Wednesday, August 7, 2013

KISAH CERITA DI HUJUNG PUASA...

Assalam & hope all is well... Macam2 plan tapi kalo dah ditakdirkan tak jadi, maka tidaklah jadinya, kan kan kan... Yang pasti ada hikmahnya nanti... Mak tak dapat jugak pi umrah bulan Ramadhan ni.. Frust jugak tapi dia redha.. Tapi kami adik beradik happy bangat baaa sebab lama tak raya puasa dgn dia.. Tapi cannot show one lah nanti dia sedih heheheee... Maka macam2 lah plan nak celebrate raya dgn mak.. Nak masak itu ini, nak tempah itu ini.. Ya la selama ni bertahun2 balik rumah mertua utk first few days raya.. Bulan puasa mmg slow kat blog, banyak hal jgk also mak duduk & puasa sama kitorang di Kerteh.. Kalo duduk layan blog mmg berjam2 lamanya..

                                     

Alih2 Jumaat lepas, hubby kata kena pi KL petang Ahad baru ni sbb meeting Isnin till Rabu...!!! Haiyoooo nak raya meehh.. Dia ajak pi sekali, ponteng sekolah kids Isnin tu.. Selasa depa dah cuti.. Maaakkk aaaiii... Punah plan den.. Nak buat kek bagai jenisshhh...Sabtu hantar mak balik Kuantan, berserta barang2 peralatan MASTERCHEF BUKAN CELEBRITY ini...!!! Alhamdulillah duduk 3 mlm bulan puasa ni dpt lah bilik bosau sikit...

                                      

Asalnya hajat hati nak hangkut segala peralatan MASTERCHEF tu untuk buat kek etc tapi takut bunyi mixer yg beli tahun 1998 tu bikin bingit jiran2 tetangga kiri kanan.. Anak Arab menjerit pon dapat dengar.. Tak de oven takpe, can use steamer only maaaa sbb ada stove kat kitchen PNB Park ni.. Tapi hassle jgk lah nak hangkut Major Mixer tu.. Maka buat kek dlm mimpi la 2-3 hari ni...

                                      

Haaaaaa hadiah raya... Tetiba naik chicken pox pagi Isnin... Kita raya dalam bilik & dalam kereta lah ya Marsha ooiii... Kuarantin lah kamu...

                                       

Rezeki tiada siapa yg tahu kan walopon tak dapat mengerjakan kek bagai lagi ni.. Semua dari Yang Esa.. Yg pasti biskut & kukis takkan dari tanganku ini.. Leceh meehhh, kek lagi senang... Mix & beat, humban dalam loyang & bakar.. Haaaa mai intai.. Ada Honeyjoy & dodol feveret den dari Rombau.. Ado Kukis Untaian dari Puchong.. Ada choc,candy & nuts dari Turkmenistan & Turki.. Ada Carrot Cake tempahan kawan Kelate... Ada Baklava dari Saudi Arabia... Semua den dapat Alhamdulillah... 


Isnin baru ni kami dapat geder2 after soooo many years tak dapat geder2 ber-5 org ni.. Dari Vietnam ukhuwah terjalin.. 10 tahun di sana, kami sama2 susah & senang hidup di tempat orang.. Walopon semua dah balik & transfer ke tempat lain seantero dunia (Turkmenistan, Arab dll),ukhuwah masih kuat Alhamdulillah... Moga kekal hingga ke akhir hayat.. 


Yezza kami masih di hotel ni huwaaa....!!! Nunggu hubby nak ke opis.. Entah la pukul berapa dapat redah highway nak balik Kuantan... Jangan lah meeting tak hengat nak raya.. Pulak tu Khamis petang or malam, redah highway lagi nak ke rumah mertua di Taiping pulak... Wowwww, KL-Kuantan untuk hari ni & Kuantan-Taiping untuk hari esok.. Moga selamat semuanya Aamiin...!!!

Akhir kata, TAQOBBALALLAHU MINNA WAMINKUM... MAAF ZAHIR BATIN....!!! 

15 comments:

Kakcik said...

selamat hari raya Mulan

MulutPayau said...

Selamat hari raya Mulan.maaf zahir dan batin. Hati2 di jln raya . Semoga dipermudahkan segalanya.

whitecappuccino said...

selamat hari raya sus!

whitecappuccino said...

*sis

Khairul Abdullah said...

Salam Aidilfitri buat Mulan sekeluarga.

Uncle Lee said...

Saya mengambil peluang ini untuk mengucapkan Selamat Hari Raya Aidil Fitri kepada semua rakan saya di Malaysia dan di mana jua anda bearada. Selamat sejahtera kepada anda sekeluarga.
Semadikan satu lagu dalam hati mu dan semoga sentiasa ceria.
Teman mu dari Canada.
Lee.

Haliza Ghazalli said...

Selamat Hari Raya Aidil Fitri to you & family.....

zino said...

selamat hari raya maaf ahir batin

aizamia3 said...

Selamat Hari Raya Mulan.. ;)

gadisBunga™ said...

kite plan, Allah tentukan. tapi takpe, di sebalik setiap ujian mesti ada hikmahnya yang Allah nak beri kan? :D

selamat hari raya Mulan!

nohas said...

Selamat Hari Raya, Mulan..

ct7775 said...

Selamat Hari raya mulan & family ...best nya dapat kuih raya seantaro negara..

LYAfrina said...

salam aidilfitri mulan
maaf zahir n batin

Rai Ourkizuna said...

selamat hari raya kak.. bila nak mai rumah..? hehe..

Yong Kamariah said...

Salam Eid Mubarak ya Mulannn dear... wahhh sama le cam kita raya tahun ni, KL-Kuantan-KT-Kuantan-KL-Bota Kanan-KL huiii