Thursday, February 28, 2013

TER-MAKAN DAGING KUDA KAH AKU..???

Last weekend sebenornya ke KL lagi.. Ngeeee 3 minggu bertorots2 u.. Kesian ya amat ke hubby bawak kereta sensorang u.. Sebab asal citernya, last week Selasa petang dia pi KL, balik Khamis pagi.. Petang Khamis tu masuk keje.. Jumaat pagi pi KL kami ikut, balik Sabtu malam sebab meeting dia tu Sabtu the whole day.. Then Ahad pagi keje, Ahad petang dia pi KL semula sebab meeting Isnin pagi.. Malam Isnin tu dia balik.. Kami tak ikut la sebab kids sekolah, takkan nak ponteng kan.. Sape tak risau kan, namun gitu kekdahnya, doa je lah sepanjang masa moga Allah lindungi hubby hingga ke akhirnya..


Jumaat tu lepas solat Jumaat kami terjah IKEA la setelah berbulan tak masuk sini.. Sementelaah perots dah berkeriok, kami hantam la meatballs pujaan hati ini.. Tetapi beberapa hari lepas ada pulak berita tentang meatballs IKEA ni dikhuatiri dibuat dari daging kuda..!! Aiyayayaaa, nak muntah la pulak.. The people @ IKEA yang terlibat dah kata tidak, tapi terasa2 ke kat tekak ni.. Tetiba rasa badan sangat gagah perkasa macam ada tenaga kuda..!! Huwa hahaaaa...


Jugak memborong chopping board yg boleh lentor lentoq ni.. Yang lama dah terbelah seribu tapi guna jugak sebab stok takde kat IKEA ni sekian lama..


Jugak capai 5 biji untuk rumah aunty yang dah terbengkalai nak buat homestay tu.. Ejen tak guna ni lembap bebenor.. So busy maaaaa... Will launch soon..


Hubby bising Ts dia selalu ada kesan atas bahu baju.. So nak kena cari hanger yang round round round hujung tu.. Dah tau kat IKEA ni ada.. Hamik capai 40 ketol..

Also feveret always.. 2 kotak.. Tak sempat sampai Kerteh pon sebab melahap kat bilik hotel sambil sambil....


Menikmati keindahan Malaya... Saujana mata memandang... Suka sangat hijo2 nun di sana... Memang tak ke mana pon.. Hubby meeting kat hotel tu jugak so kids ni dikerah siapkan homework dalam bilik je.. The mother eat & sleep sebab petang tu nak drive vroooommm balik Kerteh kan..


The mother dunno what to do, teropong ke golf course.. Kids tengah kusyuk buat homework.. Cannot ON TV..!! Dolu2 u know kan, caddy semua lelaki kan kan.. But nowadays, caddy2 adalah pompuan.. Import pulak dari seberang.. Kesian caddy lelaki tempatan dah kurang kerjaya. Also dah takde pelapis pemain golf tempatan.. Sebabnya antara pemain golf yang terror2, ada yang bermula dari kerjaya caddy je.. Sepanjang program tu, ada sorang golfer je guna caddy lelaki but I lupa pulak nak snap photo dia.. I like that golfer (lelaki) yang guna caddy lelaki heheee...


Balik Kerteh kids request SUBWAY sebab tak sempat makan kat KL.. Yezzzaaa... Sonang kojo den.. But mine yang health conscious (once in a blue moon) ni guna roti BREAKTHRU...


Tu segala tok nenek dalam sandwich SUBWAY or BREAKTHRU tu... Cheese, Meatloaf, Shredded Roasted Chicken (saki baki) & segala mala sos yang disukai.. Dinner malam kemarin ni..


Pagi tadi berpusu-pusu lah kami ke Dewan Seri Diamond... Curi foto dari FB Maklang.. No angry me aarrr Maklang..


Sebenarnya my photos ter-delete dari HP.. Nak amik beria2 segan lah pulak.. Macam paparazi je la amiknya.. Tapi ter-delete la pulak.. Nak duduk depan pon segan... It was a great one from him Alhamdulillah... Moga kita semua sentiasa dicucuri rahmat Allah & sentiasa mencintai Rasul saw... 

17 comments:

whitecappuccino said...

harap2 tak masuk dging kuda dlm meatball tu..

Acik Erna said...

Assalam mulan..ada tak rasa kuat je tak letih bertenaga je.kalau ada..sah la tu he he.gurau je

Telor Power said...

apa rasanya eh daging kuda? Ada rasa mcm daging kambing @ kerbau x sis?

Papa Mifz said...

erk...agak2 terjejas tak jualan meatball ikea..??

Zareda Norman said...

