Wednesday, February 21, 2018

DAY 6 (Part 2) - Zagreb, Croatia to Sarvar, Hungary

Free sikit masa ni plus rojin so lets update.. 

Assalamualaikum & Salam Sejahtera..


Bye bye Zagreb... 


Dari Zagreb kami drive ke Sarvar, Hungary utk bermalam. Why Sarvar? Sebab murah. Lagipun kami drive so tak kisah lah drive 20km out of the route utk bermalam. Also boleh tengok tempat orang. Budapest..?? Huwaaa jauh but Insya Allah next time..


SVETI IVAN ZELINA nama tempat ni kat google.. Panjang nya nama cantik pulak mcm nama orang kan.. Vignette.. Paid in advance dah..


Subhanallah..


Cantik nya cuaca..


Biru sebahagiannya langit..


Next time Budapest ok Insya Allah..


Hello HUNGARYYYYYYY...
Sini lama sikit dalam 10 minit sbb officer tu check detail sikit, kena tunjuk passport, bukak kereta.. But Alhamdulillah takde apa, 10 minit je.. Muka semua tu mmg tak tahan agak scary, muka masam garang je tapi baik.. Kereta depan mcm ada masalah but tak tau why..


Dah petang 3pm lebih tapi mmg agak kelam sbb tak lama dah nak Maghrib..


HAHOT nama tempat ni, google kata..


Sunyi je sbb sejuk so semua duduk dalam rumah..





Yeeyyy LiDL again cari stok makanan...



Muka muka lapar..





EGERVAR nama tempat ni..






Alhamdulillah sampai jugak ke apartment ni.. Sbb bukak pintu terus nampak bathroom, maka foto ni keluar dulu.. Owner muka tak senyum tapi baik lemah lembut suara nya.. Terkejut agaknya tengok orang Malaysia nak duduk apartment dia. Kami booking di booking.com..


Nama apartment ni B&K Apartment. Jiran2 mmg orang Hungary la mostly kot. Its a 1 bedroom apartment.. 


Master Bedroom..


2 single bed tu kat Living Area.. 


Dining table.. Comey..


Dapur yg sangat lengkap. Awesome..!!


Semua ada.. Alhamdulillah smooth semua.. To be continued..


Source : Google Map

Perjalanan Day 1 to Day 6.. Alhamdulillah smooth semuanya.. Thank you so much for dropping by ya.. 

14 comments:

Kakcik Nur said...

Nampak semuanya berjalan lancar. Alhamdulillah... :)

Muhammad Khairuddin Lim said...

nice sharing

nohas said...

Menarik nama2 tempat..orang kt sana jenis muka garang kot..tp hati baik..

m.u.l.a.n said...

Kakcik: Alhamdulillah lancar semua..

M.Khairudin Lim: Terima kasih

Nohas: Ha ahh kan nama sedap.. Ya lah diorg tu jaga border kan kena la nampak tegas sikit..

Azah Rahaman said...

seronoknya jalan2! :D

m.u.l.a.n said...

Azah: Alhamdulillah diizinkan Ilahi tgk bumi yg cantik

Farikica said...

Yg ni pon dar booking.com ke...? or airbnb? u should go to Budapest... sangat cantik architecture nya...

m.u.l.a.n said...

Farikica: Ha ahh bookingcom jgk.. Yg kat Rome mula2 tu je book Airbnb.. Lain semua bookingcom.. Tu la nak sgt pi Budapest tapi nun ke timur sana, sbb dah plan nak balik singgah Salzburg.. Insya Allah kita doa next time kita dpt pi tempat kita missed kan.

Jari Manis said...

view sepanjang perjalanan tu tenang je...sekali pandang like New Zealand..antara tempat yang masuk list utk terjah..tapi kena kumpul byk duit ni..ntah bila leh jejak sini huhuh

m.u.l.a.n said...

Jari Manis: Mmg tenang & cantik. Insya Allah JM akan sampai sana nanti..

Farikica said...

Mulan, insyaallah end of this year kami sefamily nak roadtrip ke Spain, cadangnya... Tu yang dok ralit baca n digging up info ni....

m.u.l.a.n said...

Farikica: Woaahh best best, on the list jgk ni. You pergi dulu nanti story2 ya.. I pulak excited.. I pun bukak internet/blog/kawan2 yg dah pergi Eastern Europe & tanya byk2.. Tak cukup baca info je kdg tak puas. Nak jgk tanya.. Moga smooth semua utk you & family.. Kalau I tau siapa pernah drive in Spain nanti I roger you ya.

Farikica said...

Thanks...:)

m.u.l.a.n said...

Farikica: welcome :)