Tuesday, May 10, 2016

CHILLING @ SUNGAI CHILLING..

ASSALAMUALAIKUM & SALAM SEJAHTERA.. Moga sentiasa sihat, dilindungi & dirahmati Allah..

Kejadian Isnin lepas.. Semetelaah masih cuti Hari Buruh, my cuzzy ajak picnic di Sungai Chilling, Kuala Kubu Baru.. Sejam 1/2 jugak perjalanan tapi awesome lah lalu empangan..


Kami park kereta tepi jalan aje nyer & menapak lah masuk ke dalam..


Baby Amir didukung atoknya..


I am ready yeaahhh..


My aboy & amoi memang excited la sangatnya..


He's mad sbb tak dapat main air lagi.. Atok, papa & unclenya pi further up nak tengok kolam ikan..


Main lah puas2 kiddos.. Awesome sangat tempat ni.. Alhamdulillah tak sekotor yg kami jangka.. RM1 je masuk mcm tak berbaloi je sbb tempat ni besar.. Moga pengunjung2 dapat menjaga kebersihan alam sekitar di Sg Chilling juga se-antero bumi Allah ini..


Haaaaa baby Amir dah masuk air.. Malas nak ke atas lagi, kami settle di port ni aje sbb mmg best sbb ada space utk bentang tikor & tepi sungai also ada mcm pool kecik & jeram.. 


Sunbathing & relaxing ya Yok..


Ni memang dah tak dapat tahan mengantok.. 


Seronok betol kami semua last week..


Our port last week.. Memang best..


Sebelum balik, scrubbing session..


Oohhooo susah betol nak disuruh balik.. Weather was great Alhamdulillah.. Tak panas & tak cloudy..


Hampir kritikal air surut di empangan ni.. Moga Allah turunkan hujan agar empangan ini dapat membekalkan air pada seluruh rakyat Malaysia yg memerlukan..

"JAGALAH KEBERSIHAN ALAM SEKITAR UTK DINIKMATI ANAK CUCU KITA NANTI.. JADILAH UMAT YG MENJAGA SEBAHAGIAN IMANNYA.."

Saturday, May 7, 2016

Happy Birthday dearest son..!!

ASSALAMUALAIKUM & SALAM SEJAHTERA.. Moga sentiasa sihat, dilindungi & dirahmati Allah.. 


Time flies so fast you have become a lot stronger and bigger but you will always be my baby.. We love you to the moon & back dearest Zharif..!!

Moga sentiasa dalam lindungan & Rahmat Allah, berjaya di dunia & di akhirat.. Aamiin Ya Allah..


Sunday, April 3, 2016

PULAU TENGGOL UNDERWATER..

ASSALAMUALAIKUM & SALAM SEJAHTERA.. Moga sentiasa sihat, dilindungi & dirahmati Allah.. 

Lama betol hajat nak bukak camera utk upload tapi tak kesampaian.. Baru ini aje nyer ada masa.. Fyi, apak & anak2 aje dalam air Laut China Selatan tu.. Omaknya merewang dgn kawan2 di Kerteh.. Sambungan kisah cuti sekolah baru2 ni "DISCOVER TENGGOL UNDERWATE" wacchhaaaa..


Apak amik foto anak2.. Testing camera baru.. Semua foto tak di-edit.. Masih belajar.. 


My amoi..


My aboy..


Amoi & Aboy..


Aboy amik foto apaknya..


Communicating in the water.. Jgn gaduh udah ler..


The kids with Uncle Tan yg sokmo dive jauh2..


Daddy..


Peace y'all..


Woaaahh jeles pulak tak join..


Kisah nya amoi di-follow oleh Batfish..


Besar jugak Batfish tu..


Mulanya excited..


Seronok kan ada ikan follow..


Wooaahh so close..


Daddy pulak mencari ikan celah2 batu..


Still following..


Lepas tu amoi jadi annoyed..


Takut pulak katanya.. Hahahaa layan aje lah..


Awesome..


Alhamdulillah weather & air bagus..


Tenggol memang amazing..


Daddy with makro picturenya..


Cantik..


Close up..


Never seen ni dalam air..


Hi Nemo..!!


