Friday, January 20, 2012

EMERGENCY TRIP TO HOSPITAL...!!!

Sungguh-sungguh tidak ku duga.. 
Cempedak telah menjadi nangka.. 
Semalam berlaku EMERGENCY pula..  
Sedang memasak badan tak sedap rasa.. 
Nervous, berdebar semua terasa.. 
Sistem saraf berubah tiba-tiba.. 
Jugak berpinar rasa di mata.. 
Ohh Tuhan, apakah ini balasannya..  
Makan deghoyan tak hengat doniya.. 
 Jugak makan tak berpada-pada.. 
Maka tunggu hubby balik kerja.. 
Gegas ke KLINIK lah jawabnya..


Heheh... Citer kat hubby, pagi tu pi makan deghoyan dengan geng Cik Kiahs.. Sambil molot dia membebel2 1001 malam, hubby bawak jugak ke Klinik.. Tak de pon pening, sakit kepala, sakit dada, nak pitam semua tu.. Takde pon.. Tapi heartbeat tu semacam je lajunya.. Rasa neves & debar2 ya amat sangat.. Berpeluh pon tak..!! Takot le kena hangkot dengan stretcher & jadi macam MALEK NOOR aritu kan.. Nauzubillah..


Alhamdulillah.. Ni je.. Bayar RM10 borak/ngadu & kena gelak dengan doktor jugak hubby ku itu..  Blood Pressure OK sangat, heartbeat pon OK sangat.. That feeling last night tu kan, tak pernah rasa seumur hidup.. Takut.. Takut sangat2.. Sebab rasa kalo jadi apa2, tak cukup bekalan ke akhirat lagi.. Anak pon kecik2 lagi.. Doktor kata sebab deghoyan la tu.. Katanya durian kampung macam DURIAN KIJAL tu sangat power..!! Takleh makan banyak2.. Tak macam durian kawin = MUSANG KING semua tu.. Boleh makan lebih sikit.. Adoi, nurse pon gelak je kat kaunter Klinik.. Haiiippp, tak baik gelak kat orang tau..


Ni keje sebelum terkena renjatan neves tu.. Dah tak tau nak masak apa for dinner.. Tengok bahan yang ada dalam fridge, buat PIDE lah.. Sebab hari tak panas sangat, takut doh tak naik, maka taruk mangkuk doh dalam "boiler room" antik ni.. Maakkk aaii, menggunung tinggi naiknya.. Sebab bilik ni paneh jugak..


Sebelum bakar.. Asalnya nak buat kecik2 macam bentuk sampan tu, tapi neves dah mula terasa masa ni.. 


Selepas dibakar.. GIANT PIDE.. Huwa hahaa..


Ni SIZUKA @ DAIRIMAMA.BLOGSPOT punya... Cantik kan.. Comel je PIDE dia..

[IMG_9634-1%255B3%255D.jpg]

Ni pulak ZARIN @ PERIUK BELANGA ZARIN punya.. Sama je kat atas.. Cantik & comel.. Takde la sebesor Giant PIDE ku..!!


Waaahhh.. Lama cuti hujung minggu ni.. Sambung dengan Cuti Raya China kan.. Maka dengan ini Penyimpan Mohor Besar mengucapkan SELAMAT BERCUTI & BERHATI-HATI DI JALANRAYA.. 
*
Penyimpan Mohor Besar ini bertepek kat rumah.. Sebab Encik Suami bekerja setiap hari.. Jaga kilang tengah buat maintenance & pelbagai lagi  lah..

24 comments:

penDragon said...

Lain kali nk mkn durian ingat pesan dokterrrr taw! Take care....

mamasita said...

Haish..mujur2lah tak bye2!
Apasal makan over sangat..hmmm
*rasa nak beli deghoyan lah*
Jangan main2..deghoyan can kill..no joke!

gedek! said...

kurangkan kerja berat

cuti panjang ni ke benua mana pulak?

kasihredha said...

haiippp renjatan neves sebab doghoyan semalam ye....hihihi *gelak pelan je ni*

walaupun besar takpe asal makan sedapppp...rupa paras tak penting :)

MOH KEMBARA said...

Salam Yong Mulan,
baru jer semalam Yob Mad punya blog citer pasal org sakit sbb banyak sangat makan doyan. Perlahan makan. Apa2 pun, pelan-pelan naa. Selamat bercuti!!!

aNIe said...

Lorrr Mulan...sampai camtu penangan durian ye...hehehe... hati2 Mulan... usia kita dah semakin meningkat... jgn maree... kena jaga makan... dan kesihatan...

Tapi bila nampa deghoyan...semua lupa kan Mulan? Hahaha

Fabulous Me said...

Lailahainnallah kakak ku sorang ni!! Kan dah kene bebel :p Xde koje.
Pening2 gak da tuh nak santap lagi makanan2 yg menarik tuh. Meh derma sket kt FM meh. Sedap napoknye tuh..

Papa Mifz said...

Hebat sungguh penangan durian kan

MULAN said...

pendragon: tu la.. baru rasa nyesal.. sbb tak sedar diri.. hehehe..

MULAN said...

mamasita: true.. tp tak sangka jd camtu.. tp kan, deghoyan ni, sikit je org malaysia yg tak suka... majoriti suka.. susah nak tahan.. heheh..

MULAN said...

gedek: mana ada keje berat.. makan deghoyan je.. kami coti sini je.. hubby keje..

MULAN said...

kasihreda: renjatan neves tu sgt menakutkan.. sbb tak pernah rasa.. mmg gelak besar pon Klinik tu..

MULAN said...

mohkembara: kalo deghoyan kampung mmg sedap, payah nak pelan2.. tp sudah lupa dgn kekuatan batin deghoyan itu..

MULAN said...

kak anie: gitu lah citer kalo dah gila dgn deghoyan kan... lepas ni kena lah berhati2 di jalan raya..

MULAN said...

fabulous me: alaa.. mai makan sini la.. baru best.. panggilan deghoyan tu kan, susah nak abaikan.. bila dah makan, tak hengat doniya dah..

MULAN said...

papa mifz: mmg hebat aura deghoyan ni..

~ yus ~ said...

kak! Giant pide lah best, puas makan...ekekek.

Jaga kesihatan tau kak, maka durian jangan banyak2...hihi..:)

MUMMY CHOP MINT said...

Askm..
Apakhabar? Nasib baik tak apa2... Hopefully it won't happen again!

MULAN said...

yus: orang dlm rumah ni pon saiz giant2.. hehehe... tqs yus..

MULAN said...

mummy chopmint: baik alhamdulillah.. tq tq doc...

DrSinga said...

tak terpikir lak kenapa derian boleh buat cam tu medically..
pelik kan..?
tapi memang boleh jadik

Rai said...

memang susah nak stop kalau dah makan durian kan..lagi2 kalau ada geng..

eh menggoda la pidel tu.. macam piza pun ada kan..

MULAN said...

dr singa: sedih sunggoh sebab derian buat saya camtu...

MULAN said...

rai: durian memang menakjubkan... hehe... memang macam pizza tapi bahan sikit.. sonang jooo..