Tuesday, February 27, 2018

DAY 7 (Part 2) - Bratislava, Slovakia to Prague, Czech

Alhamdulillah smooth journey..

Assalamualaikum & Salam Sejahtera..


Masuk Czech baru terang sikit dengan langit membiru..


Perjalanan Bratislava to Prague...


Perjalanan utk hari ke 7.. Alhamdulillah smooth semuanya..
Perjalanan Bratislava to Prague..


Langit biru..


Masuk Czech ni memang banyak lah nampak  Eagle signs ni.. Nanti kena tanya Nina (hanisamanina.com) sebab dia duduk lama di Prague..


Hello blue sky..


Sampai Prague about 3.30pm agak sesak jalannya..


But smooth OK lah jangan tak gerak langsung..


Prague = Praha..


Hello Prague..



The flag..


The road..



Abaikan cermin kereta yg berhabuk tak sempat cuci.. 


Wazing jalan to apartment..


Cantik bangunan..



Almost there..



APARTMENT ZARRA.. The entrance.. Dalam RM180 utk 1 malam masa kami book tu thru booking.com..


Bunk bed for the kids..


Mak pak tidur sini..


Ada TV yeahh..


Its a studio sbb semua dalam ni.. Yg best tu ada mesin basuh, macam tau je kami nak duduk 2 malam.. Dalam booking tak perasan ada mesin ni..


Tidur, lepak & duduk makan sini lah..


Happy dia dapat bunk bed..


See the bilik air..


Cantik tiles macam Dalmations..


Telur dah macam snack.. Travelling Kettle dah lebih 15 tahun dgn kami. Kecik je boleh rebus telur jugak..


Hello neighbor.. Seberang jalan..


Lawa ehh tangga nya.. Check in terus lepak je dalam bilik. Makan maggi je for dinner sbb dah 4 hari tak makan maggi. Bising dah depa ni.. Rehat & simpan tenaga utk esok.. Sebab hari ke 7 ni perjalanan paling jauh hubby kena drive. Awat dia tak nak kasi maam drive.. Tapi kan depa drive mmg dahsyat, tu sbb F1 drivers ramai dari area ni hubby kata.. Alhamdulillah smooth semua nya..


Perjalanan Day 1 - Day 7..

7 comments:

Hanis Amanina said...

Rasa terpanggil nak bukak blog hahaha and i can see my name being called 😂

Mattoni tu ala2 Spritzer Cactus kat sini. Jenama utk air mineral ajaa. 😊

Rindu studio apartment kat sana. Fuhh, berbaloi dgn harga kalau nak sewa

nohas said...

bising sbb dh lama x makan maggi..hehe..cantik entrance apartment, ada pokok buluh??.nmpk cam tradisional sikit..

dear anies said...

cantiknya apartment... pssttt spnjg perjalanan tu tidor ke tak? kalu tidor mmg rugi hahaha #gurau

m.u.l.a.n said...

Nina: Hehe panggil kuat2 dah tadi.. Murah kan apt Zarra tu semua ada, parking free..

Nohas: Haha maggi utk emergency aje.. Mmg cantik & murah aptment tu..

Anies: Tqsm singgah sini.. Kita jadi co-pilot & photographer, mmg rugi kalau tidur.. Cantik semuanya..

Muhammad Khairuddin Lim said...

nice sharing

Hans said...

nice experience
lawa tangga tu

m.u.l.a.n said...

M.Khairuddin: Thank you

Hans: Cantik kan tangga tu & thank you