Daging kuda seap juga cuma liat sikit.maa adik lelaki bertunang, belah perempuan jamu kami rendang kuda.. Boleh diterima tekak lah kekdahnya.. Heheheeh

mamasita said...

Termakan lagi sekali daging kuda britahu eh..nak yeehaa jugak old bones ni.
Apasal they all gatal pakai caddy pompuan yea..ni nak suh bini2 ngamok lama2..mesti ada golfer miang keladi yang syorkan..hish hish!
Sandwich subway..tengok pun dah tahu pengsan nak makan..hehe
Ahh Ustad Don Daniyal kita..dah lah pandai, hamsem plak..malam ni nak mimpi nyanyi lagu Arab dengan ostad lah..
Bini ostad tak marahnya sebab saya ni old lady..kejap jer dah semput napas..hihi

Azian Elias said...

wah... power like kuda ye.. amboiii... akak pun dah lama tak makan kat sana..


terasa sejuk je mata memandang Ustaz Don ni..

Kakcik Nur said...

Dah puluhan tahun kakcik tinggal di KL ni, sekali pun kakcik tak pernah sampai lagi kat IKEA tu! :(

Tihara said...

best kot daging kuda..hikhik :)

Dr Singa said...

saya pun suka Ustaz Don..

daripada yang Ustaz McD tu..

rostina76 said...

salam mulan..
phewww hectic life u all ye. semoga sentiasa segar cergas pasni lepas mkn daging kuda. hehe!!!jgn mare..
pasal caddy pompuan tu, uishh xtau plak depa ni guna pompuan, org seberang plak tu (bahaya ni klau ada pakcik2 kita yg main golf smp xhingat rumah tu....makcik2 kena standby jadi caddy le mcm tu).

nor said...

salam

horsemeat issue only applies in UK, now europe. since the source is abbatoir mereka. all affected meat are for non halal meat slaughtering.
so nothing to do with malaysia.

Doi said...

hi. Browsing here, and I like the food post. :)

~Beb~ said...

tuh dia kakak ku sorang ni nama je duduk ganu. tpi die sll je ke kl. mcm tak duk ganu weih..

nasib baik la kita ni islam boleh makan kuda. walaupon agegeggegegege tapi masih halal.. diharapkan sgt la. mudah2an.

:: Cik Viva :: said...

rasa macam baru je makan meatball ni lepas tu keluar paper pulak cakap ada daging kuda..terus rasa bersalah..tapi rasanya kat malaysia takde kann...harap2 cmtulah..

Cinta Misteri said...

wallllaaaaaaahhhhh....what a great day, ends by Ustaz Don. btw, klau 'ter' makan tu we call it tak sengaja kan. bukan kita tahu dan bukan buat2 tak tahu. perkara yg lepas jgn dikenang.

hubby CiM lama dah pencen main golf ni. sejak menyambung study, time sgt pack. waktu dia nk santai2 kena kurangkanlah esp. actvt yg mahel2 ni...huhuhu

m.u.l.a.n said...

whitecappucinno: betol betol..
*
acik: tu laa terasa gagah je lately hahahaa..
*
telor power: isshhh malas nak ingat dah.. hehe..
*
papamifz: entah, sbb masa tu dah bukan lunch hour so orang mmg tak ramai.. tapi penuh jugak cafe tu..
*
zar: ada kawan pernah makan.. ok je katanya.. sbb tak pernah tu yg rasa semacam hehe..
*
mamasita: ust don mmg best.. kuantan pon takde subway kan.. kesian kita.. masa arwah bapak main golf dulu mmg takde caddy pompuan.. masa tu lah ramai golfer yg asalnya keje caddy..
*
kak yan: punya lama tak makan meatballs kat ikea, alih2 ada news pasal isu ni.. ust don mmg best..
*
kakcik: suka tengok barang2 kat situ sambil isi perot hehe..
*
tihara: ok je rasa hari tu tapi ada orang kata not bad daging kuda ni..
*
drsinga: best kan ust don ni.. semua ust pon best ada kelebihan masing2..
*
rostina: hehee.. terasa gagah kejap.. orang rumah ni tak main sangat so tak amik kisah pon hahaa...
*
nor: yup.. tu yg i rasa.. tapi bila dah naik isu ni also tak pernah makan, so terkadang rasa lain macam je.. tqs for sharing d info.. and tqs for visiting..
*
doi: tqs..
*
beb: nak wat camna beb ooii.. kelija punya hal hahahaa... kalo ramai2 biasa makan daging kuda ni kira ok jgk tp sbb tak pernah so rasa lelain macam je...
*
cik viva: takde.. kat msia takde kes ni rasanya..
*
cinta misteri: mmg best session dgn ust don ni.. ada yg kata daging kuda ok je.. riadah ok main golf tu cuma jgn over the river sbb caddy pompuan hahahaa...