Tuesday, January 17, 2012

SYAHDU SEMACAM, MULUT YUMM YUMM...

Tengkujuh datang, kemudian pergi..
Membawa kenangan menusuk di hati..
Terasa syahdu ketika sunyi..
Tatkala pantai kami susuri..
Walaupon ombak membedal diri..
Walaupon mentari jarang menyinari..
Kemudian panas terik menghangati..
Kering gersang tanah di bumi..
Namun jauh di sudut hati..
Terkadang sayang tempat ini..


Woooiiii... Jangan le dekat sangat dengan air tu...!!!! Seghiau omaknya... Dah terjerit pekik pulak lepas sendu bersyair pasal.. Hahahahaaa.. Mentel mentel.. (Lokasi : Belakang Rumah = 100m)


Hubby tertinggal handphone kat rumah.. Yey, boleh makan lunch sesama (not easy one tau).. Kami dating kat Kedai Daun Pisang sebab nak passkan HP tu ler... Yummeh.. "Nanti tinggal tipon lagi tau.."


Kawan Penang belikan Kuah Pecal segera.. Sayur & sayur lagi untuk Dinner tadi... Yummm yummeh...

12 comments:

kasihredha said...

akak selalu rinduka pantai..
kalau mcm ni akak nak sorok hp suami le esok ;)

Fabulous Me said...

Wah sonok je bace madah2 tuh skali scroll bwh 'WOIIIIIII' hahahha yappeda.. Kalut ceq baca.. Tp mmg seriau tgk. Keindahan dan keheningan tuh kenkadang dtg garang dia nauzubillah, ye dak? Hurmmm sedap bebenau plak nmpknye gambo2 sis mulan ni. Hadeh! Hari2 mkn spesel la die ni..

gedek! said...

kalau takot dilambong ombak, jangan berumah di tepi pantai...

ombak rindu?

kucingorengemok said...

ok syok gila makan nasi daun pisang! hari² tinggal hp pun takpe kan! (banyak tanda seruan tanda kita excited tengok gambor, hehe)

mummyseri said...

kak serius , pandai akak sajak..
nasi tu mak aih terkeluwo saliva kite neh..

penDragon said...

seriau tgk depa pi tepi pantai musim2 mcm ni.....ombak tinggi & angin kuat! vavava...nasi kedai daun pisang...amma!! I doa hubby you tinggal tipon lagi ye Mulan...boleh lunch sesama selalu..

MULAN said...

kasihreda: lepak kat pantai mmg best.. moh ramai2 sorok hp hubby.. hehe..

MULAN said...

fab me: huwa hahhaa.. kalo dah hangin timur barat bertemu, penyair dah jadi rimau.. meh sini, kita makan sama2..

MULAN said...

gedek: best tau tengok ombak... tapi ombak rindu tak tengok lagi..

MULAN said...

kog: oowhh mabeles nasi daun pisang.. hehhe, ya betol bior tinggal hp hari2..

MULAN said...

mummyseri: ngeh ngeh... sajak ke haper tu.. main2 je.. nasi daun pisang tu mmg sodap..

MULAN said...

pendragon: tapi lepak tepi pantai mmg best.. ombak mmg tinggi time tu sbb tahun ni ganas sikit.. hehee, kena sorok hp dia la pagi2...