Sunday, February 5, 2012

ADANYA KISAH AKU YANG APA AKU KISAH..

Hokey everybody... Apa bikin, mana pigi weekend 3-4 hari ini..?? We ols bertepek kat sini je.. Itu king kena standby.. On duty macam Doktor la konon kat plant.. Sebelum dia jengah plant, kami kena heret pi pool dulu.. Bawak 2 anak NEMO tu refresh SCUBA DIVING kejap..


Bro Nemo OK sikit.. Nanti boleh amik Junior Open Water lepas ni.. Takde lagi Scuba Ranger sebab dah lepas umor.. 


Ini amoi Nemo jugak misti kena kasi refresh... Mulut tu asyiknya "I know la Daddy.. I know la Daddy.."

(FOTO : GOOGLE)
Mak NEMO dah takmo tengok cermin.. Ramai dah tegur.. Tapi buat seposen je selama ni.. Dah camna, mulut takmo kata TAK.. Asyik NAK makan je.. Pagi tadi, nak tak nak paksa jugak diri berenang2 anak.. Bikin sendiri punya style.. Tercungap2 pagi tadi.. Rasa nak muntah lelah pon ada.. Orang lain belajar swimming, awak nak belajar swimming.. Pandainya tidak.. Pastu awim style sendiri.. Ahaks..!! Swim tempat yg kaki boleh jejak lantai pool tu je.. Kalo cetek sangat nanti tak swim, asyik berjalan & berlari2 anak pulak dalam pool tu.. Biorlah tercungap2 pon.. Asalkan dapat beberapa round.. Ahaks.. Nasib tak ramai orang kat pool.. Tapi turun pool pon sebab tak ramai manusia.. Heheh...


Last weekend buat Cheesecake, setelah 3 tahun tak buat rasanya... Last week tak amik foto sebab masa tu mood & mode ANGRY BIRD.. Hahaha... Rasa OK cuma texture very the custardy one.. But I know lah.. Overbeat & tercampak lebih Yogurt.. Cheesecake yang ni semalam punya.. OK sikit sebab guna whipping cream.. Tapi tinggi & ada sikit lembut lembik kat tengah tu.. Next time takmo guna tepung custard lah.. Nak guna tepung biasa je..


Potong a slice pagi tadi.. Hhhmm.. OK la jugak rasanya.. Tapi tak puas hati lagi.. Takpe, kalo rajin lagi, cari resipi lain & try lagi sampai puas hati kan kan.. Azam tahun ni, Alhamdulillah berjalan lancar untuk ketika kini.. Sebab every week buat kek baru ataupon refresh kek2 lama.. Hehehee... Tak sempat nak hantar rumah kawan... Sebab anak2 dan mak Nemo makan bagai nak rak... Hah, takde kisah nya aku nak tahan2 tekak ni.. "Ikut suka kau lah LABI.." Ni acuan kecik.. Guna 250gm Cream Cheese je...

22 comments:

kasihredha said...

resepi mana...resepi lupa tempek

Wan Sharif said...

Berhati hati semasa menambah kalori. Kot nanti susah nak hilangkan kesannya ;(

Sizuka said...

nak cheese cake!!! :D

-gedek! said...

yg mata terbeliak tu tak mosaic kan sekali...?

hehe

whitecappuccino said...

sedap cheesecake tapi tak reti buat + malas yg lebih.

Fabulous Me said...

Dasyatttt.. Semua pandai nih!

Papa Mifz said...

teringin sgt nak ambik lesen diving...huhu.
buat maso nih snorkeling je la...huhu

MUMMY CHOP MINT said...

sedapnya kek... Ereen bertambah 15kg in 3 months (part of it because of baked cheese cake)..tak tipu ni...
all the best kak Mulan.. hehe...swimming lah lepas makan cheesecake yaaa.... :))

MULAN said...

kasihreda: takut tak jadi... ok nanti kita tepek kendian.. hehe..

MULAN said...

ayah wan: haipp... tak tau la kalo tahap sabar tu boleh tahan..

MULAN said...

sizuka: haiyooo.. ini sifu sudah datang.. segan la.. u punya lagi cantik & sedap.. meh la rasa, lembik la kat tengah cheesecake tu..

MULAN said...

gedek: hahahaa... mata terbeliak tu nak tunjuk mata dia la..

MULAN said...

whitecappuccino: tak tau tetiba hangin nak buat cheesecake bertiup kencang.. mmg malas dulunya..

MULAN said...

fab me: iisshhh.. apo ko pandai nyo.. meroyan je lebih.. hahaa..

MULAN said...

papamifz: nak amik lesen? meh la belajar dgn hubby.. dia instructor..

MULAN said...

mummychopmint: u takpe, rajin pi gym & exercise.. i ni byk excuse je bila hati nak pi gym etc... nyampah.. makan sokmo lebih dari orang lain.. haha..

cik cek said...

ingatkan baru nak mintak sikit...dah abisla pulakkk....gigit2 jari....

Naz said...

Tak mau komen apa...cuma nak cheesecake! ;D

zino said...

best nya... lepas diving makan kek ke hehe

MULAN said...

cikcek: tak sempat nak jamu orang pon.. ada sejuring dua tapi dah kena tag.. hehe..

MULAN said...

kak naz: come la... i buat yg baru tapi kena cari resipi yg elok dulu.. this one lembiks la..

MULAN said...

zino: makan cheesecake.. sebelum & selepas.. hehe..