Tuesday, October 25, 2011

DAY 7 ~ AUSTRIA - GERMANY

Day 7 - 26 July 2011...
Sambungan Hikayat Musafir ke Europe..


Dornbirn (A) - Legoland, Gunzburg, Germany (B) - Kaiserslautern, Germany (C) - Otterstadt.. Total 550km perjalanan memandu untuk Day 7 ni.. 


Dornbirn, Australia to Germany... Blue sky Alhamdulillah...


Here we're... LEGOLAND @ Gunzburg, Germany... My fav place..!!!


Scuba Diver from Lego..


Bunny..


This ride takde buat dari LEGO.. Nanti berjurai lah pecah nya pulak... Hehehee.. 


Castle besar ni pon takde la dari Lego.. Ada pameran kat dalam tu..


This Dino yes, buat dari Lego..


Yang ni pon takde la buat dari Lego.. Best jugak naik, dapat tengok the whole park..


Train ride dapat tengok Little Zoo.. All made from Lego..


One cool monkey buat dari Lego..


Maap.. Toksah paksa teman naik mende ni.. Kalo termuntah, susah lak nanti.. Sape yang susah..??


Tak dapat naik sebab ramai sangat.. Amik foto je la.. It was a big mistake, I thot tempat ni kecik je.. Budget spend half day.. Rupanya the biggest Legoland.. Prrghh, masa tak izinkan.. But half day 4 jam kat sini dah best gila.. Penat lol..


Star Wars..


Somewhere... I dont know where...


I like sangat2 Legoland ni...


Ramai betol visitors time Summer ni...


Cantik kan...


More by Lego...


Cute nya.. Kecik2 sangat...


Camna la depa buat ni...


Fuuhhh... Lama mana nak buat ni kan...??


Stadium...!!


Albert Einstein...


One LEGO family...


Mom & Dad... 



We had lotsa FUN here...!!! Bye Bye LEGOLAND... 


Dari Legoland, off to Kaiserslautern.. Bertemu AZIE yang dikenali di alam blog sejak 2006 untuk pertama kali nya.. Azie masak Nasi Beriyani, Lauk Kambing & Ayam Masak Merah.. Punya suka dapat berjumpa dan lapar nasi agaknya sampai tak hengat nak amik gambar sajian yang Azie sediakan.. Mulut ni potpet bercerita.. Almaklum selama ni jumpa kat blog & FB je.. THANKS Azie atas semuanya.. Moga sentiasa dimurahkan rezeki.. Amar & Alya yang dulu nya kecik dalam blog, sekarang dah besar.. Opss, Azie baru melahirkan baby girl, NAYLA tapi tak sempat jugak amik foto nya.. Dah 3 bulan baby Nayla masa ni..


Zharif & Amar sempat main sama2.. Kesian pulak tak dapat main lama.. Sorry kids, our time sangat2 lah limited nya.. InsyA kalo ada rezeki, kita akan jumpa lagi..  


Kaiserslautern to Otterstadt dalam 60km, 30 minit je drive sebab Highway AUTOBAHN ni kan boleh tekan  sampai 150km/h itu kan... Hehheee.... OK, one nite stay here at Otterstadt, Germany.. Reached the hotel at 11pm...


Biarpon kecik but I like....!!!


Ground Floor tu maybe owner duduk rasanya..


Our Loteng room... 


The bathroom... Mandi and tidor....
*
End of Day 7.. 

20 comments:

kasihredha said...

comeynya bilik dia...
akak suka bilik kat loteng tu

anak2 sure gumbira kan gi sini :)

Queenie said...

seronoknya...
bestnya...
entah bilalah dptku turuti jejak langkahmu itu....

unik cara depa susun bantal tu kan?

So Shy Lady said...

anak2 ssl pun tpikat tngok gmbar kt legoland tu... tliti btul diorang kan

bilik kt loteng tu pun comelnyeeee

Acik said...

amboi bila ler turn kita plak nak ronda2 legoland ye?

x de kontes bina2 lego ke? dp lego free ke ... :)

mummyseri said...

kak mulan..misz u much..
bestlah kak, kite pon dpt g jenjalan jerman gak ni ..hehe tgk pics akak ni jelah..nak juga ke sana ..ntah bila tp suatu hari nnt :)

MOH KEMBARA said...

Assalamualaikum Yong,

Kagum banyak negara buat miniature memacam, kalau buat kat Msia semua rumah tradisional miniature dlm taman dan segala istana, tentu jd tarikan pelancong kan. Mini Msia kat Melaka tu pun best tp kalau tak jaga kotor rumah2 tu. Kagum dgn mini stadium tu.

gedek! said...

Logo land ada nak buat kat johor kan? dah siap ke?


(your face yang di pixel tu pon nampak macam tiny lego.... hehehe)

Ila said...

bilalah dapat gi sini kan...

MULAN said...

kasihreda: memang comel bilik kat atas tu... cute je..

MULAN said...

queenie: insyA nnti akak akan sampai jua ke sana... memang unik kan depa susun bantal tu..

MULAN said...

ssl: saya yang paling suka kat legoland tu.. memang dah aim nak pi sana..

memang comel bilik kat loteng tu..

MULAN said...

acik: insyA acik akan sampai satu hari nanti.. ada area main lego tapi takde masa nak spend kat situ.. 4-5 jam pon dah puas sangat..

MULAN said...

mummyseri: kita pon rindu kat seri tau... tengok puas2 sambil doa, insyA sampai nanti..

MULAN said...

mohkembara: depa ni satu hal yg bagus nya, tang maintenance tu.. yg tu yg kena jaga.. tempat kita ni banyak nya spend sekali je, buat itu ini tapi maintenance kurang.. tu yg banyak repot rapai jadi nya.. lain la kalo tempat besar mcm planetarium, aquaria etc.. sbb dijaga oleh company besar2.. harap2 legoland kat johor dapat maintain macam yg kat german ni..

MULAN said...

gedek: ada dalam news kan.. tapi kalo tak maintain tak tau la berapa lama boleh tahan..

muka tu memang kena lego.. hehe..

MULAN said...

ila: insyA sampai nanti..

~ yus ~ said...

wah akak! Yus tumpang seronok tgk. Jumpa Azjzie lagi tu...
Jeles yus tau! Haha..

Legoland tu bestnya, mcm btul je kan...

penDragon said...

berbelit2 lidah I nk baca nama2 tempat ni...hihi....zharif & marsha x beli lego ke bwk balik M'sia? seronok Mulan...hotel room tu pun I suka...cosy sgt nampak...I pun terasa nk ikut jejak langkah u visit europe suatu hari nnti!!! I will, insyaallah...

MULAN said...

yus: memang seronok dpt jumpa azie setelah bertahun kenal di blog.. legoland tu memang dah target lama nak pi..

MULAN said...

pendragon: kami pon nak sebot susah, kalo perlu kami tulis.. hahaha, Lego dah byk.. kids dah soping kt Disneyland, depa cuci mata je kat legoland ni..

insyA u all akan sampai Europe nnti.. Qatar & Europe tak jauh.. kami pon transit Abu Dhabi.. flight Qatar Aiqways pon byk offer..