Sunday, February 10, 2019

DAY 7 (Part 1) - LISBON, PORTUGAL TO MADRID, SPAIN

Alhamdulillah dapat duduk depan laptop pilih gambar.. Hari ke 7 kami ke Madrid besamaan 11 November 2018..


Assalamualaikum & Salam Sejahtera..


Dah lebih kurang 2000km perjalanan hingga hari ke 7 ni.. Barcelona hingga ke Lisbon..


Ok semua barang dah masuk kereta.. Hujan dan kelam.. Sejuk amat sangat...


Kalau anak2 masih kecil, memang playground lah tempat stop utk mereka dulu2..


Nice residential area..




One for the album..


TCHAU PORTUGAL..!! See you next time Insya Allah.. Hujan masih nya..


Beginilah keadaan cockpit kami sepanjang setiap perjalanan jauh, hehe...


Lepas 100km, hubby pass stering kereta..


Yeahhh, camni boleh buat girls' driving group boleh travel & drive je..


Kalau dah ngantuk sangat baru hubby kasi.. Maka kalau maam yg drive, takde lah lagi foto2 kiri kanan jalan.. Boss besar tidur..!! Ni pun atas ehsan gegirl tolong snap haha...


Wallaaa nasib tak terpijak.. So cantik..


Lunch time, Alhamdulillah ada picnic area.. Google kata ni area TRUJILLO, SPAIN..


Belah barat Spain ni baru terjumpa lebih picnic area berbanding di bahagian Timur sewaktu drive dari Barcelona ke Murcia & Gibraltar, Cordoba & Seville.. Portugal mmg banyak picnic area yg berkerusi meja ni lah..


Terang benderang tapi sejukkkk cuaca nya..


Seronok ehh lunch macam ni..


Picnic area ni belakang Petrol Station..


Sunyi sepi. Kelaparan semua..




Siap makan masuk Petrol Mart kejap cari jajan.. Cuci mata je bahagian ni sbb kami kenyang.. Cari mineral water, pisang, kacang2 & biscuits..


Oranges memang banyak sangat di Spain ni..



TAGUS RIVER..


MAQUEDA CASTILLE..



 HOLA MADRID...!!


CASTILLA LUZ DECO APARTMENT, MADRID, SPAIN... 2 malam di sini..


Cantik bersih kemas..


Fully equipped Alhamdulillah.. Membasuh kain lah kita.. Tak bawa baju banyak, masa booking apartment/homestay/hostel boleh plan tengok mana yg ada mesin basuh.. Tiap 2-3 hari gitu..


Love the design.. Kecik molek apartment ni semua ada..


Budak2 ni memang suka..


2 sofabeds utk anak2 soleh solehah ni.. 



Nun dining area..


Apartment ni di 5th floor rasanya..


The one & only room..


The hallway.. Kanan tu pintu masuk apartment..


Bathroom..


Haaaa ni lah view dari apartment kami.. 


Memang awesome..!!!


Tepi main road agak bising tapi tak kisah pun..


Suka sangat dapat tengok langit.. 


Sebelum Maghrib..


Sebelum Isyak..


Nasi Goreng untuk dinner.. Guna perencah Nasi Goreng Adabi..


Perjalanan hari ke 7..


Zoom out..


Journey dari Barcelona hingga ke Madrid hingga ke 11 November 2018.. Alhamdulillah smooth semuanya.. 

Terima kasih singgah sini..

2 comments:

Anonymous said...

assalamualaikum.
cantik apartment tu. interior simple tapi menarik.
thanks for sharing .

nohas said...

bagus gak, depa sediakan banyak bangku kt piknik area..