Friday, December 28, 2018

DAY 3 (Part 3) - GRANADA TO GIBRALTAR, SPAIN

Sambungan trip baru2 ni.. Semangat sedang membara nak update, so lets do it..

Day 3, 7 Nov 2018 kami bermalam di Gibraltar..

Assalamualaikum & Salam Sejahtera.. 



 Perjalanan dari Alhambra ke Gibraltar memang smooth Alhamdulillah..





Ketika tibanya di Gibraltar, cuaca semakin mendung..


Gibraltar adalah sebuah wilayah seberang laut Britania yang terletak di ujung selatan Semenanjung Iberia di pintu masuk Laut Mediterania. Gibraltar memiliki luas 6,8 kilometer persegi (2,6 sq mi) dan berbatasan dengan Andalusia, Spanyol di sebelah utara. Rock of Gibraltar adalah markah tanah paling menarik di daerah ini. Di kakinya terdapat kawasan permukiman padat yang dihuni hampir 30.000 bangsa Gibraltar dan bangsa lain. (Wikipedia)


Walaupun mendung namum pemandangan masih tetap cantik, Subhanallah..


Tanah Morocco nun di seberang sana..





ROCK OF GIBRALTAR..




Jalan-jalan pusing bandar sebelum ke hotel untuk check in..



This time kami book HOTEL HOLIDAY INN EXPRESS.. Ada free breakfast so tak perlu apartment atau hostel dll yg ada dapur. Lunch esoknya pun kami dah plan cari mana2 je nanti.. Kebab/Beriyani memang merata2 ada.. Lagipun hotel ni murah & parking free, memang berbaloi sangat2..


Room for 4..




Memang selesa sangat..


The end of journey hari ke 3.. Dari Murcia ke Alhambram Granada & langsung ke Gibraltar.. Alhamdulillah smooth semuanya..

7 comments:

ejulz said...

cantik pemandangan di sana :)

nohas said...

cantik langit..

aNIe said...
This comment has been removed by the author.
aNIe said...

Assalamualaikum Mulan... rupanya masih rajin berblog...lama dah tak singgah sini..yerima kasih utk gambar2 pemandangan yg cantik Masyaa Allah..

m.u.l.a.n said...

Ejulz: Subhanallah mmg cantik

Nohas: Alhamdulillah cuaca cantik hari tu

Kak Anie: Hehe rajin ngesot2.. Masih sayang blog sbb mcm diary

Farikica said...

X dan ke selatan.... tp mmg seronok sngt roadtrip spain... langit gelap nmpk eh...

m.u.l.a.n said...

Farik: Next trip Insya Allah.. Kami pulak tak sempat ke Morocco