Superb..


Bila lah kita nak jumpa ya..


Christmas Tree.. Macam treasure yg dicari dalam Law Of The Jungle (Korean channel tu)..


My aboy & amoi..


Upload aje lah sbb foto atas air memang tak banyak..


Alhamdulillah awesome & smooth semuanya..


Last lah ni foto di luar air hehehee..

Saturday, March 19, 2016

KERTEH & PULAU TENGGOL DLL..

ASSALAMUALAIKUM & SALAM SEJAHTERA.. Moga sentiasa sihat, dilindungi & dirahmati Allah.. 

Happy sunggoh dapat balik Kerteh.. Ikut En Suami kerja.. Sambil nyelam minum lah air kaaann.. Terjah kawan2 & melantak sakan..


Subhanallah view dari bilik di Awana memang awesome cantiknya.. Tumpanglah 1 mlm sbb ikut orang kerja kan..


Lepas hantar En Suami kerja & kids dating dgn kawan2, omaknya pon dating jgk dgn bff..


Bff Penang mai mmg power dgn Laksa Penang dia.. Yeeyy Alhamdulillah seperiok atas dapoq..


Petang tu ke Pasar Malam paling besar di Kerteh.. Terjah kita apa yg lama tak dapat.. Sesungguhnya kami bukan regular di Pasar Malam.. Terjah masa bermusafir aje nyer.. ROTI JOHN for my ahboy..


APAM BALIK SPECIAL..


TAUFU FA..


MINI APAM BALIK INTI KAYA.. Lupa nama nya..


AYAM PANGGANG MADU.. Sejak di tempat baru ni memang tak pernah ke pasar malam.. Sebenornya besar pelaburan kalau tak plan walopon pasar malam aje nyer kan.. Malas pon ya..


RABU lepas subuh.. Tunggu Uncle Tan PP, apak punya bff.. Deme nak ke PULAU TENGGOL.. Apak, Uncle Tan & kids aje nyer.. Omak ada dating lagi..


Next geder2 @ MESRA MALL dgn akak2 awesome.. Potpet & makan2 memang seronok.. Dalam mall ada aircond so boleh la lama2..


Belanja sekeping dulu underwater photo di Pulau Tenggol.. Banyak nau nak kena pilih.. Beratus2 you..!! Batfish yg sangat friendly ikut my amoi dalam air sampai dia annoyed sangat.. Follow dekat pulak tu.. Nak berkawan agaknya..


1 malam je di Awana @ RWK sbb urusan kerja.. Lepas check out Awana, kami check in di KERTEH DAMANSARA INN.. Bagus tapi location atas sikit je dari airport.. Still ramai jugak pengunjungnya.. Kami amik FAMILY ROOM.. 


1 Queen bed & 2 Single beds RM205..


Ada flat screen TV..


Bersih.. Penting..


Sofa di Living area & Dining set di tingkat bawah banglo 2 tingkat ni..


Ada hot cold water dispenser.. Ada 2 bilik di bawah..


Semua unit adalah banglo 5-6 bilik.. Style homestay tapi managed by company.. Service bagus bagi kami lah..


The KDI Cafe..


Malam tu kami dinner IKAN BAKAR.. Warung apa ehh lupa nama.. Awesome & harga reasonable dlm RM60 utk 4 org..


Khamis pagi kids makan di KDI Cafe.. Mak apak merempit cari Nasi Dagang & Nasi Kerabu..


Takde ayam daging bakar pon takpe.. Janji sedaapp..


Tapau Kuih Pulut Sira ni.. Tak sempat balik KDI pon dah santap dlm kereta..


Check out 10am terus ke Kuantan nak balik tido rumah mak..


Jumaat lepas habis ziarah tok nenek aunty uncle mana yg uzur, kami gerak nak balik CJ.. Singgah Chenor utk solat Jumaat, dah ngam2 lunch time so kena lah cari PATIN SG PAHANG.. Alhamdulillah sampai hajat ke GOBANG MAJU yg tersohor kini di Temerloh..


Alhamdulillah awesome lunch.. Harga sangat reasonable RM60 utk 4 orang.. 2 mangkuk PATIN yg utama dll nya lah..