sikit.. Its a loft room with so banyak nau section2 nya... In the end me, hubby & my boy slept there.. Hhhmm betol kata my cousin tu.. Pejam mata je lah.. Tapi takde apa pon.. Cuma design je begitu..


Was about to sleep but my dear aunty ajak round tengok the gazebo etc if they're properly decorated etc.. Risau lah kan dia.. Its 2am you but mata ni pon belum mengantuk sbb tengah excited dgn tempat awesome ni.. 


Tempat Akad Nikah..


Final touch dari seorang ibu.. Last dah tu.. My room to zzzz sepatutnya in Putrajaya but my dear cousin wanted me to stay & tidur di situ..!! Merasa lah tidur banglo awesome, macam di Holland je.. Alhamdulillah..


1.5.15.. Woke up for Subuh & lari keluar rumah to enjoy the beautiful scenery.. Snap lotsa photos lah jugak.. Bila lagi kaaannnsss... Me sleep there Alhamdulillah..


Subhanallah..


Memang macam kat Amsterdam or Edam or... Holland lah..


Its a huge area.. Ada banglo, gazebo, tempat jamuan, jambatan kecik, tasik kecik, terusan, hutan kecil with pokok2 yg rimbun.. Alhamdulillah the owner ni diberi idea oleh Yang Maha Esa untuk construct this park..


Angle mana pon semua cantik..


Hhmmm.. Speechless lah..


Alhamdulillah beautiful weather.. THE BANGLO yang awesome..


Rest area cum meeting etc.. Banyak lagi but my legs cudnt tahan.. Must save for the menyambut tetamu session... Huge park.. Yes its huge..


Hantaran dah angkat pi gazebo & my not-so-little anymore hero was on duty to guard the hantaran walopon belum mandi.. 7.30am gitu..


PATIO.. Outside dining area..


Another one sebelah je.. Outside living area.. Facing small lake with jetty.. Ohhh my..


Siap sedia semua.. Mencari lah samping, songkok dll.. Riuh rendah nak bersiap.. Memang macam Raya..


The Bridesmaids.. Termasuk my gegirl as bidan terjun..


Majlis AKAD NIKAH @ The Gazebo.. Alhamdulillah smooth one.. Panjang sikit ceramah before akad.. Tok Kadi pon suka tempat ni..


Ok lets tukar the hantaran..


My 2 heroes on duty @ GATE 1..


With SIL, one & only bro + my hero yg junior.. We're the guards @ GATE 1.. Seronok ehh lama tak jadi penyambut tetamu.. Meeting the guests paling awal.. Paling best bila jumpa kawan2 lama aunty.. "Ehh u anak sedara N ya.. Dah besar"... Haaa ahh.. Besar dah aunty budak comot ni, anak dia 2 dah..



Its a must kan.. Walaupon tak cukup korum.. Some had to leave early.. All had fun.. Lama tak jumpa cousins yg jauh2.. Segala kekurangan semuanya dari kita hamba yg marhaein & telah ditakdirkan.. Alhamdulillah smooth semuanya...

Take care u all..!!

Thursday, March 19, 2015

PULAU SIBU, MERSING

ASSALAM & SALAM SEJAHTERA..

Hope everyone in great health.. Weekend baru ni 3d 2n di Pulau Sibu.. Bot dari Jeti Tanjung Leman, Mersing tau.. Bukan dari Jeti bandar Mersing.. Ada Family Day.. Update dgn hp ni sbb foto semua dalam hp hehehe.. Ignore je alignment lari kiri kanan tu ya.. Nanti edit kendian..


The water..


The Jetty..


The Room..


The Pool..


Lepak kat hammock sementara tunggu the divers bersiap2 masuk laut... 


Bright & sunny.. Alhamdulillah..


Off the went.. Daddy & the girl.. The boy kena quarantine lagi.. Tak boleh dive lagi naaa.. Family lain pi snorkeling tapi tak dapat lama sebab banyak jellyfish rupanya.. So aktiviti laut dah di-ban utk sementara waktu. Kata sorang adik staff tu, jellyfish ada time Mac-April rupanya.. Tapi bukan tiap hari.. Rezeki masing2 lah kalau time datang ada jellyfish.. Gatal & bahaya jgk tu..


Visitors lewat petang.. Sharing biscuits with the deers..


Ahaaaa over friendly Peacock sampai nak naik bilik naaaa.. 


Sunrise..


More Chalets..


More rooms di atas sinun..


The other side of the island.. Like Maldives, one resort one island.. Awesome..


 Subhanallah cantiknya..


Jungle Trekking..!! Woaahhh amazing view..


Pit stop sat naa.. Amik nafas..


Breathtaking...


Beautiful..


There's a small village at the bigger island belakang tu.. Macam nak duduk sana je..


Se for kenangan..


Trekking down..


Sea Cucumber @ Gamat.. Boleh main watergun dgn gamat ni..


Mangrove @ Bakau..


Peace..


Last but not least..


Alhamdulillah great time trekking..


Sunset.. Malam ada "MOONLIGHT WALK" boleh tengok Blue sand yg glowing dalam air laut tepi beach.. 


BBQ..


Alhamdulillah.. Sedap.. Kenyang..!!! Last nite @ Sibu Island Resort.. 


Jacket Platform @ Teluk Ramunia.. Jalan2 Pengerang cari seafood..


Off to KL.. Encik ni ada meeting Senin & Selasa..


The location.. Map dari cuti.my..

Nota : SIBU ISLAND RESORT (juga seluruh Malaysia)..

Memang tempat yg awesome utk nature lovers, honeymoon, family day, team building dll.. Macam Maldives, satu resort satu pulau.. Kira private island lah.. Hosted "SURVIVAL" (France) Programme suatu ketika baru ni.. 

Pesanan hamba yg marhaen ini, sila lah jaga kebersihan di mana jua anda berada, walau setinggi mana pon tahap pendidikan anda.. Bagi syarikat & organisasi juga pekerja, jangan lah abaikan maintenance (penyelenggaraan) supaya apa2 yg dibina akan panjang hayatnya.. Supaya boleh dinikmati oleh semua.. Jangan lah bazirkan duit yang ada.. Janganlah abaikan benda yang telah dibina.. 

Sekian, Terima kasih.. Maaf zahir batin..