Thursday, September 20, 2018

DAY 15 - BYE BYE ROME, ITALY.. BYE BYE EUROPE..

Day 15.. Last day in Rome, in Europe.. 23 Dec 2017.. Alhamdulillah smooth semuanya..

Assalamualaikum & Salam Sejahtera..



Keseluruhan perjalanan kami selama 15 hari..



Merangkumi 8 buah negara..


Nasi Briyani dinner semalamnya yg tak berhabisan.. Banyak sungguh portionnya.. Reheat for breakfast.. 


Semua perasan macam rumah sendiri, semua tak nak balik.. Its quite cheap rumah ni. Tak sampai RM300 rasanya utk sebuah rumah..


Enjoying semuanya sampai tak mau bangun2.. Lepak2 je tak de nak rushing sbb dah nak balik..


The residential area..


Best sangat...


Jiran tetangga..


The backyard.. Nak jugak post lagi sbb enjoy sangat duduk sini walaupon 1 malam saja..


Lepak one whole day pi mana pun takpe...


Syok kan... 


View the whole unit dari backyard..


Berangan kalaulah rumah sendiri..


Ok its time to say goodbye..


Gonna miss you..


Rome memang padat sikit jalan nya..


Bye bye..


Last but not least.. Roger my cousin yg pernah duduk Rome where to ronda2 outlet yg murah.. 


CASTEL ROMANO katanya.. 


Mencari grocery shop sebenarnya.. Nak cari apa2 yg berkenan..


Besar kawasannya.. Not much la sbb bukan agenda utama nak membeli.. Tapi dapat juga rembat few.. Kalau dah harganya EU3-5 tuuuuuu, mana la tak murah kan... Rembat jugak sikit2.. Kenangan lah kan..


The Map...


Ok off to airport..


To FIUMICINO AIRPORT..


Bye bye..


Sedih pilu jugak nak kena balik..


Cantik pokok tu..


Will miss you FK 077TJ.. Thank you so much for being with us selama 15 hari merentasi 8 buah negara.. 


Untuk trip ni, kami terpaksa email/webchat dgn banyak car rental company utk memastikan kereta dari Rome boleh memasuki kesemua negara yg akan kami lalui.. Dari banyak 2 company, SiXT ni lah yg allow keretanya masuk kesemua 8 negara.. 


Alhamdulillah semua pass takde yg sangkut... Depa terima kereta dgn gembira.. Kotor takpe, memang takde nak kena basuh pun..


Thank you for the awesome service..


Time to membungkus.. Pinkkkkk plastic nya..


Alhamdulillah tanya sana sini jumpa bilik solat..


Bersih & kemas..


Bersih..


Some infos..


Ruang perempuan..


Ruang lelaki..



Memang sangat puas hati..


Ronda2 airport.. Walllaaaaa jumpa idaman hati.. Angkut jangan tak angkut.. Memang power..


Balik2 movie Korea jgk lah yg ditonton..


Almost full.. Year end holiday masing2.. Dah nak cuti Christmas kan..


Transit in Dubai 6 jam.. Cari tempat tidur..


Sambil2 cuci mata..


Its time.. Farewell to our vacation.. 


Kenyang betul naik Emirates ni.. Sedap pulak tu.. 


Alhamdulillah smooth semunya.. Alhamdulillah kami diizinkan menikmati keindahan bumi Ilahi.. Moga sahabat2 dikasihi juga akan sampai ke sana satu hari nanti, Insya Allah.. Aamiin..

Thank you for reading, following the journey. 

10 comments:

aizamia 3 said...

Nak kena baca entry2 sebelum ni.. belum sempat lagi ni haa.. ;)

m.u.l.a.n said...

Aiza: Hehe terima kasih singgah sini..

Raydah said...

wahhh bestnye. i wonder when will i be able to go there. will i ?

kak ina kl said...

kamu dah pindah balik ke pantai timur ek.
Seronok dapat jalan 8 tempat sekali harung.

m.u.l.a.n said...

Raydah: Insya Allah satu hari nanti sampai.. Aamiin

Kak Ina: Huwaaaaa sedih kena pindah balik...

dear anies said...

murahnyaaaaaaa kalau sy pun sy x nk blk hahaha

ejulz said...

wahhh.. best.. tak berpeluang g sana.. hehe

ejulz follow sini. harap sudi follow http://ejulz.blogspot.com tq :)

m.u.l.a.n said...

Anies: Kaann mmg tak nak balik

Ejuz: Insya Allah sampai nanti Aamiin

nohas said...

bagus airportnya..ada tempat solat yg selesa..

menariknya Eastern Europe...

m.u.l.a.n said...

Nohas: Tu laaa seronok ada surau selesa kat airport