Lets enjoy..
KOREAN JAPCHAE.. Ala2 Meehoon Goreng Singapore...
GOGHUJANG SOUP.. Gochujang tu Korean Red Pepper Paste.. Ditambah soft tofu dengan Inoki Mushroom
KIMBAP.. aka SUSHI..
Ini BIBIMBAP.. Nasi Putih dengan sayuran (ikut suka) yang digoreng dengan Minyak Bijan & Garam.. Harus digoreng berasingan dan disusun di atas nasi..
(FOTO-GOOGLE)
APPLE CRUMBLE.. Bangun pagi teringat takde dessert. Green apple banyak so buat kejap..
CARROT CAKE... Sebab bahan ada..
PUDING CUSTARD & COCKTAIL.. Asiah buatkan.. Dia tau my favourite..
BROWNIES.. Sebab anak2 ada mintak, buat lebih & hidangkan jugak..
Student yang dah pro..
Penangan malam tadi... Penat tapi seronok makan ramai2..
MULAN..terasa tengok cite korea pulak..semua makanan ada..
ReplyDeletemenu yg sungguh mpersonakan :)
ReplyDeletemulan
ReplyDeletei suka japchae, i suka bibimbap, i suka kimbap..bial u nak buatkan utk i?
or bila kita nk mkn kat pak kopitiam..ajak shidah sama..sedapnyaaa
Puan,
ReplyDeleteSaya terperasan.. jiran baik saya pada tahun 2005, Puan Zafar merupakan salah seorang dari yang hadir di majlis itu ;)
Salam Yong,
ReplyDeletePatutnya dpt elaun chef dari suami sbb buleh masak terer-terer! Glass noodle tu bukan suhun ka?
acik erna: tak dapat buat daging panggang je.. yg tu memang sedap..
ReplyDeletekasihreda: tu yg tau buat je.. hehee, senang punya..
ReplyDeletezarin: nanti kalo i pi kl & free sikit, i roger2 yek.. tungguuuuu..
ReplyDeleteayahwan: hahaha.. what a small world kan... cik puan zafar tu lah yang dah merengek mintak ajar buat sushi dari dolu lagi...
ReplyDeletemohkembara: rasa nya macam sama sebab glassy kan.. tapi deme punya glass noodle tu tebal lagi & kaler kelabu sikit2..
ReplyDeleteelaun tu... hehehe... nanti kita bukak buku 555...
wah, hari ni kita belajar mengenal makanan korea! hmmm...sedap2 semua tu!!
ReplyDeletependragon: heheee.. bukannya susah pon nak masak.. nak prepare tu je yg haru biru sebab nak kena potong/hiris sayor2 semua tu. banyak sangat.. nasib ramai assistant semalam.. deme dah janji nak tolong so buleh la buat.. hehehe...
ReplyDeleteoh, samFAi hatimu kerana tidak mengajak daku! adafun teman ni nak benor le belajor buat sushi kumci ci ci ci tu...uwaaa!
ReplyDeletefa-atip: next session ya.. sebab kalo ramai2 sangat nanti ilmu tak lepaih turon abih... hahahaaa... ad hoc ni.. eh tu anak korea first lafy dah balik kan, ater miker dekat dgn dia, mintak dia ajarkan..
ReplyDeleteMulan!! Lamanya I tak singgah sini. Rinduu!! :D
ReplyDeletesizuka agashi: awat nya u pi mana ni.. i pon rinduuuuu kat u tau...
ReplyDelete