Tuesday, February 7, 2012

BERAT SANGAT KE.. TAK KESIAN KAMI KE...

Ohhooo... Kasihanilah hamba.. Cannot stand the bau busuk anymore.. This house dah beberapa dekad umurnya.. Yup, building materials agak yang terbaik sebab tiles takde yang pecah.. Dinding pon gagah seadanya.. Kalau drill nak gantung hook2, memang berpeluh segelas la.. Kalau ketok paku, memang terpelanting selalunya.. 

(FOTO : GOOGLE)
Camni la during weekend baru2 ni.. Rasa nak pakai Mask & Oxygen tank or Scuba Diving equipment tu je.. Cannot bukak semua tingkap.. Kalau bukak pintu, kena tutup cepat2... Musuk musuk...!!!

(FOTO : GOOGLE)
Ni la masalah-nya.. 3-4 bulan mesti tersumbat and overflow.. Duduk 4 beranak je.. Kalo keluar bau Kari Daging ke, Cheesecake ke, Asam Pedas ke, OK la jugak.. This one yang tersumbat, betul2 kat luar tingkap my room & kids' room.. Tak pulak overflow yang kat belakang tu... 

(FOTO : GOOGLE)
Kalo bau yang ni pon takpe rasanya.. Boleh lagi tahan kot.. Huwa haha... 

(FOTO : GOOGLE)
Calling2 everyone yang ada lebih tersimpan, tak guna tu.. Bak mai la.. Ngeh ngeeehhh.. Teman nak spray kat aircond ni.. Awat angin kat aircond ni dok bawak bau yang busok tu je..?? Awat angin tak bawak bau lain..?? Macam bau lauk2 yang akak neighbor tu tengah masak.. Sebab angin laut tu lalu kat rumah akak tu dulu baru sampai rumah ni.. Maybe bau busok lagi berat dari bau lain kot...!!!

18 comments:

kasihredha said...

terseksa kalau bau musyuk2 kan...
harap cepat diperbaiki

Sizuka said...

alamak!! bencinya kalau bau busuk tu masuk dalam rumah. especially kalau berbau sampai ke dapur. stress!

whitecappuccino said...

siksa hidup menahan bau busuk kan?

cik cek said...

Pengsannnn....

Fabulous Me said...

OH TIDAKKKK!!!!!!!!!!

Salah waktu dtg sini.
Cissss...

Selalu di bentang kan dgn pencuci mate, iaitu makanan!

Hah hari ni rase kan.. Padan muke ku.
Yewww~

Ape ke hey nye tuh yob?

Nieza said...

sabar jer la kan...kena spray wangi-wangilah byk skit utk hilang bau busuk tu.

Rai said...

bayang pun tak sanggup..apatah lagi kalau menghadapinya... pengsann

Papa Mifz said...

apo lagi pakai la suit scuba tuh kak...haha

Joy said...

sapu vicks bwh hidung..kurang skit tu bau busuk tu...

MULAN said...

kasihreda: lega dah sikit sbb pomen dah mai tengok & baiki mana yg patut..

MULAN said...

sizuka: memang geram.. nasib bau tak sampai ke dapur..

MULAN said...

whitecappuccino: seksaaaa.. memang seksaaa..

MULAN said...

cik cek: hampir fengsaaaannnn..

MULAN said...

fab me: nak balik rumah pon sakit rasanya... nasib la labu.. nak wat camna... huwaaaa..

MULAN said...

nieza: rasa nak campak sebotol perfume dlm aircond.. hahahaaa..

MULAN said...

rai: adoi... adoi... sakit hidung kami ni...

MULAN said...

papamifz: kalo pakai scuba equuipment tu, selamat la dari bau tapi mau tak gerak sbb berat ya amat.. hehee..

MULAN said...

joy: betol.. i taruk balm sikit bawah hidung.. mula tu pakai flu mask.. hehee..