Wednesday, October 05, 2011

KAWAN-KAWAN DATANG MAKAN

Lets enjoy..


KOREAN JAPCHAE.. Ala2 Meehoon Goreng Singapore...  


GOGHUJANG SOUP.. Gochujang tu Korean Red Pepper Paste.. Ditambah soft tofu dengan Inoki Mushroom


KIMBAP.. aka SUSHI..  


Ini BIBIMBAP.. Nasi Putih dengan sayuran (ikut suka) yang digoreng dengan Minyak Bijan & Garam.. Harus digoreng berasingan dan disusun di atas nasi..
(FOTO-GOOGLE)


APPLE CRUMBLE.. Bangun pagi teringat takde dessert. Green apple banyak so buat kejap..


CARROT CAKE... Sebab bahan ada..


PUDING CUSTARD & COCKTAIL.. Asiah buatkan.. Dia tau my favourite..


BROWNIES.. Sebab anak2 ada mintak, buat lebih & hidangkan jugak..


Student yang dah pro..


Penangan malam tadi... Penat tapi seronok makan ramai2..

16 comments:

  1. MULAN..terasa tengok cite korea pulak..semua makanan ada..

    ReplyDelete
  2. menu yg sungguh mpersonakan :)

    ReplyDelete
  3. mulan
    i suka japchae, i suka bibimbap, i suka kimbap..bial u nak buatkan utk i?
    or bila kita nk mkn kat pak kopitiam..ajak shidah sama..sedapnyaaa

    ReplyDelete
  4. Puan,
    Saya terperasan.. jiran baik saya pada tahun 2005, Puan Zafar merupakan salah seorang dari yang hadir di majlis itu ;)

    ReplyDelete
  5. Salam Yong,

    Patutnya dpt elaun chef dari suami sbb buleh masak terer-terer! Glass noodle tu bukan suhun ka?

    ReplyDelete
  6. acik erna: tak dapat buat daging panggang je.. yg tu memang sedap..

    ReplyDelete
  7. kasihreda: tu yg tau buat je.. hehee, senang punya..

    ReplyDelete
  8. zarin: nanti kalo i pi kl & free sikit, i roger2 yek.. tungguuuuu..

    ReplyDelete
  9. ayahwan: hahaha.. what a small world kan... cik puan zafar tu lah yang dah merengek mintak ajar buat sushi dari dolu lagi...

    ReplyDelete
  10. mohkembara: rasa nya macam sama sebab glassy kan.. tapi deme punya glass noodle tu tebal lagi & kaler kelabu sikit2..

    elaun tu... hehehe... nanti kita bukak buku 555...

    ReplyDelete
  11. wah, hari ni kita belajar mengenal makanan korea! hmmm...sedap2 semua tu!!

    ReplyDelete
  12. pendragon: heheee.. bukannya susah pon nak masak.. nak prepare tu je yg haru biru sebab nak kena potong/hiris sayor2 semua tu. banyak sangat.. nasib ramai assistant semalam.. deme dah janji nak tolong so buleh la buat.. hehehe...

    ReplyDelete
  13. oh, samFAi hatimu kerana tidak mengajak daku! adafun teman ni nak benor le belajor buat sushi kumci ci ci ci tu...uwaaa!

    ReplyDelete
  14. fa-atip: next session ya.. sebab kalo ramai2 sangat nanti ilmu tak lepaih turon abih... hahahaaa... ad hoc ni.. eh tu anak korea first lafy dah balik kan, ater miker dekat dgn dia, mintak dia ajarkan..

    ReplyDelete
  15. Mulan!! Lamanya I tak singgah sini. Rinduu!! :D

    ReplyDelete
  16. sizuka agashi: awat nya u pi mana ni.. i pon rinduuuuu kat u tau...

    ReplyDelete

Thank you for dropping by.
Thank you for the comments.
My email : o-mulan@hotmail.com